NOL Fórum
2017. Október. 22, 03:58:54 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 16
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Kövér megint megmondta a frankot!  (Megtekintve 33728 alkalommal)
tiszta
Full Member
***
Hozzászólások: 1 230


« Dátum: 2005. Január. 27, 19:52:51 »

Kövér László: A semmittevés és a PR-politizálás jellemzi a miniszterelnököt.

A "klerikális" és "nacionalista" kifejezéseket Gyurcsány előtt utoljára Rákosi Mátyás használta.
Amennyiben a kormánypártok Mádlt nem támogatják, elképzelhető, hogy a Fidesz egy baloldali kötődésű, de nem pártpolitikus államfőjelöltet elfogad majd - vélekedett egy interjúban Kövér László. A Fidesz választmányi elnöke szerint a Szövetség ellensége nem a koalíció, hanem az emberek reményvesztése.
2005-01-26 16:38:15

Amennyiben a kormánypártok Mádlt nem támogatják, elképzelhető, hogy a Fidesz egy baloldali kötődésű, de nem pártpolitikus államfőjelöltet elfogad majd - vélekedett egy interjúban Kövér László. A Fidesz választmányi elnöke szerint a Szövetség ellensége nem a koalíció, hanem az emberek reményvesztése. - Az MSZP és az SZDSZ hiteltelenítésével nem kell foglalkoznunk, hiszen ezt elvégzik maguk a kormánypártok - vélekedett.

Baloldali államfőjelöltet is támogatna a Fidesz?

Kövér László el tudja képzelni, hogy a Fidesz államfőjelöltként akár egy baloldali kötődésű, de nem pártpolitikai múltú és jelenű személyt támogasson. A Fidesz választmányi elnöke egy - a fidesz.hu honlapján olvasható interjúban - úgy vélekedett: Szili Katalint a Fidesz nem tudja támogatni, mivel pártpolitikus, Göncz Kinga jelölése pedig "dinasztikus ötlet” lenne. - A Fidesz még nem hozott döntést - tette hozzá Kövér László, aki úgy véli: semmi ok nincs arra, hogy "Mádl Ferenc köztársasági elnök úrhoz képest jobb elnökjelöltet keressünk”, ugyanakkor nem bíznak abban, hogy ezt a kormánykoalíció is osztja. - Ezért mi arra készülünk, hogy egy olyan utód lesz öt esztendőn keresztül hivatalban, aki az MSZP-SZDSZ akaratából lesz a legelső közjogi méltóság birtokosa. Viszont nagyon szeretnénk, ha "nem adnánk alább", mint az elmúlt tizenöt évben, mert a magyar közélet színvonala jelentősen romlott az elmúlt években - mondta Kövér László. - Hagyomány, hogy olyan elnököt választunk, aki ha nem is élvezi minden parlamenti párt bizalmát, de legalább szimbolikusan képes az alkotmány betűjének és szellemének megfelelően a nemzet egységét kifejezni. Ilyen ember semmiképpen sem található a kormánypártok legszűkebb köreiben vagy a kormányban - hangsúlyozta a választmányi elnök.

Gyurcsány válasz egy torzképre

Kövér László az interjúban kifejtette azt a véleményét: az MSZP nészerűsége nem azért csökkent, mert Medgyessy "nem volt elég kemény”, hanem azért mert a volt szocialista miniszterelnök két év alatt tönkretette a gazdaságot. - Ahogy a szocialisták tévedtek abban a tekintetben, hogy Medgyessy karakterével volt probléma, ugyanúgy tévednek a mi oldalunkon azok, akik azt gondolják, hogy Gyurcsánynak önmagában azért lesz sikere, mert meghirdette azt a versenyt, hogy "ki a jobb Orbán Viktor?” Az ő személyével az Orbán Viktorról kialakított torzképre akarnak reagálni a szocialisták. De ahhoz, hogy valaki ne csak a levegőt csapkodja, egy másik bokszoló is kell. Mi viszont a valódi kérdésekre akarunk megoldásokat kínáló válaszokat adni, és nem kisstílű párharcokban részt venni - fogalmazott a politikus.

Ez ugyanaz a kormány

Kövér László az interjúban kifejtette: az idei év még a 2004-es esztendőhöz képest is visszalépés lesz. - A költségvetés minden ágazat számára súlyos megszorításokat jelent. Rosszul járnak az adófizetők, a bérből és fizetésből élők és a vállalkozók is. Nem jut elegendő pénz környezetvédelemre, az agráriumra és az önkormányzatok működtetésére sem. Mindennek pedig súlyos következményei lesznek. Ezek a tények feladják a leckét az ellenzéknek is. Az MSZP és az SZDSZ hiteltelenítésével nem kell foglalkoznunk, hiszen ezt elvégzik maguk a kormánypártok. Valódi ellenfelünk nem a koalíció, hanem az emberek reményvesztése lehet - vélekedett az ellenzéki politikus, aki szerint 2005-ben az emberek jövőbe vetett hitének újjáélesztése lesz a legnagyobb feladatuk. - 2001-2002-ben kezdték elhinni az emberek, hogy vége a rendszerváltoztatás első szakaszának, (…) lehet végre építkezni anyagi és szellemi értelemben is; van értelme és becsülete a munkának, gyarapodik a család, lesz otthona a gyereknek. Ezt a hitet döntötte romba az elmúlt két-három esztendő, s ez a legnagyobb bűne a mai kormányzatnak. Mert nehogy azt higgye bárki is, hogy ez a mostani már egy másik kormány. Gyurcsány Ferenc volt éveken keresztül Medgyessy legfőbb tanácsadója. Minden Medgyessy-döntés mögött valójában Gyurcsány Ferenc állt - hangsúlyozta Kövér László, aki szerint tiszta beszéddel, kitartó munkával és türelemmel lehet visszaadni az emberek hitét. - A gyűlöletbeszéd sokakat megtévesztett. Sokan elhitték az ígérethegyeket, miközben valóságegerek születtek. Ez sokak gondolkodását megváltoztatta az elmúlt egy évben - tette hozzá.

Duma, duma, duma

Kövér László úgy véli: Gyurcsány Ferenc nem könyvelhet el sikereket magának. - Duma. Duma. Duma. Csak a beszéd, a szöveg, a szereplés. Teljesítmény semmi. Ami van, az az áremelés, a privatizáció, a munkahelyek megszűnése, az eladósodás, a hátrább sorolás. Minden szempontból szomorúan mondom, hogy lassan már a labdarúgó-válogatott is megelőzi Magyarország elismertségét - vélekedett a politikus, hangsúlyozva: A kormányfő érdemi, országvezetői döntéseket egyáltalán nem hozott. - Amiben döntött, arról vagy kiderült, hogy kudarc (például a bankadó, amelynek következményeit most az ügyfelekre hárítják), vagy más jellegű bukás, mint a népszavazás esetében, amelyet lehet, hogy rövidtávon sikerként könyvelnek el az MSZP-nél, de hosszabb távon beláthatatlan erkölcsi és politikai károkat okoz az országnak és az MSZP-nek is - hívta fel a figyelmet a választmányi elnök. Kövér szerint leginkább a semmittevés és a PR-politizálás jellemzi a miniszterelnököt, illetve a szimbolikus, az ország napi gondjaival össze nem kapcsolható kérdések napirendre erőltetése. - Ezek elterelő hadműveletek. (…) Az új kormányfő szívesen kötözködik, legyen szó az egyházakról, magáról a pápáról vagy a határon túli magyarokról. Szereti megalázni ellenfeleit. Lényegében arról van szó: a koalíció ki tudja-e húzni a 2006-os kampányig úgy, hogy a konkrét csoportokat, szakmákat húsba vágóan érintő kérdések helyett azon vitatkozzunk, hogy ki klerikális, nacionalista vagy éppen nemzetáruló. Ebbe a zsákutcába próbál minket Gyurcsány Ferenc becsalni. Egyébként ezeket a "klerikális” és "nacionalista” kifejezéseket Gyurcsány előtt utoljára Rákosi Mátyás használta - emlékeztetett Kövér László az interjúban.
Naplózva
tiszta
Full Member
***
Hozzászólások: 1 230


« Válasz #1 Dátum: 2005. Január. 27, 20:05:45 »

Fidesz: a Gyurcsány-kormány faluromboló politikát folytat
2005. január 27. 14:47

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány olyan faluellenes, faluromboló politikát folytat, ami utoljára a 70-es évek Magyarországán volt jellemző - jelentette ki Kövér László, a párt országos választmányának elnöke. Géczi József Alajos (MSZP), a miniszterelnök vidékpolitikai tanácsadó testületének elnöke kifogásolta a fideszes politikus stílusát és közölte: megkezdődött a vidékpolitikai nemzeti stratégia kialakítása. Kövér László a Kritika című folyóirat januári számának Az újrakörzetesítés társadalmi ára című tanulmányát idézte, amely szerint a többcélú kistérségi társulások eszméje "a kései államszocialista területgazdálkodási rendszer európai uniós köntösbe bújtatott restaurációja".

Mint mondta, a falurombolás Romániából, Ceaucescu idejéből lehet még ismerős, de míg a diktátor "proletár őszinteséggel fogalmazta meg, hogy el kívánja törölni a magyar falvakat a térképről, Gyurcsány Ferenc ugyanezt őszintétlen, lopakodó, sunyi módon teszi meg".

A 2005-ös költségvetés települések százait teszi életképtelenné, vagy funkció nélkülivé, ahogyan azt 70-es években mondták, és a legrosszabb helyzetben a kétezer, illetve ezer főnél kevesebb lakosú falvak vannak - mondta az ellenzéki politikus.

Hozzátette: a költségvetés tovább szűkíti a kistelepülések lehetőségeit és tovább mélyíti a szakadékot a különböző településtípusokban lakók között. Rámutatott: a magyar települések 53 százaléka 1000 fő alatti falu, s itt a legnagyobb a munkanélküliség, a legrosszabb az emberek egészségi állapota, a legalacsonyabb az iskolázottság szintje, a legelőrehaladottabb az elöregedés.

A Fidesz választmányi elnöke szerint "a dumakormány" az "újkori, a kapitalizmus köntösébe bújtatott falurombolás" politikáját folytatja, és szemben a hetvenes évek szocializmusával nem csak adminisztratív, hanem főként pénzügyi eszközökkel próbál meg körzetesíteni, és von el forrásokat az önkormányzatoktól. Kövér László közölte: a kormány rövid távú üzleti megfontolások alapján gyakorlatilag azt üzeni a magyar társadalomnak, "hogy a legolcsóbb falu a nem létező falu".

Géczi József Alajos, a miniszterelnök vidékpolitikai tanácsadó testületének elnöke kifogásolta Kövér László kijelentéseinek stílusát, és közölte: már megkezdődtek egy vidékpolitikai nemzeti stratégia előkészületei. "Ilyen hangnemben egy városi kocsmában, nemhogy egy falusi kocsmában nem beszélnek a vidék dolgairól" - mondta a politikus az MTI-nek.

Szavai szerint a vidékfejlesztés terén "Magyarország egy új tizenöt év előtt áll", hiszen most zajlik Brüsszelben a szakstratégia egyeztetése. "Azt el kell ismernem, hogy van mit korrigálni a vidékpolitikán, a vidékfejlesztésen, de ezt elmondhatja magáról mindegyik párt; az elmúlt tizenöt évben Magyarországon a vidékpolitika bizony mindegyik pártnál elég gyengécske volt" - fogalmazott.

Mint mondta, elkezdődött egy - az ellenzék, az önkormányzatok és a civil szervezetek bevonásával kidolgozott - nemzeti és kormányszintű vidékfejlesztési stratégia kialakítása, az ennek részleteivel kapcsolatos kérdést azonban elhárította.

(MTI)
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #2 Dátum: 2005. Január. 27, 20:09:55 »

Üdv Tiszta!

Azért ne hangoztasd ezt a faluromboló politikát az épülő autópályák, autóutak mentén.
Valószínűleg hülyének fognak nézni!
Naplózva
anonimus
Jr. Member
**
Hozzászólások: 565


« Válasz #3 Dátum: 2005. Január. 27, 20:16:38 »

Azért ne hangoztasd ezt a faluromboló politikát az épülő autópályák, autóutak mentén.
Épülő autópályák, autóutak mentén? Hm. Hát nem nagyon korlátoztad le! Van összesen vagy 100 km egyáltalán a "veszélyes zóna"? Mondjuk már a 700 km új autópályánál kellene tartanunk, amúgy időarányosan, nem?
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #4 Dátum: 2005. Január. 27, 21:10:57 »

Üdv Anonimus!

Ha én kormány lennék, akkor úgy csinálnék mint a Fidesz. Az utolsó évben hajtok rá az építésre, mert akkor mindenféle jó számokat lehet hozni, és a cehet csak a következő ciklus állja.
Naplózva
Horváth László
Jr. Member
**
Hozzászólások: 603


« Válasz #5 Dátum: 2005. Január. 27, 21:18:57 »

"A "klerikális" és "nacionalista" kifejezéseket Gyurcsány előtt utoljára Rákosi Mátyás használta."

Asszem, eztet már más fórumon is bemásoltad, nyuszika! (Igaz, viszonylag korrekt volt az idézet és ember-i.)
Ezeket már használták énrám is, tündi-bündi ('90 előtt).
Ezeket már használtam én is, tündi-bündi ('90 után).

1ébként + mit szólsz a "nemzettest"-hez, az "élettér"- hez, a "nemzetidegen"-hez? Ugye, találkoztál velük a jelenkorban is? És előtte? Mikor? Kinél?
Naplózva
Horváth László
Jr. Member
**
Hozzászólások: 603


« Válasz #6 Dátum: 2005. Január. 27, 21:23:38 »

"Kövér László úgy véli: Gyurcsány Ferenc nem könyvelhet el sikereket magának. - Duma. Duma. Duma. Csak a beszéd, a szöveg, a szereplés. Teljesítmény semmi."

Ahogy mondod, nyulam!
A Gyurcsány csak pofázik.
A viktor + csak teljesített. Mint az állat.
Bele is rokkant szegény. Föláldozta magát a nemzetért.
De mi a sz@rt lehet kezdeni 1 le%olt miniszterelnökkel? Kiváltképpen, ha idegi-szellemi?
Naplózva
anonimus
Jr. Member
**
Hozzászólások: 565


« Válasz #7 Dátum: 2005. Január. 27, 21:28:22 »

Ha én kormány lennék, akkor úgy csinálnék mint a Fidesz.
De nem vagy kormány, úgyhogy állj elő a "veszélyes szakasz" hosszával!
Naplózva
kozmopolita
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 021


« Válasz #8 Dátum: 2005. Január. 27, 22:24:06 »

Melegítésnek nem rossz, pláne ennyi kihagyás után.
Erőnléti edzések, kondíció kell!
Kövértől én többet várok, 5% alatt nem fogadok el semmit.
Annyi azért biztató, hogy kezd összeállni a 2002-es sikercsapat.
Mosolyog)))
A Torgyánt is látták már bemelegítő kocogáson, tehát 2006-ra együtt az Aranycsapat.
Naplózva
kozmopolita
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 021


« Válasz #9 Dátum: 2005. Január. 27, 22:25:30 »

A Fidesz sem kormány, soem lesz, mégis úgy csinál...
Olyan, mint a nőimitátor.
Mosolyog)))
Naplózva
anonimus
Jr. Member
**
Hozzászólások: 565


« Válasz #10 Dátum: 2005. Január. 27, 23:18:17 »

Csak, hogy nem arról van szó, amiről félrebeszélsz, apafej!
Irriga mondta: "Azért ne hangoztasd ezt a faluromboló politikát az épülő autópályák, autóutak mentén."
Erre szerettem volna tudni, mennyi is ez a "veszélyes szakasz". Csak, hogy tudjuk, hol nem lehet hangoztatni a kormány falurombolását. Különös tekintettel a megígért 800 km új autópálya időarányos részére. Tudjátok-e, miről beszéltek egyáltalán, vagy csak amolyan zsigeri megnyilatkozásra telik.
Eddig az utóbbiról lehet szó.
Naplózva
kozmopolita
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 021


« Válasz #11 Dátum: 2005. Január. 27, 23:34:14 »

5%!
MINIMUM!
Ennél kevesebb tőle kudarc!
Naplózva
anonimus
Jr. Member
**
Hozzászólások: 565


« Válasz #12 Dátum: 2005. Január. 27, 23:39:16 »

S mi 5%, apafej!
Talán ne vegyél be fogalmazásgátlót, mielőtt írni kezdesz!
Naplózva
kozmopolita
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 021


« Válasz #13 Dátum: 2005. Január. 27, 23:53:35 »

Tanuld a klasszikusokat!
5%-ot hozott a Kötél elvtárs egy szál maga a kormánykoalíciónak.
Szóval: megbecsüljétek!
Naplózva
anonimus
Jr. Member
**
Hozzászólások: 565


« Válasz #14 Dátum: 2005. Január. 28, 00:10:23 »

Az nem Kövér volt, hanem Tóth Károly! (Mert ismerem már aljas utalásaitokat, hogy "Kötél elvtárs" alatt Kövérre utalsz.) Aljas komcsi Tóth, aki kiforgatta Kövér szavait, s a bolsi propagandagépezet természetesen Tóth hazugságát terjesztette! Lefogadom, hogy te is azt cumiztad be.

Tanulj, s ne a propagandára hagyatkozz --- ha még nem sorvadt el az nagyagyad teljesen.

Egyébként a feladatotok az volt, hogy megadjátok azt a hatalmas szakaszt, ahol nem szabad hangoztatni, hogy a komcsi kormány falurombolást végez. Szóval hány km-ről is van szó a beígért 800 km új autópályából?
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 16
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország