NOL Fórum
2017. Október. 22, 14:48:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: „A kormánypártok, olyan buták, mint a föld.”  (Megtekintve 7546 alkalommal)
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #30 Dátum: 2005. Január. 18, 20:54:57 »

Kedveském, a TGM nem csak égett, hanem folyamatosan köpködte magát.
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #31 Dátum: 2005. Január. 18, 21:59:11 »

Kedveském, a TGM nem csak égett, hanem folyamatosan köpködte magát.
inkább az lehet a helyzet Robot Robi, hogy a te fotocelláid vizionálnak azóta is:mondják bazi nagy mágneses vihar közelít...

esetleg kapcsopld le magad kicsit, nehogy beégjenek a receptoraid..
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #32 Dátum: 2005. Január. 19, 08:27:46 »

Az SZDSZ-MSZP kormány az utóbbi egy évben arra törekedett, hogy minél nagyobb számban távol tartsa a polgárokat a választásoktól.
Ezt jól tükrözi az EP, a Soproni, és a december 5-én megtartott választások alacsony részvételi arányszáma
Milyen demokrácia az, ahol a hatalmat gyakorló osztály távoltartásra törekszik, arra ösztönzi a szavazópolgárokat, hogy ne döntsenek fontos kérdésekben?
Alkalmatlan Medgyessy ki, kirekesztő Gyurcsány rá!
Halkan megjegyzem, a demokratikus TGM is ebben érdekelt.
„TGM: Tartózkodunk a szavazástól”
http://www.nol.hu/forum/topic/73033/
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #33 Dátum: 2005. Január. 19, 10:14:38 »

Üdv Ember!

Egyezzünk meg abban, hogy a Föld csak pozitív értelemben használatos lásd: Földanya.

Aki negatív értelmet feltételez, annak ideje benézni a Hárs hegyre!
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #34 Dátum: 2005. Április. 19, 09:01:58 »

Gyurcsány leváltotta Draskovicsot; Veres János az utód.
A kormányfő néhány napja még cáfolta a pénzügyminiszter menesztésének hírét.
 
Távozik posztjáról Draskovics Tibor pénzügyminiszter - ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette be a Magyar Szocialista Párt frakciójának hétfő délelőtti ülésén. Utódja jövő hétfőtől Veres János lesz. A kormányfő napokkal ezelőtt még cáfolta a miniszter menesztésével kapcsolatos híreszteléseket. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint Draskovics leváltása egy sikertelen időszak csődjének beismerése.

Jövő hétfőtől Veres János, a miniszterelnök eddigi kabinetfőnöke lesz az új pénzügyminiszter. Gyurcsány Ferenc bejelentése szerint a PM-be távozó Veres helyett Szilvásy György, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára veszi át kabinetfőnöki teendőket.

A kormányfő az MSZP frakcióülésén úgy fogalmazott: amit tehettünk, megtettük. Minden 2002-es egy forint helyett idén már egy forint 50 fillért osztunk szét annak érdekében, hogy többek számára legyen lehetőség fölemelkedni, hogy épüljön az ország, épüljenek autópályák, tegyünk rendbe iskolákat, hogy fejlődjön a gazdaság. De az is látszik, hogy ennek a programnak megvannak a maga korlátai. Ezek a korlátok az elmúlt 15 évben kialakult szervezeti, intézményi viszonyok, az államszervezet működése, az igazgatás működése, a teljes jóléti rendszer működése, a vállalkozás ösztönzés működése.

Sok, sok részterület működik önmagában talán kellő hatékonysággal, de az egész nem teremti meg mindenki számára annak az érzését, hogy egy dinamikus, lendületes politikával a felemelkedés lehetősége teremtődik meg mindenki számára. A változatlan viszonyok között, mint lyukas vödörből, mint lyukas zsákból kifolyik minden pénz. Ebben a folyamatban lesz tehát főszerepe Veres Jánosnak – mondta Gyurcsány Ferenc.

Veres János kijelölt pénzügyminiszter közleménye

A kormány új politikájának megfelelően el kell indítani azokat az államháztartás egész rendszerét érintő strukturális változásokat, amelyek hosszú távon is képesek biztosítani az egészséges gazdasági fejlődéshez, az Európai Unióhoz való felzárkózáshoz, az euró 2010-es bevezetéséhez szükséges egyensúlyi feltételeket lehetővé teszik – írja Veres János közleményében.

Elődeim tiszteletre méltó erőfeszítéssel próbálták a meglévő struktúrában mérsékelni az állami kiadások mértéktelen növekedésének ütemét, de a lényegi változások megindításához nem kapták meg a szükséges politikai támogatást. A miniszterelnök és a kormány most elszánta magát e változások megkezdésére, az én feladatom, hogy ehhez egyidejűleg biztosítsam a kormányon belüli együttműködés megerősítésével a szükséges szakmai hátteret – teszi hozzá.

Draskovics szerint erősebb támogatottság kell a reformokhoz

A távozó pénzügyminiszter szerint erősebb politikai támogatottság kell az övénél a nagy reformokhoz. Draskovics hozzátette: tudomásul veszi a kormányfő döntését. Elmondása szerint ma délelőtt szerzett tudomást menesztéséről a miniszterelnöktől, s egyelőre még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

Kóka János: új politika kell

„Felismertük, elmondtuk, készek vagyunk cselekedni” – reagált a Fidesz frakcióvezetőjének napirend előtt felszólalására a kormány részéről Kóka János gazdasági miniszter. Hozzátette: új politika kell: reformokra van szükség.

Szabó Lajos, a szocialisták költségvetési csoportjának vezetője az Indexnek azt mondta, eddig is és ezután is együttműködnek az aktuális pénzügyminiszterrel, majd hozzátette, Veres Jánossal való közös munkát megkönnyíti számukra, hogy tíz éves emberi és szakmai együttműködés előzte meg kinevezését. Az internetes lap más forrásai drasztikusabban fogalmaztak, szerintük Draskovics stílusa miatt nem csak a frakcióban, hanem az országban sem volt jó a hangulat.

Kuncze: A döntéssel egyetért az SZDSZ

Napirend előtti felszólalásában Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a pénzügyminiszter leváltásáról azt mondta: van úgy, hogy ha nem megy tovább az együttműködés, váltani kell, és a döntéssel a szabad demokraták egyetértenek. „A váltásnak éppen arról kell szólnia, hogy meg kell erősíteni a 2005-ös költségvetést, nem lehet szó annak lazításáról. Ki kell állni nagyon határozottan a konvergenciaprogram teljesítése mellett” - közölte.

Az SZDSZ változásokat szeretne

Az SZDSZ szerint a régóta szorgalmazott reformokhoz új pénzügyminiszter kell, és ha Veres János ezt képviseli, akkor támogatni fogják – közölte Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője elmondta: már régóta szeretnénk, hogy a hátralévő egy évben jelentős változások legyenek a gazdaságpolitikában, az adórendszerben, a közigazgatásban, az egészségügyben, ehhez új pénzügyminiszter kell.

Az új pénzügyminisztertől azt várják el, hogy egy bátrabb, következetesebb, határozottabb pénzügyminiszterként képviselje azokat a gazdaságpolitikai lépéseket, amelyek elkerülhetetlenek.

Orbán: Draskovics leváltása a csőd beismerése

A pénzügyminiszter leváltása egy sikertelen időszak csődjének beismerése – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Családok Európája című konferencián. A Fidesz elnöke szerint most az a kérdés, hogy a személycsere után is folytatódik-e a nemzeti vagyon kiárusítása, vagy a kormány által befolyásolt árak infláció feletti növekedése.

„A pénzügyminiszter távozása ilyen szempontból nem egyszerű személycsere, hanem egy mögöttünk hagyott időszak csődjének a beismerése. Annak a beismerése, hogy ezt így nem lehet tovább csinálni. És ezt nem csak az országgyűlési képviselők mondják, hanem az egész ország. Változtatni kell. És a következő napok izgalmas kérdése, hogy vajon egy egyszerű személycsere magával hozza-e a változást” – mondta Orbán Viktor.

Áder: Lyukas lufiba nem érdemes levegőt fújni

Gyurcsány Ferenc kormányfő újra lendületről beszél. Azonban hihetünk-e a száz lépésről szóló újabb szómágiában? Hihetünk-e a miniszterelnöknek? – tette fel a kérdést napirend előtti felszólalásában Áder János, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakciójának vezetője hétfőn a parlamentben.
Ha megnézzük, mi Draskovics Tibor hagyatéka, akkor azt láthatjuk, hogy a magyar gazdaság még rosszabb állapotban van, mint az előző pénzügyminiszter, László Csaba idején volt. Draskovics 14 hónapos minisztersége során 1200 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés hiánya: ennek fényében nyugodtan mondhatjuk, a 2005-ös költségvetés megbukott – mondta Áder a pénzügyminiszter leváltását kommentálva.

– Ebben az időszakban 29 ezer fővel nőtt a munkanélküliség, Draskovics nevéhez továbbá új adók bevezetése, a korábbiak megemelése, valamint drasztikus illetéknövelés fűződik.A Gyurcsány-Draskovics páros nem fizette ki az általános forgalmi adót a kisvállalkozóknak, továbbá elcsalta a közigazgatásban dolgozók 13. havi bérét. Nem az tehát a kérdés, hogy ki a pénzügyminiszter, hanem az, hogy van-e a kormánynak olyan programja, ami a gazdaság felemelkedését szolgálja – tette hozzá Áder. A frakcióvezető úgy látja, erre egyelőre semmi esély, s a közeljövőben folytatódik az állami vagyon kijátszása Gyurcsány Ferenc érdekkörének. A miniszterelnök eredménytelen nekigyürkőzéseit látva a Fidesz frakcióvezetője végül hozzátette: „lyukas lufiba nem érdemes levegőt fújni.”

Varga MiIhály egyetért a menesztéssel

Varga Mihály volt pénzügyminiszter, az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának az Info Rádiónak úgy nyilatkozott: egyetért Draskovics távozásával, mivel a gazdasági mutatók azt igazolják, hogy nem látta el jól a feladatát.

Az MDF szerint nem a pénzügyminiszter cseréje a megoldás

Az MSZP-SZDSZ kormány rossz gazdaságpolitikáját már a második miniszter menesztését eredményezi – kommentálta Draskovics Tibor menesztésének hírét szintén napirend előtti felszólalásában Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

Hozzátette: Draskovicsnak nem sikerült a költségvetés hiányán lefaragnia, továbbá nincs bizalom a kormány gazdaságpolitikája iránt. A külföldi és a hazai befektetői kör egyaránt bizalmatlan, s az Európai Unió is szkeptikus a meghirdetett konvergencia programmal kapcsolatban. Ez a kérdés túlmutat Draskovics Tibor személyén, s a kormányzat hozzáértését kérdőjelezi meg. Minden adat azt bizonyítja, hogy nincs rend a pénzügyi életben, a központi költségvetés évről évre egyre nehezebb helyzetbe kerül. Ebbe csak belebukni lehet – tette hozzá Dávid Ibolya. A romló gazdasági mutatókon nem segítenek a kormányzati szólamok, Draskovics menesztése pedig pótcselekvés, amellyel a kormányzat időt szeretne nyerni – tette hozzá az MDF elnöke.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt mondta, alapvetően nem a pénzügyminiszter cseréje a megoldás, hanem egy új gazdasági és pénzügypolitika, amely az európai uniós elvárásoknak megfelel, és amely az ország versenyképességét, a gazdaság szereplőinek helyzetét javítja.

A forint átmeneti gyengüléssel reagált a hírre

Itthon a piac a forint átmeneti gyengülésével reagált a pénzügyminiszter-váltás hírére. Londoni elemzők szerint a romló külső környezet miatt nem jött jókor Draskovics Tibor pénzügyminiszter menesztése, és a lépés nyomán elmaradhat a várt további jegybanki alapkamat csökkentés.
Emlékezetes: Gyurcsány Ferenc kormányfő április 12-én, a Magyar Rádiónak adott szokásos heti interjújában a beszélgetés során cáfolta a Draskovics Tibor pénzügyminiszter menesztéséről szóló híreket.

László Boglár kormányszóvivő a múlt héten szintén cáfolta a Magyar Nemzet által korábban közölt azon információt, miszerint a kormányfő a pénzügyminiszter utódját keresi.

(Info Rádió, Magyar Rádió, portfolio.hu, Világgazdaság Online, Index)
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=279064&rvt=5
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #35 Dátum: 2011. Május. 02, 14:09:38 »

Köpcöskénk hajdanán furcsa topikcímeket választott, de néha - vak tyúk módjára - talált szemet.
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #36 Dátum: 2011. Szeptember. 24, 08:32:13 »

milyen igaz állítás!!
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
Oldalak: 1 2 [3]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország