NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 17:57:42 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 15
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Hogyan választunk nick-nevet ?  (Megtekintve 35754 alkalommal)
AvenárT
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 969


« Dátum: 2003. Szeptember. 13, 10:03:27 »

Mi a jeled, kiscsoportos?
Naplózva
pontifex_maximus
Full Member
***
Hozzászólások: 1 514


« Válasz #1 Dátum: 2003. Szeptember. 13, 10:26:00 »

Idézet
Hát ha már ilyeneket mesélünk...
 
 Természetesen sem aranka, sem meyer. Csak éppen Golda Meir nevét fordítottam le magyarra. Aztán hónapokig hessegettem magamtól a kanokat, még mielőtt észreveszik, hogy én se bugyit hordok, hanem gatyát.


Hehe, ez jo. Van egy nemzetkozi szakmai forum, ahol en meg a volt baratnom neven irogatok. Egy konferencian osszetalalkoztam egy kollegaval, aki azt mondta, hogy "Van Londonban egy csinos holgy, aki epen ezt az elmeletet adta elo, mint maga". Igen jol szorakoztam. Lehetoseg van azon a forumon arra, hogy egy max. 5KB kepet is feltegyunk "arckepnek", es en termeszetesen az ex-kepet raktam be [mar csak esztetikai okokbol is ...]. Most felkeres erkezett, hogy irjak cikket a honlap folyoirataba, es oda fenykep is kell. Hulyen fog fosteni a valodi es a "nick" fenykep, meg rosszra fognak a kedves kollegak gondolni. Na de rossz az, aki rosszra gondol ...

Van, ahol annak a sornek [bier] nevevel topicolok (grolsch), amelyet abban a varosban foznek, ahol a doktorimat szereztem. {egyebkent qrvara utalom a grolsch-t...}

Az emeszpe honlapjan a pauper_ego_sum neven vagyok megtalalhato (ami, ugyebar utalas a kedvenc partom jovedelem politikajanak kovetkezmenye), egy holland blind dating honlapon pedig ... (na de ezt inkabb nem irom, nert elrettettesul felraktam oda a pofaturamat is, es egy dologhoz ragaszkodok : az az anonimitas - V.o Rakosinak a "sotetben bujkalo ellenforradalmarrol" futtatott eszmeit, hehehe).

Volt, amikor az MH honlapjan -kedven haletelem & penzugyminiszterem nyoman- a "Zalm" neven irogattam.

Ide igazsag szerint "nemet-romai csaszar" cimen akartam bejelentkezni, de aztan pontifex_maximus lett a dologbol. Az csak a romai csaszarok funkcioja volt.
Naplózva
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 453


« Válasz #2 Dátum: 2003. Szeptember. 13, 10:54:15 »

Idézet
Ide igazsag szerint "nemet-romai csaszar" cimen akartam bejelentkezni, de aztan pontifex_maximus lett a dologbol. Az csak a romai csaszarok funkcioja volt.


Augustus óta valóban. De korábban nem kellett uralkodónak lenni ahhoz, hogy valaki betölthesse ezt a tisztséget. Rómában minden közjogi és magánjogi aktus a vallásos kultusz szabályainak figyelembevételével történhetett csak érvényesen. A vallásos kultusz szabályainak, a ius sacrumnak a legfőbb őrei voltak a pontifexek: ők voltak a naptár tudósai, tehát a perlekedésre alkalmas napok (dies fasti) ismerői; ők szerkesztették és őrizték testületi titokként azokat az ügyleti és perbeli formulákat, amelyekkel jogot létrehozni és érvényesíteni lehetett, a római jog ugyanis merev formulakényszert kívánt meg, az ősi formulák betű szerinti alkalmazása érvényességi feltétele volt az ügyleti illetve perbeli cselekményeknek. Azt, hogy egy adott esetre melyik formulát kell alkalmazni, a pontifexek tudománya volt. Ennek az előkelő főpapi testületnek a vezetője volt a pontifex maximus.
Aztán egy álnok irnok csellel megszerezte és közzétette i.e. 300 körül a legis actio-k formuláit, a ius Flavianum-ot. Tiberius Coruncanius pedig - aki egyébként az első plebejus eredetű pontifex maximus volt - elkezdte nyilvánosan oktatni a jogtudományt.
Csak cím, semmi más...
Naplózva
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 453


« Válasz #3 Dátum: 2003. Szeptember. 13, 14:41:07 »

Idézet
A Pontifex Maximus a pápa egyik főpapi címe is,


Így igaz.
Naplózva
pontifex_maximus
Full Member
***
Hozzászólások: 1 514


« Válasz #4 Dátum: 2003. Szeptember. 13, 17:25:13 »

Idézet
A Pontifex Maximus a pápa egyik főpapi címe is, azaz egy ilyen nick elég nagy blaszfémia! Mint szól ehhez a keresztyén polgári egyesületek szövetségének központi bizottsága?


azt hittem idaig, hogy ilyen reendkiivuul konstruktiv hozzaszolasokat csak en tudok irni, hehehe.
Ugy latszik, mas is.
Naplózva
gondosch
Newbie
*
Hozzászólások: 176


« Válasz #5 Dátum: 2003. Szeptember. 14, 06:43:51 »

Idézet
Mi a jeled, kiscsoportos?

...........................................................................................................................
Most jól ézed magad?Mondtál egy nagyot!
Mond,mindenáron sértegetni vagy leszolni akarsz embereket?Mivel sértettelek meg,hogy ily lealacsonyítóan írj?Már rájöttem,hogy hülyeség volt akár írni is,de nyitottnak éreztem egyes emberek véleményét,tehát volt egy ötlet,de úgy látszik,hogy itt egy kezdö Nol-osnak kuss a neve:(
Ha csak te akarsz itt okosakat írni,hát tedd,nem fogok olyan rámenös lenni,hogy csak engem lássanak mindenütt.De nem miattad fogok idejönni,(ha fogok még egyáltalán) Egyre undóritóbbak egyes neveletlen,kiközösítö hozzászólások,mint pl. a tiéd is.
Mondjuk,egszerübb lett volna részemröl egy"...és ,anyukád hogy van?"szerü visszaszólás,csak ez nem az én stílusom,tehát vedd tártalannak,nem foglak visszasérteni!
Naplózva
sampdoria
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 247


« Válasz #6 Dátum: 2003. Szeptember. 14, 08:13:24 »

bolcs kecske irta a topiknyitoban:

"Híres emberek nevének kiválasztása is jó lehet, bár itt azt mondanám, ügyeljünk az arányokra. JuliusCaesar vagy Napóleon nevet nem szivesen választanám, mert önhittséget sugározhat"
Naplózva
sampdoria
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 247


« Válasz #7 Dátum: 2003. Szeptember. 14, 08:15:16 »

Kedves gondosch,

ne bantsd Avenart-t! Azon kevesek koze tartozik akik senkinek soha nem akarnak semmi rosszat. Szeritnem csak viccelt es te felreertetted. Ez amugy is egy bekes topik
Naplózva
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 453


« Válasz #8 Dátum: 2003. Szeptember. 14, 08:17:12 »

Jaj, Gondosch, dehogy akart AvenárT leszólni vagy sérteni!
Ideírtad ezt a 38 évet...
Ha nem "kiscsoportos", hanem "hátulgombolós", úgy érted?
Naplózva
gondosch
Newbie
*
Hozzászólások: 176


« Válasz #9 Dátum: 2003. Szeptember. 15, 03:00:30 »

Idézet
Hú, de frisch itt ma néhány! Hét óra tizen izé! Kapitanyg és Samp, csatlakozom.
 
 Gondosch! Biztosan rossz felé lőssz! Lődd inkább az ellenséget!

..........................................................................................................................
Jól van,na,talán túl csípösen válaszoltam,tán félreértettem,de én tényleg békésen vetettem fel az utólag általam is amatörnek vélt inditványt.Viszont azt is odaírtam,hogy nem kell komolyan venni,tehát mindenkire rá van bízva,hogy elárúlja vagy sem!
 Azért köszi,...nekem semmi bajom Avenárral,csak reagáltam egy általam sértönek vélt hozzászólásra.Ha tréfált(egy Mosolyog jel hatásos lett volna a kérdöjel után), megértem,ezekszerint ezzel azt közölte,hogy ö már nagycsoportos,vagyis idösebb mint én.Ezt egyenesen is megteheti,mert én nem viccesen,hanem normálisan szoltam hozzátok a "Tisztelt mindenki"jelzövel.
Tisztelettel,Gondosch!
Naplózva
AvenárT
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 969


« Válasz #10 Dátum: 2003. Szeptember. 15, 08:20:59 »

Bocsánat Gondosch! Nem bántani akartalak, csak meglepett a korod. Vedd úgy, hogy én már nagycsoportos vagyok.
A jelem meg lehetne egy protkó.:-((
Nyugodtan írj, és szólj hozzá mindenhez. De ne sértődj meg nagyon, mert még kemény idők várnak rád:-)))
Szóval mi lehetne a jeled? Egy mimóza vagy egy napocska?:-)))))
Naplózva
aranka
Full Member
***
Hozzászólások: 1 384


« Válasz #11 Dátum: 2003. Szeptember. 15, 11:03:49 »

kedves Gondosch,

az életkor itt már régen nem téma. Jó egy évvel ezelőtt kialakult véletlenül egy topic, ahol néhány vén marha (pl. én is) elkezdett nostalgiázni. Akkor kiderült, hogy a törzstagok (ilyenek a 2-3000 hozzászólásosak lehetnek) legnagyobb része már túl van első szerelmén, sőt csalódásán is. Más szavakkal: többen 55-60 között vagyunk, de névsort nem adok, nem bántok meg vele senkit.

üdv: aranka
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 675


nyomozó


« Válasz #12 Dátum: 2003. Szeptember. 08, 11:43:38 »

Magam nem sokat töprengtem a nick-név kiválasztásánál, beírtam az elsöt, ami eszembe jutott. Arra, hogy a választásnak szempontjai is lehetnek, csak késöbb gondoltam. Engedjétek meg, hogy néhány gondolatot írjak erröl.

Saját néven való topikolás a legkézenfekvöbb. Ha valaki az inkognitóját is szeretné megörizni, választhatja kereszt- vagy becenevét ( józsi, mici, öcsi ), vagy akát családnevének becézett formáját ( kovi, taki ). Híres emberek nevének kiválasztása is jó lehet, bár itt azt mondanám, ügyeljünk az arányokra. JuliusCaesar vagy Napóleon nevet nem szivesen választanám, mert önhittséget sugározhat, egy csomó más név ( RingoStar, BobDylan vagy akár Elvis ) viszont elfogadhatónak látszik. Irodalmi alakok is jók lehetnek ( Robinzon, Gulliver, Potrien ).

Ha nick-nevünk egy tulajdonság, jobb egy neutrális tulajdonságot választani, mintsem egyértelmüen pozitívot vagy negatívot. A mi fórumunkon pl. remek név a “szkeptikus”, kár hogy olyan kevéssé illik viselöjére. Jó lehet tulajdonképpen bármilyen neutrális tulajdonság ( barnaszemü, nosztalgiázó, otthonülö ). Ha nem közömbös tulajdonságot választunk, szerintem inkább negatív legyen ( ez arra utalhat, van humorérzékünk, pl. brutális, kelekótya, butaarcú ), pozitív tulajdonságot kifejezö nick-név ( okos, értelmes ) visszatetszést szülhet, hiszen azt, hogy okosak és értelmesek vagyunk, jobb, ha mások állapítják meg rólunk, és nem mi, saját magunk. Ezért nem volt volt szerencsés hatnevü barárunk „tiszta“ és “korrekt” nick neve sem, de egy harmadik nevével ( “péter-kém” ) szemben is lennének kifogásaim. Ne gondoljátok, hogy most politizálni akarok, éppen így nem tetszik az egy másik újságban olvasott “BolseViki” név sem. Ezzel az a bajom, hogy egy reláció túldimentzionálása. Ha valaki azt akarja kifejezni a névválasztással, hogy egyéniségének meghatározó jegye Medgyessy Péter iránti ellenszenve, ebböl az következik, hogy ha Megyót holnap elüti a villamos, van egyszerüen csak visszavonul a politikától, az ö élete is értelmetlenné válik ( képzeljétek el, Megyó nyugdíjba vonul, nem is hallunk felöle, de öt még mindig péter-kémnek hívják ). A relációs neveknek úgy globálisan ellene vagyok. Azt a nevet se választanám, hogy “lecsó-imádó”. Nem azért, mert nem szeretem a lecsót, hanem mert a név azt sugallja, hogy egyéniségem legdominánsabb jegye a lecsóhoz füzödö viszonyom.

Minden további nélkül jók a foglalkozásra, hobbyra utaló nevek ( barkácsoló, modellezö, könyvtáros ). Ugy gondolom, jók az állatnevek is. Ma már talán nem a kecskét választanám, de sok jó állatnév van, akár becézett formában ( mackó, nyuszi ), akár csak úgy ( oroszlán, kondorkeselyü, zsiráf, nádiveréb, vagy hogy egy rokont is mondjak: zerge ). Hasonlóképpen jók lehetnek egyes növények ( galagonya, szamóca ) vagy használati tárgyak ( szelence, tajtékpipa ) is.

Szivesen hallanám a véleményeteket, és akár azt is, ti hogyan választottátok a saját neveteket.
Naplózva
barika
Hero Member
*****
Hozzászólások: 26 548


"A malis vituperari laus est."


« Válasz #13 Dátum: 2003. Szeptember. 08, 13:10:12 »

Először a kinn a bárány, benn a farkam cimű közkedvelt népi játék járt a fejemben. De egy égi hang azt sugallta, hogy bárány leszek a farkasok között ha ide belépek. Olyasmi vizuális dolog volt, mint Dante poklának felirata.

A hangot igazolta az idő...
Naplózva

Everyone ought to bear patiently the results of his own conduct.
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 453


« Válasz #14 Dátum: 2003. Szeptember. 08, 13:23:43 »

Kedves Kecsi, bennem fel sem merült, hogy mást is választhatnék.
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 15
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország