NOL Fórum
2017. Október. 22, 14:45:14 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Kövér megint megmondta a frankot!  (Megtekintve 33731 alkalommal)
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #210 Dátum: 2005. Március. 07, 11:10:13 »

Kövér szerint a miniszterelnök áll a háttérben.
A fideszes politikus közös forgatókönyvről beszélt.
2005. március 6. 17:13

Kövér László (Fidesz) szerint egy Gyurcsány Ferenc közelében keresendő központ forgatókönyve szerint zajlanak az ügynöklistaügy eseményei. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke mindazonáltal nem tartja kizártnak azt sem, hogy ellenérdekű titkosszolgálatok állnak a háttérben.

Kövér László (Fidesz) szerint a gazdademonstrációról való figyelemelterelés, az ellenzék és az egyházakkal szembeni támadás, a párton belüli küzdelem egyik eszköze az ügynökügy. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában hangsúlyozta: az események alapvetően egy központ forgatókönyve szerint zajlanak, s ez a központ a miniszterelnök környékén keresendő még akkor is, ha látszólag a kisebbik koalíciós párthoz közel álló műhely az, amelyik – teljes mértékben felrúgva nem csak az íratlan normákat, de a létező jogszabályokat is – személyiségi jogokat sértő listákkal áll elő napról napra.

– Nem először fordul elő Gyurcsány Ferenc néhány hónapos miniszterelnöki történetében, hogy a kisebbik koalíciós pártra támaszkodik a saját pártjában meglévő ellenfeleivel szemben – tette hozzá Kövér László, aki úgy látja: olyan közös forgatókönyv szerint zajlanak az események, amelyben az SZDSZ megkapja, amit már régóta szeretett volna: „közel jár ahhoz a célhoz, hogy szétverje a magyar nemzetbiztonsági szolgálatokat". Kövér László mindazonáltal nem tartja kizártnak azonban azt sem, hogy ellenérdekű titkosszolgálatok, államok állhatnak az ügy mögött – írja az Index.

Ismeretes: a Political Capital SZDSZ-közeli kutatócég nemrég – nagy sajtóbeharangozást követően – közzétett honlapján egy ügynöklistát, amely mindössze 19 nevet tartalmazott. E listát később fokozatosan bővítették, de még most sem éri el a 60-at. Múlt vasárnap Szakértő 90 álnéven került fel egy lista az internetre, mely 219 nevet tartalmazott. Ezt követően a HVG honlapja is közzétett egy 206 nevet tartalmazó listát a III/III-as csoportfőnökség központi állományának tagjairól. A hvg.hu a mai műsort követően közleményt tett közzé. „Ami a hvg.hu oldalán megjelent, illetve megjelenő listákat illeti, nyomatékosan kijelentjük, munkánkat felelősséggel, pártoktól, politikai szándékoktól, külső sugallatoktól függetlenül végezzük, a nyilvánossággal szembeni kötelességérzettől vezérelve” – írják.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=270990&rvt=2
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #211 Dátum: 2005. Március. 07, 12:16:18 »

kövér ujabb ámokfutása
jó pár szavazatot hoz
nekünk a konyhára.

az  a szerencsétlen ...
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
kenos
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #212 Dátum: 2005. Március. 07, 12:35:48 »

Szegvári Katalin is azt mondja, a miniszterelnök áll a listák mögött!
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #213 Dátum: 2005. Március. 07, 12:44:53 »

bizony: ő mondta Kövérnek is!!

és ő csak tudja..
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
tiszta
Full Member
***
Hozzászólások: 1 230


« Válasz #214 Dátum: 2005. Március. 10, 08:21:42 »

Kövér: Rákosi idejében volt olyan mélyen az ország, mint most

"Olyan mélyre, egy adott állapotból, mint amilyen mélyre Gyurcsány Ferencnek sikerült taszajtani az országot, utoljára csak 1945 és 1951 között sikerült Rákosi Mátyásnak" - mondta ma a Fidesz választmányának elnöke egy csongrádi lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.
2005-03-09 22:59:37

Kövér László szerint a miniszterelnök minden gátlás nélkül utasítja vissza a gazdák jogos követeléseit, s a saját pártbeli ellenfeleivel történő leszámolás érdekében olyan ügynökaktákat tár a széles nyilvánosság elé, amelyeket egyetlen ország sem tesz minden korlátozás nélkül megismerhetővé.

A rendezvényen szintén részt vevő Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke azt mondta: az agrárdemonstrációk megteremtették annak a lehetőségét, hogy a rendszerváltás óta most először valódi érdekvédelem jelenjen meg az országban. - Ha a gazdatársadalom itt sikert ér el, ez minden dolgozó réteg számára azt jelenti, hogy van esély egy valódi érdekvédelmi rendszer kialakítására - jelentette ki. Szerinte a miniszterelnök a gazdák követeléseivel kapcsolatban azért említett az elmúlt hetekben 94 és 234 milliárd forint közötti összeget, mert abba beleszámolja a területalapú támogatások nemzeti önrészének tavalyi 93 milliárd és az idei 98 milliárd forintos összegét. A nemzeti önrész azonban a Fidesz tiltakozása ellenére sem a 2004-es, sem a 2005-ös költségvetésben nem szerepelt - hangsúlyozta. Mint mondta, pártja azt javasolja, hogy a területalapú támogatásokat - Lengyelországhoz hasonlóan - az adott év végéig fizesse ki a kormány.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az ügynökkérdéssel kapcsolatban azt mondta, hogy annak egyházellenes éle nyilvánvaló. Felháborítónak mondta, hogy "azok, akik több mint 40 éven át megnyomorították és üldözték az egyházat, most ítélkezni akarnak az egyház felett." Semjén arról, hogy az SZDSZ az egyházi iskolák állami támogatásának csökkentését, a fakultatív hittanoktatás finanszírozásának és a kistelepüléseken szolgáló lelkészek jövedelem-kiegészítésének a megszüntetését tervezi, azt mondta: "ilyen durva és nyílt egyházellenességre nem volt precedens talán a Rákosi-időszak óta".

Forrás: klubradio.hu-mno.hu
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #215 Dátum: 2005. Március. 17, 19:11:55 »

Kövér László szerint 2006-ban csődtömeg szakad az országra.
2005. március 17. 16:04

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke kérdésesnek mondta, hogy 2006-ban mit lehet majd kezdeni azzal a csődtömeggel, amit a mostani kormány hagy hátra. A gávavencsellői és az ibrányi Fidesz-csoport meghívására Szabolcsba érkezett Kövér László, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján jónak nevezte pártja választási esélyeit, amit összefüggésbe hozott az ország jelenlegi helyzetével. Kérdés viszont - tette hozzá -, hogy mit lehet majd kezdeni a mostani kormány által hátrahagyott csődtömeggel. Azt mondta, hogy megkezdődött az utolsó teljes politikai esztendő, amit a folyamatos választási kampány fog jellemezni.

"Folytatjuk azt a politikai stratégiát, amely arra irányul, hogy nem a politikai ellenfelekkel, nem is a politikai partnerekkel szeretnénk foglalkozni elsősorban, hanem szeretnénk az emberek véleményét meghallgatni" - jelentette ki.

A Fidesz május végi tisztújító közgyűléséről elmondta, hogy azon sor kerül az alapszabály kisebb módosítására, a választókerületi rendszer további erősítésére. Kérdésre válaszolva azt mondta: napirenden van az az elgondolás, hogy a miniszterelnök ne feltétlenül a párt elnöke legyen. Ez egyelőre nyitott kérdés, és az elgondolás mellett szóló legfontosabb érv a munkamegosztás kényszeréből adódik.

Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy Magyarország 2002-ben az uniós csatlakozó országok közül az elsők között volt, mára viszont sok tekintetben sereghajtóvá vált. "A nagy vesztes Magyarország. Szinte nincs olyan társadalmi csoport, melynek szempontjából siker volt az utóbbi három esztendő" - mondta.

"A honvédség csak névben létezik, nem képes megvédeni ezt az országot. A rendőrséget százával hagyták ott a szakértelemmel rendelkező tisztek. Magyar Bálint módszeresen veri szét a közép- és felsőoktatást" - tette hozzá. Kövér László úgy jellemezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy "mindig és mindenkit le akar győzni."

Az MDF-ből kizárt lakitelki munkacsoportról - kérdésre válaszolva - azt mondta, hogy a munkacsoportnak, mint politikai közösségnek az egyben tartása a cél, és szeretnének együttműködni ezzel a közösséggel.

(MTI)
Naplózva
kovacslaszlo
Sr. Member
****
Hozzászólások: 2 742


« Válasz #216 Dátum: 2005. Március. 17, 19:48:43 »

Az ország szerint 1990-ben Kövér László formájában egy potenciális csőd szakadt rá...
Naplózva
dagika
Jr. Member
**
Hozzászólások: 639


« Válasz #217 Dátum: 2005. Március. 23, 16:36:39 »

Fel kéne ismerni végre, hogy az MSZP-SZDSZ gazdaságpolitikája bukott meg 10 évre visszamenőleg.
Kicsi pénzért, a hatalomért, eladták az egész országot.
Minden külföldi kézben van, pedig mindenhol magyarok dolgoznak.
Ezért váltottunk rendszert?

Koncepciós pereket vizionál Kövér.
2005. március 23. szerda 09:38

Ettől a rémálomtól, amit az MSZP-SZDSZ kormányzás jelent, meg kell szabadítani az országot – mondta Kövér László a Bubik István Polgári Kör rendezvényén. A Fidesz választmányi elnöke ugyanazt a nyomasztó levegőt érzi maga körül, mint a hetvenes években. A politikus úgy vélte, hogy a Medgyessy-Gyurcsány kormány politikája hideg fejjel végiggondolt, nemzetellenes koncepció.

Az est hangulatát a Bubik István Polgári Kör vezetője adta meg, aki a március 15-i ünnepekről szólva elmondta: "nem hiszem, hogy a szocialisták szívből tudnák ünnepelni azt az ünnepet, amelytől a kommunisták mindig féltek, amikor a munkásőrök gyűjtöttek be minket. 2005 húsvétjára a polgári erők erősebbek lettek. A jövőben is meg fogjuk védeni nemzeti hőseinket, mert nekünk vannak nemzeti hőseink. Igaz nektek is vannak, Kun Bélátok, Szamuelytek, Rákositok. Március 15-én figyelmezettük december 5. nemzetárulóit" – tette hozzá.

A Medgyessy-Gyurcsány kormány vak, bosszúálló dühvel mindent el akar tiporni, ami az előző kormányhoz köthető – folytatta Kövér László. A Fidesz választmányi elnöke a Széchenyi-tervet, a lakástámogatási rendszert, valamint a diákhitel kamatainak növekedését említette meg. A politikus szerint nem is az anyagi romlás a legrosszabb, hanem az, hogy a mostani kormány kifarolt a státusztörvény mögül, ezáltal erkölcsileg is lerombolta a magyarságot.

Utalva Orbán Viktor egy 1990-es beszédére, Kövér úgy fogalmazott: az elmúlt három évben a mi tíz évünk is ott fekszik, mint halott, erre nincs bocsánat. Arra, amit az MSZP-SZDSZ kormány tett, nem lehet mentség az ostobaság, hiszen szánt szándékkal, alantas politikai megfontolásból tették. 2006-ban úgy kell eltakarítani ezeket, hogy a mi életünkben esélyük se legyen visszajönni – fogalmazott a fideszes politikus.

Gyurcsány Ferenc befutotta pályáját, ennyi tellett tőle – mondta Kövér. Ekkora pusztítást 100 év alatt nem tudott senki véghezvinni. A 2006-os választási kampányról szólva a választmányi elnök úgy vélte, hogy erkölcsileg, politikailag akarják majd a jelenlegi ellenzéket tönkretenni a kormánypártok. Ha már fizikailag nem lehet, miként tette Apró Antal elődeinkkel, akkor meg kell próbálni másfajta, de mégiscsak koncepciós perekkel – tette hozzá Kövér László.

Kecskeméti József
http://stop.hu/hirek/politika/?f=53436

Az lenne a természetes, ha azok fizetnék vissza a semire felvett 3500 milliárd forint hitelt, akik az MSZP-re szavaztak.
Ahhoz viszont gerinc kell.
Most már az megy, én nem szavaztam ezekre, csak rossz helyre tettem az ixet.
Kivételt képeznek az álnéven tevékenykedő MSZP-s bértollnokok, de ők sem akarnak fizetni.
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #218 Dátum: 2005. Március. 23, 17:55:04 »

Üdv Dagika!

Én nem tapasztaltam a hetvenes években, hogy Kövér honvéd hangulata nyomasztó lett volna.
Egy átlagos tizennyolcéves ember volt, aki semmivelsem sem tűnt ki az ütegben.

Az üzemek nagyrésze 1990-1994 között került magán és idegen kézre, mikor is Antall nevű miniszterelnöke volt az országnak.
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #219 Dátum: 2005. Március. 24, 08:11:12 »

Magyarország a régió sereghajtója lett.

Kövér László pesterzsébeti lakossági fórumán hangsúlyozta, ha a 2006-os választáson az számítana, hogy melyik kormány tett le többet az ország asztalára, akkor a szocialisták nem lennének versenyképesek, ezért a jelenlegi kormánypártok arra törekednek, hogy az ellenzéket erkölcsileg, politikailag tönkretegyék.
2005-03-24 00:17:28

íimg src=http://www.polgari-kor.hu/hirek/img/6131.jpg>

Lejtőn a gazdaság.

A Csili Művelődési ház színháztermét zsúfolásig megtöltő pesterzsébeti polgárokat Diglics Gyula, a Bubik István Polgári Kör vezetője, és Frölich Péter, a 20. kerületi Fidesz elnöke üdvözölte. A kerület lakóinak bemutatkozott Földesi Gyula, a 29. választókerület új elnöke, aki hangsúlyozta, hogy munkája során mindenki véleményére számít, legyen az pozitív, vagy akár negatív, az idős emberek javaslata ugyanolyan fontos számára mint a fiataloké. "Nem pozíciót, hanem feladatot vállaltam" - szögezte le. Kövér László felszólalása elején kitért az ország gazdasági helyzetére, és a jelenlegi nagyon rossz mutatók tükrében összehasonlította a polgári kormány és az MSZP-SZDSZ kabinet teljesítményét. Emlékeztetett, hogy 1998-ban az infláció meghaladta a 18 %-ot, amit 2002-re sikerült 5 % alá vinni. A mintegy 240 ezer új munkahely létrehozásával a 8 %-os munkanélküliséget 5,7 %-ra faragták, a GDP növekedése nagyjából az uniós átlag kétszerese volt, és a csatlakozó országok között az egyik éllovasnak számítottunk. Ma újra növekszik a munkanélküliség - a fiatalok körében szinte soha nem volt ilyen rossz az arány - a gazdasági növekedést tekintve a régió sereghajtói vagyunk, folyamatosan csúszik az euró bevezetésének dátuma.


Lelki szempontból is más volt akkoriban az ország


A képviselő elmondta, hogy 2002-ben még úgy látszott, hogy kiléphetünk végre az adósságcsapdából, viszont napjainkban az államadósság folyamatosan növekszik, a jelenlegi kormány pedig feléli az ország jövőjét. A politikus felidézte a szocialisták egyik 2002-es kampányígéretét, amelyben azt mondták, hogy nem vesznek el senkitől semmit, hanem még adni is fognak. "Ha komolyan vették volna a saját ígéreteiket, akkor ma nem sok esélye lenne a Fidesznek arra, hogy a következő választáson visszakapja a kormányrudat" - tette hozzá. Aláhúzta, ha a szocialisták folytatták volna a polgári kormány által 2002-ben megkezdett utat, akkor most "a rendszerváltozás nehézségeit fokról-fokra maga mögött hagyó, a jövőben egyre inkább reménykedő társadalom lennénk, nem pedig egy kiábrándult, sok esetben a politikától megcsömörlött, tanácstalan és ambícióját vesztett társadalom." Elítélte azt, hogy a kormányzat szembeállít különböző társadalmi csoportokat, azt hangoztatván, hogy azért nem fizeti ki az egyik jogos jussát, mert akkor el kell venni a másiktól. Kövér László szerint nemcsak gazdasági, hanem lelki szempontból is más volt 2002 előtt az ország. A gazdasági helyzet rendbetételénél véleménye szerint sokkal nehezebb munka lesz visszaadni az embereknek a hitet, az ambíciót.

Szökik a levegő a Gyurcsány-lufiból


A Fidesz Országos Választmányának elnöke fontosnak tartja, hogy a Szövetség minél több embert tudjon megszólítani, maga mellé állítani, hiszen a politika "olyan sport, amelyben nem az nyer, akinek több szurkolója van a lelátón, hanem az, akinek több játékosa van a pályán". Kövér László megjegyezte, hogy az MSZP támogatottsága ugyanolyan szinten van, mint Medgyessy Péter bukása előtt, és felidézte az egyik liberális lap cikkét, amelyikben azt írták, hogy a Gyurcsány-lufi még nem durrant ki, de már nagyon szökik belőle a levegő. A 2006-os választásról szólva elmondta, hogy ha ott az számítana, hogy melyik kormány tett le többet az ország asztalára, akkor a szocialisták nem lennének versenyképesek. A képviselő szerint a jelenlegi kormánypártok ezért arra törekednek, hogy az ellenzéket erkölcsileg, politikailag tönkretegyék, erre utalnak az elmúlt időszak támadásai is. A politikus szerint mindezek ellenére optimistán kell a választások elé állni, "fogjuk meg egymás kezét - azoknak az embereknek a kezét is, akik 2002-ben nem közénk tartoztak - és legyünk minél többen".

Forrás: T.Z. - Fidesz Webszerkesztőség
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #220 Dátum: 2005. Május. 04, 09:40:30 »

Kövér László, az Orbán-kormány nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító minisztere szerint nem feltétlenül kellett volna megsemmisíteni a Kulcsár-ügy lehallgatási jegyzőkönyveit. – Az NBH főigazgatója Tóth András beleegyezésével úgy értelmezte a jogszabályt, hogy az lehetőséget adjon számára, hogy minél előbb eltüntesse ezeket a jegyzőkönyveket – mondta egy ma esti rádióinterjúban a fideszes politikus.

Kövér László szerint nem feltétlenül kellett volna megsemmisítenie a Nemzetbiztonsági Hivatalnak a Kulcsár Attila telefonjainak lehallgatását rögzítő jegyzőkönyveket. Az Orbán-kormány nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító minisztere az Info Rádió kedd esti műsorában kijelentette: dönthetett volna másképpen is a hivatal főigazgatója. – A jogszabályok ritkán adnak egyértelmű parancsot, van, amikor egy cselekvési mezőt jelölnek ki, s értelmezés kérdése, ki miként jár el – magyarázta Kövér László, aki felidézte: a brókerbotrányt vizsgáló parlamenti bizottság ellenzéki tagjai szerettek volna betekintést nyerni a jegyzőkönyvekbe, ám ezt a lehetőséget a főigazgató megtagadta. – Az a gyanú keletkezett, hogy azért nem engedték hozzáférni a képviselőket a jegyzőkönyvekhez, mert olyan információkat tartalmaznak, melyek politikai értelemben kínos helyzetbe hoznák Gyurcsány Ferencet és kormányát. Ha innen nézem a dolgot, kapitális hibát követett el Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár és a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, mert e gyanút határozottan megerősítette – tette hozzá a fideszes politikus, kiemelve: a törvény azt mondja, hogy az egyes ügyek lezárását követően 3 hónap múlva meg kell semmisíteni a nem releváns információkat. – Ebben az ügyben nem lehet megmagyarázni, miért is zárta le az NBH az ügyfeldolgozást, hiszen még folyik a büntetőeljárás nyomozati szakasza. A főigazgató azt mondta, hogy a nyomozóhatóságoknak átadták azokat a jegyzőkönyveket, amelyeket azok fontosnak tartottak, többet pedig nem kértek tőlük. Csakhogy a nyomozás még nem zárult le, így nem kizárt, hogy holnap olyan összefüggésre derül fény, ami alapján újra át akarnák nézni e jegyzőkönyveket – de most már hiába – jegyezte meg Kövér László. – A főigazgató Tóth András tudtával és beleegyezésével úgy értelmezte a jogszabályt, hogy az lehetőséget adjon számára, hogy minél előbb eltüntesse ezeket a jegyzőkönyveket – hangsúlyozta.

A Fidesz programjával kapcsolatban a politikus elmondta: konkrét, a hátralévő egy évben végrehajtható javaslatokat le fognak tenni a parlament asztalára – hiába söprik le azokat hétről hétre – nagyobb léptékű, esetlegesen több év alatt lebonyolítható reformprogramokkal azonban valószínűleg nem állnak már elő. – Folyik az a háttérmunka a Fidesz különféle műhelyeiben, ami arra szolgál, hogy 2006-ban – amennyiben a választók is úgy látják jónak és átvesszük az ország irányítását – már felkészülten, az első pillanattól fogva tudatosan tudjunk cselekedni, és megpróbálni megállítani az országot a lejtőn – jelentette ki Kövér László.

– A kormánykoalíció mindent el akar adni, minden lépése, gazdaságpolitikai intézkedése szándékoltan vagy nem szándékoltan, de azt az eredményt idézte elő, hogy a mindenkori kormányzat mozgásterét szűkítette az állami tulajdon eladása éppúgy, mint az államadósság növekedése. Nem gondoljuk, hogy a piac mindenható lenne, és az egészségügyben éppúgy mindent magánkézbe kellene játszani, mint az oktatási rendszerben. Éppen ellenkezlőleg: vannak olyan területek, ahonnan az állam nem vonulhat ki – hangsúlyozta Kövér László, hozzátéve: nem arról van szó, hogy ne lenne olyan terület, ahonnan az államot le kellene építeni. – Olcsóbb és erős államot kellene csinálni. A Medgyessy-Gyurcsány kormány az elmúlt 3 évben 60 ezerrel növelte a köztisztviselők létszámát, miközben az Orbán-kormány 30 ezerrel csökkentette. Ezzel együtt csökkent a munkanélküliség, most pedig növekszik – hívta fel a figyelmet a politikus.

– Ez a kormány azzal a barátságos ars poeticával indult, hogy minden olyan dolgot, amit az előző vezetés jól csinált, azt folytatni akarja. Ehhez képest ennek az ellenzkezője történt: megpróbáltak bennünket még a tábláról is leradírozni. Olyan büntetőjoginak álcázott politikai boszorkányüldözés indult el a Fidesszel bármilyen módon együttműködni hajlandó köztisztviselőkkel, kisemberekkel szemben, ami egyrészt a megfélemlítést szolgálta, másrészt megpróbálták a Fideszt erkölcsi, politikai értelemben ellehetetleníteni. Közben szétosztogatták azt a költségvetési tartalékot, amit az előző kormány itt hagyott. Innentől kezdve került az ország egyik oldalon gazdaságilag, másik oldalon politikailag olyan lejtmenetbe, amit nagyon nehéz megállítani. Ezt a két oldal közötti kommunikáció, kompromisszum-készség nélkül ezt a problémát nem lehet megoldani – jelentette ki Kövér László, aki utalt arra is: a Medgyessy-kormány 320 milliárd tartalékkal vette át az országot, s minden mutató javuló tendenciát mutatott.

A köztársasági elnök jelöléssel kapcsolatos szimpátiaszavazásról Kövér László elmondta: eddig körülbelül 200 ezren nyilvánítottak véleményt. – Az eddigi tendenciákból az olvasható ki, hogy Sólyom László és Mádl Ferenc azok a jelöltek, akiket a szimpátiaszavazáson voksolók szívesebben látnának az államfői székben – mondta a politikus, hozzátéve: Szili Katalin is „viszonylag jelentősnek mondható támogatottságot élvez”. Kövér László hangsúlyozta azt is: a köztársaságielnök-jelölt megválasztásával kapcsolatos szavazás titkos, kötelező szavazást előírni nem lehet, de a frakciónak minden bizonnyal meg lesz a maga jelöltje. – Magánvéleményem szerint, figyelmbe véve a jelöltek kvalitásait, esélyeit, a felmerülő nevek közül Sólyom Lászlóhoz képest nemigen látok mást alkalmasnak – mondta. – Ha ironikusan akarnék fogalmazni, azt mondanám: használni ugyan keveset lehet köztársasági elnökként, de ártani annál többet. Ha a köztársasági elnök nem találja meg a maga helyét, és úgy gondolja, hogy pártpolitikai elkötelezettségei okán mindent el kell követnie annak érdekében, hogy a neki nem tetsző kormánynak megkeserítse az életét, a neki tetsző kormánynak pedig mindenben parírozzon, akkor fennáll annak a veszélye, hogy az amúgy is alacsony presztizsű közjogi intézményrendszerünk utolsó eleme is elveszti a választók maradék bizalmát – tette hozzá.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=282201&rvt=2
Naplózva
tiszta
Full Member
***
Hozzászólások: 1 230


« Válasz #221 Dátum: 2005. Május. 05, 12:53:37 »

Kövér László: az állam emlőin szívták magukat dagadtra.

Kövér László a Napi Ásznak adott interjújában rámutat: a kormány milliárdosai az állam emlőin szívták magukat dagadtra, nem zseniális tehetségük okán emelkedtek fel Magyarország kevés számú milliárdosainak sorába... van egy sajátos "vállalkozó" fajta, amelyik nem épít, hanem parazitaként a meglévő életerőt szívja ki azokból a cégekből, amelyeket potom pénzért megvesz.
2005-05-05 03:23:27

A Napi Ász interjúja Kövér Lászlóval

Kövér László a Napi Ásznak adott interjújában rámutat: a kormány milliárdosai az állam emlőin szívták magukat dagadtra, nem zseniális tehetségük okán emelkedtek fel Magyarország kevés számú milliárdosainak sorába... van egy sajátos "vállalkozó" fajta, amelyik nem épít, hanem parazitaként a meglévő életerőt szívja ki azokból a cégekből, amelyeket potom pénzért megvesz. Miután pedig pénzügyi értelemben lefejti róluk a hasznot, továbbadja őket. Tragikus a magyar valóságra nézve, hogy ezt büntetlenül meg lehet csinálni - mutat rá.


Korábban azt nyilatkozta, hogy az ügynöklisták napvilágra kerülése a miniszterelnök környékén keresendő központ forgatókönyve szerint zajlik. Minden út a kormányfőhöz vezet?

A miniszterelnök úr nem egy egyszerű pápai gyerek, ahogy önmagát szeretné aposztrofálni. Lehet, hogy az volt, de ma már egy államférfi, aki beházasodott az egyik sztálin7ista gyökerű "arisztokrata" családba. Nehéz eldönteni, hogy saját akarata szerint cselekszik, vagy marionett-bábként mozgatják azok, akik a gazdasági hatalmukat is abból a politikai hatalomból eredeztetik, amit 1956 környékén vagy azt megelőzően megszereztek. Jelesül az Apró családról van szó. A kormányfő anyósának testvére, ifjabb Apró Antal a 3-as főcsoportfőnökségnek is egy nagyon komoly beosztású tisztje volt a rendszerváltozást megelőzően akkor is, amikor a Dunagate-ügy kapcsán az úgynevezett titkosszolgálatokat megpróbálták Nemzetbiztonsági Szolgálatokká alakítani. Ez az úr sok olyan információ birtokosa, amely nem hozzáférhető a nyilvánosság számára. A másik olyan személy, aki a kormányfő bizalmasa ebben a témában, az Nagy Lajos, aki az első főigazgatója volt a Nemzetbiztonsági Hivatalnak.

Kinek az érdeke a Nemzetbiztonsági Hivatal tönkretétele?

A rendszerváltás óta a Szabad Demokraták Szövetsége folyamatosan a nemzetbiztonsági szolgálatok gyengítésére törekszik. Volt olyan időszak, éppen az első ciklus idején, amikor a bizottságban benn ülő SZDSZ-es képviselő még attól sem riadt vissza, hogy azt mondja, az információ áramlás jelenlegi fejlődésének korszakában a nemzetbiztonsági szolgálatokra nincs is szükség. Ezt a tarthatatlan véleményt egy idő után nyilvánosan már nem hangoztatták, de az elvről nem mondtak le. Ebben koncepció rejlik. Az SZDSZ beállítása szerint az állam egy elnyomó hatalom, amely ellen szabadságharcot kell vívni az állampolgári jogok jegyében. A hadsereg már nem több, mint operetthadsereg, az állami tulajdon gyakorlatilag megszűnt, a rendőrséget tönkretették és a nemzetbiztonsági szolgálatokat is a működésképtelenség határára sodorták. Egy ötszázalékos párt nem is tehet mást, mint hogy a demokratikus választások által ellenőrzött közhatalmat, a mindenkori kormányt eszközeitől megfosztja. Így megnövekszik a relatív hatalma azoknak az informális gazdasági, kulturális, politikai érdekcsoportoknak, amelyek a választások által ellenőrzött körül kívül működnek. Azt gondolom, hogy egy Magyarországgal ellenérdekű külföldi hatalomnak pontosan ugyanez lehet az érdeke.

Ki irányítja ma a kormány szekerét? Az 5 százalékos SZDSZ vagy a Gyurcsány Ferenc köré csoportosuló érdekkör?

Nagy valószínűséggel a kettő ugyanaz. Az, hogy két párt van a baloldalon az már csak a választókat megtévesztő látszat. A politikai színpadon munkamegosztás van, de a háttérben, a kulisszák mögött, a darab szerzői és rendezői ugyanazok. A gazdasági és kulturális háttér a baloldalon egységes. Az SZDSZ azért nem szűnik meg, mert a csak az általuk elérhető öt százalékára az MSZP-nek szüksége van.

Talán már nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarországot a milliárdosok kormánya irányítja. Milyen koncepció szerint zajlik a kormányátalakítás?


A kormány milliárdosai az állam emlőin szívták magukat dagadtra, nem zseniális tehetségük okán emelkedtek fel Magyarország kevés számú milliárdosainak sorába. Kóka Jánosról egyébként megírták a lapok, hogy a cége azáltal nőtt hatalmasra, hogy a Sulinet programon keresztül állami forrásokat szívott le. Ez egy jellemző momentum az úgynevezett baloldal működésére. Ma már a látszatot sem kell tartani. Gyurcsány Ferenc már évekkel ezelőtt megfogalmazta, hogy a politikát a gazdaság fogja mozgatni, s ebben a korszakban annak lesz majd nagyobb szava, aki milliárdokat tudhat magáénak. Ez ma érvényesül. A kormányfő azt hiszi, hogy pénzen mindent meg lehet venni, így a médiát is. A média tényleg hihetetlenül nagy erő, mondhatni hatalom, de nem mindenható. Mert az a keresztény hit szerint egy van, és ugye az nem a média.

Az adok-kapokban a Tokaj-ügy mellé ismét elővették a bánya-ügyet, sőt a koccintásos fotóval újabb fogást keresnek Orbán Viktoron. Megtalálják?

Az ötletek még nem merültek ki, szerintem újabb támadásokra lehet számítani. Bizonyos értelemben megnyugtató, hogy új ötleteknek híján vannak, kénytelen régi lemezek feltételéhez folyamodni. Ám bármennyire is izzadtságszagúak a próbálkozások, mégsem szabad őket lebecsülni. A média ugyanis képes a jelentéktelenből jelentőset csinálni és fordítva. Ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy ennyi gyalázatot, ennyi tehetségtelenségnek álcázott rossz szándékot, amelyet az elmúlt három évben a kormányzás helyetti randalírozásban a koalíció megvalósított, túl élt volna-e a polgári kormány, akkor azt tudom válaszolni, hogy egy évet sem bírtunk volna ki, mert a média a húst is lerágta volna a csontunkról. Ahhoz, hogy az emberek ne a kormány tehetetlenségével foglalkozzanak, az kell, hogy legyenek ügyek, amelyek elvonják a figyelmet.

Egy éve folyamatosan arról beszélnek, hogy az Arago korábban csak azért vette meg a Picket, hogy felvegye az állami támogatásokat. S most haszonnal továbbadja Csányi Sándornak. Nem lehetett volna tenni valamit ez ellen?

Leisztinger Tamás, az Arago csoport feje egy tipikus figurája az MSZP holdudvarának, akinél kártékonyabb embert kevesebbet tudnék felsorolni a gazdasági élet szereplői közül. Van egy sajátos "vállalkozó" fajta, amelyik nem épít, hanem parazitaként a meglévő életerőt szívja ki azokból a cégekből, amelyeket potom pénzért megvesz. Miután pedig pénzügyi értelemben lefejti róluk a hasznot, továbbadja őket. Tragikus a magyar valóságra nézve, hogy ezt büntetlenül meg lehet csinálni. Sajnos nem Leisztinger Tamás az egyetlen, csak Ő a legismertebb és leggazdagabb. Örülök, hogy a Pick Rt. kikerül Leisztinger kezéből, mert vannak másfajta gondolkodású vagyonos emberek is ebben az országban, és azt remélem, hogy előbb-utóbb azok maradnak a felszínen, akik ezt az országot nem telephelyüknek tekintik, hanem hazájuknak.

Közeledik a 2006-os választás. Korábban többen úgy fogalmaztak, hogy Ön a Fidesz ökle. A közeledő kampányban ismét odacsap?

Semmi szín alatt nem törekszem arra, hogy tőlem legyen hangos a sajtó. A helyzet fordított. Vadászni fognak rám, a szavaimra, a mondataimra.

Az interjút Borsodi Attila készítette
Naplózva
tiszta
Full Member
***
Hozzászólások: 1 230


« Válasz #222 Dátum: 2005. Május. 13, 09:22:16 »

"Szeretem, amikor egy ex-kommunista oktat ki a hazaárulásból" - Interjú Kövér Lászlóval.

Erdős Miklós: A mai nap vendége Kövér László, a Fidesz Választmányának elnöke. Jó estét kívánok!

Kövér László: Jó estét kívánok.

E. M.: Én mégis úgy terveztem, hogy a Nemzetbiztonsági Szolgálatokat felügyelő volt minisztert kérdezem először a lehallgatási jegyzőkönyvek megsemmisítésével kapcsolatban és a Kulcsár-üggyel kapcsolatban, de az élet felülírta elképzeléseinket, ugyanis dagad az érettségi botrány. Magyar Bálint miniszter pedig azt mondja, hogy ez egy politikai bűncselekmény.

Kövér L.: Hát Magyar Bálinttal annyiban kétségkívül egyetértek, hogy akik ezt a – mondjuk így – kiszivárogtatást elkövették, azok bűncselekményt követtek el a szónak a jó értelmében is és bűnt követtek el a gyerekeinkkel szemben, akiknek több éves munkáját tették tönkre adott esetben azzal, hogy elhiteltelenítették az érettségi folyamatot. Hogy ez mennyiben politikai? Hát annyiban politikai, amennyiben Magyar Bálintnak köze van hozzá, és ha már bűnről van szó, meg politikáról, akkor ami a politikai bűncselekmény kategóriájába tartozik, az – megítélésem szerint – Magyar Bálint egész három éves tevékenysége. Tehát ha bűnözőket kell keresni, akkor azt keresse meg a rendőrség, hogyha politikai bűnösöket, akiknek szemlátomást szisztematikus, előre kigondolt törekvése a magyar oktatási rendszer teljes vertikumának a szétverése, akkor azokat viszont a kormánykoalíció oldalán kell keresni, egészen pontosan Magyar Bálint személyében, az SZDSZ holdudvarában, azok között a szakértők között, akik nemcsak 1994 és 1998 között tették azt, amit tettek, hanem ezt folytatják gyakorlatilag az elmúlt három évben is; dacára annak egyébként, hogy az MSZP annak idején szentül megígérte a saját tagjainak és a saját szimpatizánsainak, hogy még egyszer az nem fordulhat elő, hogy az oktatási tárcát az SZDSZ-nek játsszák át, hiszen azt is mondhatnánk, hogy ég és föld választja el mondjuk a polgári oldalt az MSZP társadalompolitikai elképzeléseitől, de ha van valami, amiben egészen biztosan közel állt, közelebb állt mindig is az MSZP szakértőinek vagy érintett szimpatizánsainak a véleménye a Fidesz táborának a véleményéhez, akkor ez mondjuk éppen a közoktatás volt, és ez messze nem volt köszönőviszonyban azzal, amit az SZDSZ-esek erről gondoltak.
http://www.hirtv.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=46202&mode=thread&order=0&thold=0
Naplózva
autizmus-felix
Newbie
*
Hozzászólások: 231


« Válasz #223 Dátum: 2005. Június. 07, 00:09:31 »

Ki ez a "Kövér"?
Felix
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #224 Dátum: 2005. Szeptember. 29, 19:47:05 »

Kövér László dzsungelháborúra számít
A fideszes politikus szerint meg kell szólítani kétmillió bizonytalan szavazót

A választási kampány nem „huszárroham” lesz, hanem egy sok küzdelemmel járó
„dzsungelháború” – közölte Kövér László. A Fidesz politikusa szerint a család, munka, otthon, tanulás, biztonság kategóriákkal körülírt társadalompolitikai programot kell követni a kampányban. Hozzátette: ha a Fidesz elveszíti a választásokat, az ország mindössze egy paca lesz.

A választási kampány nem „huszárroham” lesz, hanem egy szívós, kitartó, sok küzdelemmel járó „dzsungelháború” – jelentette ki Kövér László a Reform című lap Titkok és álmok - az elhappolt rendszerváltás elnevezésű rendezvényén.

A Fidesz politikusa leszögezte: ahogy eddig, ezután sem feltétlenül a pártprogramok döntik el majd a választásokat, hanem a kampány, amiben az ellenzéki pártnak csak az emberi erő áll rendelkezésére. Kövér kiemelte, hogy újra meg kell szólítani azokat, akik ráismertek önmagukra, családjuk, gyerekeik érdekére, jövőjére a Fidesz programjában és 2002 előtti politikájában, illetve meg kell szólítani kétmillió bizonytalan szavazót is, akikhez a politikai üzenetek csak érintőlegesen jutnak el. A fideszes politikus a távirati iroda szerint hangsúlyozta: ezeket az embereket könnyű manipulálni, és emiatt „Gyurcsány és a bandája végigjárja az összes bugyuta bulvárműsort.”

Kövér László közölte: a család, munka, otthon, tanulás, biztonság kategóriákkal körülírt társadalompolitikai programot kell követni a kampányban. Arra a kérdésre, mi lesz, ha a Fidesz elveszíti a választásokat, a politikus úgy válaszolt: akkor vége lesz a történetnek, de nem lesz apokalipszis, csak éppen ez az ország nem lesz más, mint egy paca a térképen. Hozzátette: még unokáink is arra lesznek ítélve, hogy a saját országukban bérmunkásként dolgozzanak mások javára.

Kövér László a privatizációról kijelentette, hogy a kabinet azt is magánosítani fogja, ami le van betonozva, azon elv alapján, hogy „amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra”.

(Forrás: Népszabadság, fideszfrakcio.hu)
Naplózva
Oldalak: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország