NOL Fórum
2017. Október. 22, 14:52:53 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Mit kíván a Magyar Nemzet? 2005. március 15.  (Megtekintve 14124 alkalommal)
szkeptikus
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 865


« Válasz #15 Dátum: 2005. Március. 14, 14:50:35 »

Remek. A halálbüntetés, amit mindig a legnagyobb gyilkosok/rablók követeltek, tényleg a barbárság csúcsa.

Annyira viszont hogy lehet hálásnak lenni egy szar régi melóért? Ha a kapitalistákon múlik, egy fószer kaparint meg mindent és az lesz mindenkinek a "munkaadója". Kész császárság. Akkor azt mindenkinek vakon imádani kéne? Ez ugyanolyan sötét dolog lenne mint a vallásos sötét középkor ocsmány terméke miszerint a jobbágy meg a paraszt meg a többi jogfosztott imádkozzon a földesurakok fantomjához a földesurakok jóegészségéért.

Szerintem kedves Bourke, az meg egy pár hozzá hasonló annyi bajt okoz a világon azzal, hogy csak a saját beteg szájízüknek megfelelő információt engedik nyilvánosságra, hogy az már az inkvizícióval kezd vetekedni. Azokon múlik pl. hogy Búsék olyan port hinthetnek a világszemébe amilyennek csak éppen hasznát vélik látni.
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #16 Dátum: 2005. Március. 14, 14:56:44 »

Nekem ez az egy pont elég lenne. Az összes fideszes csicska elmenne valahová, vinné magával a petícióit, parasztjait, a zászlóit, jelszavait, a mindennapos huhogását és károgását, és hagyna minket élni. Akkor az elsö 13 pont el si hagyható.
Naplózva
azsisali
Jr. Member
**
Hozzászólások: 919


« Válasz #17 Dátum: 2005. Március. 14, 18:00:21 »

Gyerekek! Ez jó! A hasam belefájdult a röhögésbe! A könnyeim potyogtak. Gratulálok a szerzőnek!
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #18 Dátum: 2005. Március. 14, 18:11:36 »

Pedig inkább szomorú. Szeretnénk jólétben élni, mint a svédek, vagy a franciák, de a fejünkben káosz van.
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #19 Dátum: 2005. Március. 14, 18:13:34 »

Kedves gyerekek, tessék olvasni aztán köpködni.

„Találtam egy ilyet, vitassuk meg.
Nektek, mi a véleményetek?”
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #20 Dátum: 2005. Március. 14, 18:15:50 »

Követelni sok mindent lehet.
Egyszerűbb, ha gondolkodsz.
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #21 Dátum: 2005. Március. 14, 18:15:51 »

öreg, már sokan elmondták a véleményüket: úgy állatság az egész, ahogy van.
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #22 Dátum: 2005. Március. 14, 18:17:14 »

Kedves Kecske.
Ez nem a Fidesz, nem az SZDSZ-MSZP.
Tudtam segiteni?
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #23 Dátum: 2005. Március. 14, 18:18:47 »

Jól van, beszéljük meg.
Mi ebben az állatság?
Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #24 Dátum: 2005. Március. 14, 18:31:55 »

Naplózva
ember_
Full Member
***
Hozzászólások: 2 471


« Válasz #25 Dátum: 2005. Március. 14, 19:47:47 »

A szabadságharcra emlékezünk.
Fáklyás felvonulás Budán.

Idén is a hagyományos fővárosi helyszíneken zajlanak a központi, illetve a polgári körös március 15-i megemlékezések. Azzal a különbséggel, hogy most nem a Nemzetiben, hanem a Művészetek Palotájában tartják az ünnepi díszelőadást, és a központi ünnepség 14-i nyitányán egy kereskedelmi televíziós „megasztár” is fellép a Kossuth téren a hagyományőrző együttesek mellett. A részletes programokról cikkünkben olvashat.

Központi ünnepségek Pesten és Budán

A központi rendezvények hétfő este kezdődnek egy Kossuth téri ifjúsági koncerttel – ahol a népzenei együttesek mellett egy, a kereskedelmi televízióból ismert „megasztár” lép fel.

Kedd reggel 9 óra 25 perckor felvonják az állami lobogót a Parlament előtt, majd közjogi méltóságok koszorúznak a Kossuth-szobornál, ezt követően pedig virágot tűznek az úgynevezett Nemzeti Kokárdába (mely a március 13-tól a Kossuth téren elhelyezett piros, fehér és zöld virágokból készül majd). Az ünnepi menet 10 órakor indul a Múzeumkertbe, az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Deák tér, a Károly körút, illetve a Múzeum körút vonalán. Az ünnepi beszédet Gyurcsány Ferenc mondja el 11 órakor a Múzeumkertben. Demszky Gábor főpolgármester ünnepi megemlékezésére délután 1 órakor kerül sor a Petőfi szobornál. Mádl Ferenc köztársasági elnök délután 2 órakor adja át a Kossuth- és a Széchenyi-díjakat az Országház kupolatermében, a házelnök és a kormányfő jelenlétében. Este 8 órakor a Művészetek Palotájában, közjogi méltóságok részvételével tartják meg az ünnepi előadást, melyen átadják a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, Érdemes Művésze és Babérkoszorús Író díjakat. Az ünnepségen a kulturális miniszter mond beszédet.

A Múzeumkertben március 15-én a XIX. század közepének hangulatát idéző, egész napos családi programokon vehetnek részt az odalátogatók. A Budai Várban a Hadtörténeti Múzeumban és a Kapisztrán téren szintén egész napos rendezvények várják a közönséget. A Belvárosban – a Pilvax kávéház környékén – többnyelvű irodalmi összeállítást láthat a közönség Európa 1848 címmel. A 2-es villamos vonalán délelőtt 10 órától délután 4 óráig mindkét irányban „Forradalmi villamos” közlekedik, s a Magyar Tudományos Akadémia is várja a látogatókat. A Március 15. téri, Romkert melletti füves területen 10-től 18 óráig Forradalmi Népünnepély, korabeli kirakodóvásár, huszár-bemutató, gólyalábasok, népi játékok és néptáncosok szórakoztatják a közönséget. A Millenárison reggel 9 órától késő estig ingyenes zenei, kézműves és játékos történelmi programok, bemutatók várják az érdeklődőket.

Polgári körök megemlékezése a Várban

A Várban három helyszínen, a Dísz téren, a Hadik András-szobornál és a Szent István-szobornál ünnepelnek a polgári körök déltől. A Dísz téri színpadon Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke mond ünnepi beszédet délután 2 órakor. Az ünnepi műsort a magyar népzene, a hagyományőrző csoportok előadása egészíti ki: többek között folk-rockot, jazz-folkot, valamint színpadi tánc-showt láthatnak az érdeklődők. A Hadik-szobornál az autentikus népzene kedvelőit várják, míg a Szent István-szobornál a gyermekek szórakozhatnak a vásári produkciókon, bábelőadáson. Itt kerül sor Kerényi Imre politikai perforamce-ére is. A Vár területén a nap folyamán több mint 75 könyvárus és iparművész kínálja portékáit, az ünnepi hangulatról lacikonyhák és kitűnő borászok gondoskodnak. A polgári körök rendezvényén több könyvkiadó, illetve író is dedikálást tart.

A Budavári Önkormányzat hagyományos fáklyás megemlékezése este 6-kor kezdődik a Dísz téren. Az ünnepi beszédet Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke mondja el, majd Szigethy Gábor történész beszél 1848-ról. A megemlékezésen több neves előadóművész is részt vesz. A Dísz téren egyébként délelőtt 10 órakor helyezik el az emlékezés koszorúit az I. kerületi pártok, civil szervezetek és az önkormányzat képviselői.

MDF-es megemlékezés huszárzenekarral

Az MDF, az MDNP, a Vállalkozók Pártja és az IDF a II. kerületi Bem téren ünnepel 17 órától. Az ünnepi beszédet Csapody Miklós (MDF), illetve Huber Szebasztian (IDF), illetve O. Szabó István előadóművész mondja el. A koszorúzást követően a jelenlévők huszárzenekar kíséretében indulnak fel a Várba, ahol a Kapisztrán téren este 7 órakor Dávid Ibolya, a demokrata fórum elnöke mond beszédet.

Politikusok megemlékezései

Hiller István, az MSZP elnöke a Fiatal Baloldal budapesti szervezetének rendezvényén vesz részt március 14-én: 11 órakor Táncsics Mihály egykori börtöne előtt tart „rendhagyó történelemórát”. Március 15-én 10 órától a XXIII. kerületi Kossuth téren, majd 11 órától a XX. kerületi Kossuth téren koszorúz, ezt követően a Pilvax Kávéházban mond ünnepi beszédet 15 órától.

Lendvai Ildikó frakcióvezető 15-én a XXII. kerületi Zambelli emléktáblánál koszorúz délután 3 órától.

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén vesz részt kedden. A koszorúzással egybekötött megemlékezést Jánossomorján tartják, a helyi önkormányzattal közösen délelőtt 10 órától.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke március 14-én Rákóczifalván mond beszédet az 1848-as emlékműnél. Március 15-én a veszprémi Kossuth téri koszorúzáson vesz részt 11 órától, majd 19 órakor a Várban tart megemlékezést.

Herényi Károly frakcióvezető március 15-én 11 órakor Balatonfenyvesen mond beszédet, majd a helyi MDF tagjaival koszorúz. 18 órakor Balatonlellén mond beszédet az Országzászlónál, majd a település polgármesterével koszorút helyez el.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=272207&rvt=70
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #26 Dátum: 2005. Március. 14, 19:59:37 »

Üdv Hiuz!

Támogatom!
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #27 Dátum: 2005. Március. 14, 20:02:12 »

Ja!

És a Pozsgait most kifogják végezni, vagy Orbán 3.0 kegyelemben részesíti?
Naplózva
que_je_fusse
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 625


« Válasz #28 Dátum: 2005. Március. 14, 20:08:28 »

marha...
Naplózva
Halay László
Newbie
*
Hozzászólások: 3


« Válasz #29 Dátum: 2005. Március. 14, 20:27:06 »

Ami most következik, nem vicc, ha elsőre annak tűnik is:

VISELJÜNK KÉT KOKÁRDÁT MÁRCIUS TIZENÖTÖDIKÉN! Tiltakozásul hazánk megosztottsága ellen! Tűzzünk ki mostantól minden március tizenötödikéken két kokárdát, addig, amíg nem kezd el enyhülni a jelenlegi súlyos meghasonlottság.

Ma három csoport van: a jobboldalon állók, a baloldalon állók és középen állók. Utóbbiak azt mondják: nem vagyok SE baloldali, SE jobboldali.

Az elmúlt másfél évtized bebizonyította, hogy a három tábor egyike sem képes a másik kettőben bizalmat kelteni, aminek következtében nincs közeledés, szakadék van. Semmi bíztató jel.

Hozzunk létre egy negyedik, ideiglenes tábort. Legyen a jelünk a március tizenötödikén kitűzött KÉT kokárda. Egy olyan csoportot, amelynek tagjai abban különböznek a három említett tábortól, hogy - nem különböznek tőle! Legyünk mi azok, akik először beismerik, hogy mind a három szekértáborhoz odatartoznak. Függetlenül attól, hogy azoknak eszük ágában sincs "befogadni" minket.

Miért fogadnának be? Épp erről szól a történet.

Szó sincs részünkről "másság elfogadásáról", "demokráciáról", és nem is "jóságból", "összetartozás-érzésből" nyilvánítjuk, hogy mindhárom táborba beletartozunk, hanem attól az egyszerű felismeréstől vezetve állítjuk ezt, hogy a szó legszorosabb értelmében (azaz csöppet sem képletesen) mindannyian jobboldaliak IS vagyunk, baloldaliak IS vagyunk, és középen állóak IS vagyunk. Egyszerre. Nem "elfogadjuk" ezt a három beállítódást, hanem csupán megállapítjuk, hogy ők mind pontosan azt gondolják és érzik, amit - ha más volna a helyzetünk - mi magunk is éreznénk és gondolnánk. Puszta véletlen, hogy éppen ki hová vetődött.

Nem szeretetből, nem toleranciából érzünk így, hanem önmagunk eddiginél árnyaltabb meghatározása folytán.

Idén még csak én tűzök ki két kokárdát - jövőre talán már többen leszünk.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország