NOL Fórum
2017. Október. 22, 16:24:45 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 63
  Nyomtatás  
Szerző Téma: mondjuk mentsvár?  (Megtekintve 118107 alkalommal)
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Dátum: 2004. Október. 15, 07:08:00 »

Megígértem Barikának, hogy nyitok, hát tessék!
Belépés csak erős idegzetűeknek és megszállottaknak, érzékeny lelkület előzetes smirglizése elengedhetetlen!
Tiszta káosz!
Naplózva

má megin micsoda
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #1 Dátum: 2004. Október. 15, 07:19:01 »

Kedves Barátaim!
Igazán örülök, hogy a "kritikus gondolkodás" c. topicban kellően értelmetlen voltam számotokra, ígérem, a következőkben sem lesz ez másként. Hogy miért? Előbb-utóbb úgyis kiderül. Minden esetre szeretném, ha a beszélgetés "szabadon szárnyallna" kinek, kinek legjobb szándéka szerint és nem fulladna a szokásosba. Nekem ez csak egy kiruccanás a gumiszobából, mondjuk talán próbajáték.
Naplózva

má megin micsoda
barika
Hero Member
*****
Hozzászólások: 26 548


"A malis vituperari laus est."


« Válasz #2 Dátum: 2004. Október. 20, 11:37:49 »

Szár nyal.
Jut eszembe:

- Jean, hol a gróf úr?
- A nappaliban nagyságos asszonyom.
- A kisasszonnyal?
- Nem a gróf...
Naplózva

Everyone ought to bear patiently the results of his own conduct.
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #3 Dátum: 2005. Június. 06, 09:48:22 »

Barika annak idején rosszul indított, vagy csak én voltam a szokásosnál kissé indignáltabb, a fene tudja ennyi idő után megmondani (Jesszasz, több,mint nyolc hónap, mennyi minden történt azóta!). Mosogattam lefele a tegnap szedett kaprot és aközben jutott eszembe, hogy valamikor nyitottam én egy topicot, egy aféle locsogós-fecsegőst (szándékaim szerint legalábbis), olyat, ahol nem csak kinyílvánítani lehet, de kérdezni is, majdnem olyat, mint a gumiszoba, csak kissé komolyabbat, melyben lehet szamárfület is mutatni meg szemtől szembe trágárkodni, nem csak ciceroi magasságokból és más eféle.
Az este, ahogy jöttünk hazafelé, nekiálltunk hangosan marhulni a buszon, mit mondjak, kortól függetlenül úgy le lettünk nézve, hogy azon tényleg csak röhögni lehetett, erről jutott eszembe, hogy vajon hová vezet, ha az ember teljes gőzzel nekiesik a káosznak és merev pofával nekiáll rendet teremteni. Tudom, tudom, csak a syntaxis miatt! Viszont elképzeltem, hogyha egy egész busz elkezd marhulni, akkor van-e rá esély, hogy valakit átböknek egy szamurájkarddal, illetve hány éves a kapitány?
Valaki szerint a filozófiának alapkérdései vannak. Kérdem, hogy ityeg a fityeg? Pusztán a kommunikáció kedviért.
Naplózva

má megin micsoda
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #4 Dátum: 2005. Június. 06, 13:35:02 »

Szabadon engedtem a tengeri malacokat, amíg kitakarítottam a ketrecüket. A két állat azonnal bevonult a fotel alá és onnan füttyögtek kifelé nagy méltatlankodva a felhajtás miatt. Gondoltam, az operáció befejeztével majd némi szeletelt uborka segítségével visszacsalom őket. Nos, alighogy a tiszta ketrecaljat a helyére tettem a malacok azonnal előbújtak, majd, mikor az almot szétszórtam nekik, abban a pillanatban bevágtattak a ketrecbe és érdeklődve pislogtak kifelé. Természetesen kaptak uborkát. Helyreállt a rend.
Naplózva

má megin micsoda
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #5 Dátum: 2005. Június. 06, 14:00:33 »

Nem tudom, helyesen interpretállak-e: a Gumiszoba ugyan jó, de itt valami mást szeretnél. Meg lehet fogalmazni, hogy miben mást? Ködösen érzem: valami elitebbet. De konkrétan?
Naplózva
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #6 Dátum: 2005. Június. 06, 14:12:55 »

Minél elitebb az elit? Van-e a káosznál konkrétabban kaotikus jelenség? Találgassunk talán! Mifene.
Naplózva

má megin micsoda
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #7 Dátum: 2005. Június. 06, 14:17:03 »

Elsö tipp: talán a gumiszoba stílusa jó, de nem az a vonala, ami arról szól, hogy mit vacsoráztam tegnap, hanem az a vonala, amelybe Vecsernyés Béla járókelö minden elözmény nélkül bekapcsolódhatna.
Naplózva
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #8 Dátum: 2005. Június. 06, 14:36:08 »

Arra gondoltam például, hogy milyen összefüggés lehet egy vizes edényben jóízűen lubickoló feketerigó látványa illetve a nemzetközi helyzet alakulásának megítélése között, különös tekintettel az esőerdők mérhetetlen pusztítására?
Naplózva

má megin micsoda
Rok Ica
Sr. Member
****
Hozzászólások: 4 736


« Válasz #9 Dátum: 2005. Június. 06, 14:44:12 »

Mert az emberek többsége még a buszon is alig tud ülni a drámai feszültség miatt.
Mert mi is lehet komolyabb egy napsugaras vasárnap délután, mint szaloncukornak jelmezelve utazni egy muszáj rokonhoz, ott aztán okosakat mondani, netán felsőbbrendűségünk teljes tudatában kioktatni, hogy az élet mily nehéz … és majdhogynem lehetetlen élni. Ez csak nagyon komolyan véve lehetséges. Mi ezen a nevetséges? Hoppárutyutyu sehol.
Erre két faltól-falig őrült felszáll közibük és nem átall teli szájjal röhögni (esetleg épp rajtuk). Micsoda pech, feleslegesen vették fel az ékszert, új ruhát, hiába szobortak az arcukra komolyságot.
… Aha, aha, aha… - gondolják némán, visszafogottan - ezek nem normálisak (a döbbenet pedig élesen barázdálja finomra krémezett, vagy szőrtelenre borotvált bőrüket). Az ilyeneket be kellene zárni. Amíg ez nem igazán működik, addig az az alapálláspont (kié is?) hogy szórakozás nem kell, marháskodás, móka, kacagás, minél kevesebb, elég erre a tévé, a mozi, népünnepélyek. Az élet meg oly sanyarú, hogy extra adag édesítőt kell adagolni hozzá, kisangyalom.
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #10 Dátum: 2005. Június. 06, 14:47:59 »

Ne haragudj, annak idején nem kisértem a dolgot figyelemmel, azért kérdezösködöm. E pillanatban még nem tudtam eldönteni, hogy meghaladja-e a képességeimet, vagy sem. Ha meghaladja, visszalépek, de azonban ha mégsem, igyekszem felnöni a feladathoz. A megértés stádiumába szeretnék eljutni, amennyiben ezt objektív feltételek ( szellemi képességeim ) lehetövé teszik. Ha nem, nem, de legalább a jószándék megvolt. Ez utóbbi esetben jószándékomat utcák kövezésére fordítom.
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #11 Dátum: 2005. Június. 06, 14:49:58 »

Talán kezdek megsejteni valamit, de még ködös.
Naplózva
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #12 Dátum: 2005. Június. 06, 15:14:04 »

Mi az, hogy képesség? Képes vagyok órák hosszat Buddhaként a köldökömet nézegetni és messzemenő következtetéseket levonni a tétova kivagyiságról, viszont ennél a földieper evésének élvezete sokkal inkább felemelő. Most mondjam azt, hogy a hedonizmus árt a gondolkodásnak?
Naplózva

má megin micsoda
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #13 Dátum: 2005. Június. 06, 15:43:18 »

A múltkoriban valami boszorkány ügyből kifolyólag Mária Terézia-kora beli törvényket olvasgattam, szándékomtól eltérően némileg hosszabban és kénytelen voltam belátni, hogy az öreglányban egy harmadik honalapítót ismerhettem meg. Valamikor szobra is volt, ha jól emlékszem. Akkor szerettem meg igazán a tárkonyos birkát.
Naplózva

má megin micsoda
Rok Ica
Sr. Member
****
Hozzászólások: 4 736


« Válasz #14 Dátum: 2005. Június. 06, 15:48:57 »

Zig Ziglar fogalmazta meg nagyon találóan, a pozitív gondolkodás szerepét: "A pozitív gondolkodás nem tesz képessé semmire, viszont sokkal inkább képessé tesz bármire, mint a negatív gondolkodás."
A személyiségünk és az életünk annak alapján alakul, amilyen gondolataink vannak, amiket gondolatban mondunk magunknak. Tehát, ha az életünk alapja az, amit magunknak mondunk, akkor nagyon meg kell válogatnunk a szavainkat. Ahhoz, hogy olyan szavaink legyenek magunkhoz, ami építő, az elménknek olyan gondolatokkal kell tele lennie, amiből építő szavak származnak. Építő gondolataink meg csak akkor lesznek, ha olyan táplálékkal, információval töltjük meg az elménket, amiben nincs semmi negatív, romboló elem. Következésképpen létkérdés, hogy megtanuljunk helyesen gondolkodni.
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 63
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország