NOL Fórum
2017. Október. 22, 05:39:27 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 243
  Nyomtatás  
Szerző Téma: MÉDIAMUNKÁSOK  (Megtekintve 258669 alkalommal)
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Dátum: 2002. Szeptember. 03, 02:18:49 »

..kerestetnek, mégpediglen olyanok, akik nemcsak emlékeznek még a Nagy Kormányos halhatatlan sententia-jára, VIRÁGOZZÉK EZER VIRÁG, hanem azt még ma is, mikor szóban forgó célszemély már régen az igazak álmát alussza, magukénak vallják ; s nemcsak hogy magukénak vallják, hanem azt topik-valóságunkban megfelelő körültekintéssel, persze, azt alkalmazni is tudják, és akarják;
s végül, de mindenek előtt, fentiek megvalósításához magukban kellő energiát, következetességet, és rendszerességet is éreznek, s főnökük is oly lojális, rendes ember, hogy még azt is elnézi nekik, ha mindezek egy részét ún.munkaidejükben, a csalánt más farkával vervén, végzik.

IN CONCRETO pedig a feladat annak BEMUTATÁSA lenne, hogyan tükrőződnek ugyanazok a napi események a különböző médiumokban, javasolt cél-médiumok : NOL,MNO,MHO,index.hu

A CÉL pedig annak KIMUTATÁSA lenne, egy-kétsoros copyzás által, hogyan válik észrevétlenül a SZENT HÍR szabad véleménnyé, hogyan írja ugyanazt az egyik s mégis mást a másik stb.

NEM KELL ÁLLÁST FOGLALNI, kirúg a főnök úgy is, ha valaki nagyon belemerülne ennek a témának a szokásjog által elfogadottnak tekinthetőNÉL hosszasabb tartamú elemzésbe.

ÁM lehet. Mindent lehet, mit jogszabály nem tilt, régi liberális elv, legalábbis én ezt olvastam, de lehet, hogy az MNO másképp tudja.
Naplózva
Vándorffy István
Jr. Member
**
Hozzászólások: 707


« Válasz #1 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 09:07:45 »

Állítólag a lakosság 3-4 %-a topicol. Az a szám természetesen jóval magasabb a médiában dolgozók körében. És a politikusok között is. Így lehet formálni a véleményeket, csak sokat és lelkesen kell idézgetni, ismételni. Persze az is előfordul, hogy amit mond az egyik hozzászóló, azt másnap visszahallja az ember valamelyik „médiaszereplő” szájából. Lopják a gondolatunkat. De lehet, hogy ezért is csináljuk?
Naplózva
ouroboros
Hero Member
*****
Hozzászólások: 7 273


« Válasz #2 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 09:13:18 »

Idézet
Idézet
Persze az is előfordul, hogy amit mond az egyik hozzászóló, azt másnap visszahallja az ember valamelyik „médiaszereplő” szájából.<<


Kedves V12345,

ez számomra meglepő és érdekes. Tudna példát mondani?

Előre is köszönöm,
Ouroboros
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #3 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 09:49:09 »

Lopják a gondolatunkat

Nem baj. Van másik.
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 704


nyomozó


« Válasz #4 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 09:53:49 »

NEKED.

De nekem ? Hát lopom én a gondolataimat, hogy olyan sok legyen ?
Naplózva
szkeptikus
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 865


« Válasz #5 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 09:59:43 »

Vagy pedig a "médiaszereplõk" szövegírói formálgatják itt a mondanivalójukat?
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #6 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 10:08:45 »


"Persze az is előfordul, hogy amit mond az egyik hozzászóló, azt másnap visszahallja az ember valamelyik „médiaszereplő” szájából."

S még ezen felül is, több dolgok égen s Földön Horatio stb.
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 704


nyomozó


« Válasz #7 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 10:11:11 »

Már elsö blikkre éreztem az iróniát, ergo nem hiszed, rá vannak szorulva a gondolatainkra. Én sem hiszem.
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #8 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 10:28:28 »

Irónia mindig akad a házam táján a sok kacat között, de mit most írtam : sajnos a megfejtés csak picit jó,
de ez nem a Te hibád, sőt, hibának sem tekinthető.
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #9 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 10:31:36 »

de tényleg, ha van kedvetek, s időtök. Pl MN főcím, majdnem szalag, KIÜRÜLT A JÓLÉTI KIADÁSOK KASSZÁJA hogy van NSZ MH INDEX-éknél csak cím nekem most nincs időm
Naplózva
sampdoria
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 247


« Válasz #10 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 11:17:49 »

NSZ: Újabb csomagok nem várhatók
Medgyessy Péter: Jövőre a teljesítmény növelése a cél – Áder János: Beleültek a készbe

MH: Medgyessy szerint kormánya jól teljesít

Index: Medgyessy, a politológus
2004-ig nem lesz
újabb osztogatás
Naplózva
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 534


« Válasz #11 Dátum: 2002. Szeptember. 03, 22:59:44 »

Röstellem, hogy pont ilyen "hírt" hozok, de néztem a Hírkeresőt, és nem tudtam kihagyni

 15:16 - A Barátok közt legyűrte a Nagy Testvért (RTLKlub Online)
 
 16:32 - A Big Brother megelőzte a Barátok köztöt ([origo])
Naplózva
sampdoria
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 247


« Válasz #12 Dátum: 2002. Szeptember. 04, 02:41:49 »

Matter azt hiszem valami ilyen osszehasonlitasra gondoltal:

Akiért a harangszó

NSZ • 2002. szeptember 4. • Szerző: Rab László


Az alábbi történet jól szemlélteti, milyen az, amikor egy hír picinyt csúsztat, és a politika teljes sebességre kapcsol. Az eset nem egyedi, nem is pártspecifikus, a mechanizmus látlelete viszont szórakoztató, s egyben tanulságos. Tessék figyelni!

Magyar Nemzet, szeptember 2., hétfő: Az újság Veszélyben a déli harangszó címmel (Agárdi Péter indítványa országszerte nagy megrökönyödést váltott ki alcímmel) cikket közöl arról, hogy említett úr (a Magyar Rádió kuratóriumának az MSZP által delegált elnökhelyettese) „indítványozta, hogy a rádió jelenlegi formájában ne sugározza tovább a déli harangszót”. A lap szerint „az indítvány a történelmi egyházak körében nagy visszatetszést keltett”. Az újság belső oldalán Szocialista támadás a déli harangszó ellen címmel folytatja a cikket, s megszólaltatja a történelmi egyházak képviselőit: Agárdi „javaslatát” a jó érzés, a közösségépítés és az emberség elleni fellépésnek” tartják.

Országos Sajtószolgálat, 2002. szeptember 2., 11.43: A Honfoglalás 2002 Egyesület miután megrója ifjú Hegedűs Lórándot, mert A tagság körében nagy visszatetszést keltett az általa elrendelt hosszantartó harangzúgás, mely Orbán Viktor volt miniszterelnök Szabadság téren tartott beszéde alatt volt hallható, egyben felháborítónak tartja Agárdi indítványát. „A javaslatot történelmünk, hagyományaink és a kereszténység elleni durva támadásnak” tekinti.

MTI-hír, 2002. szeptember 2., 13.07: A Magyar Rádió elnöksége közleményben tudatja: nem kívánja megváltoztatni a déli harangszót, azt „kizárólag” Agárdi Péter, az MSZP által delegált kuratóriumi elnökhelyettes „kezdeményezte”, a MR elnöksége persze „nem enged az aktuálpolitikai befolyásnak”. A Magyar Nemzet írása kapcsán tárgyalt erről a kérdésről a grémium”, anélkül, hogy megkérdezte volna Agárdit, aki kétségbeesetten az MTI-vel üzen: hazugság, rágalom, nem javasolt semmit, csak épp azt kérdezte (Kondortól): meddig sugározza a rádió a harangszót követő történeti ismertetőt. Kérdésére (hogy tudniillik a millennium idején bevezetett ismeretterjesztő betétet meddig sugározzák) senki nem válaszolt. „A történet kitalálói fantomok ellen hadakoznak” – mondta Agárdi, aki visszautasította a rádiós főnökség Déli Krónikában elhangzott tendenciózus összeállítását (a rádió kuratóriumának elnökhelyettese nem szólalhatott meg a rádióban, a vele készült interjút az Esti Krónika sem adta le – lásd: az MSZP véleményterror).

MTI-hír, 2002. szeptember 2. 17.50: A Fidesz kulturális és sajtókabinetje, valamint egyházügyi munkacsoportja „felháborodással értesült AP (MSZP) álláspontjáról, amely a déli harangszó jelenlegi szerkezetének megváltoztatását jelentené”. A fideszes kabinet tiltakozik, és felszólítja az MSZP-t, hogy határolódjon el A. P.-től. Részlet a nagy ívű fejtegetésből: „Olyan ez, mintha az amerikaiaktól a zászlót, az olaszoktól Verdit akarnák elvenni, vagy éppen a franciák esetében javasolná közéleti személyiség a nagy francia szocialista forradalom elnevezés használatát.”

MTI-hír, 2002. szeptember 2., 18.54: Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa: „A választási kampányban már megszokhattuk, hogy fideszes politikusok valamit felvetnek, majd tiltakoznak is ez ellen, most is ez történt”. Újhelyi szerint a rádióban nem a déli harangszót, hanem a törvénytelenségeket kell(ene) megszüntetni.

Magyar Nemzet, 2002. szeptember 3. kedd: A lap alcíme szerint Agárdi Péter, a rádió kuratóriumának szocialista alelnöke nem mondott igazat. Nyilatkozatában ugyanis azt állította, hogy az ülésen csupán kérdezett, holott a felvétel szerint a két és fél éve tartó harangtörténeti ismertetők kapcsán kijelentette: „Abba kell tudni időben hagyni a dolgokat”. Valamit tehát mégis abba kell hagyni. Igaz, ez a harangtörténet, és nem a harangszó. Bimm. És bamm.

 
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #13 Dátum: 2002. Szeptember. 04, 06:29:01 »

MOST SZÁLLT EL AMIT NÉGY ÓRA ÓTA ÍROK.

Remélem, igy is ugyanúgy félreérthető és remélem azt is, nincs csekélyebb értéke, mint bármellyik "hírnek"

(N.B) az első mondat igaz ; igen, hasonlókra gondoltam (úgy kezdtem az elszállóst).
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #14 Dátum: 2002. Szeptember. 04, 06:35:04 »

ÖNKÁRPÖTLÁSUL EGY RÉSZLET LEVELEZÉSEMBŐL, VÉLETLEN BELEBOTLOTTAM KISZÁLLÁS KÖZBEN

CÍMZETT TOTHA W, UGYANÚGY NEM VÁLASZOLT MINT BÁRKI MÁS. AZT KURVÁRA TUDNAK, NEM VÁLASZOLNI, MINDNYÁJAN.
...............................................................................................
ezt irta matter saját igazi nevén :

"Ez az a jelenség, amikor az Isten faszával verik a csalánt. "
 
 
Picit csendesebben nem lehetne, édes úr ? Én nagyon élvezem a maga kecses stílusát, azonban, mint a katolikus másság tagját, engemet sért ez a szóösszetétel, kimondva is, nemhogy leírva. Amúgy éljenek a melegek és a mindenféle mások, ezt is mint katolikus mondom, de Istennek nevét még egy jó poén kedvéért se vegyük hiába, ha muszáj, az persze más.
 
Üdvözlettel : MATTER

...........................
VAN MÁSIK IS MEG HARMADIK.
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 243
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország