NOL Fórum
2017. Október. 22, 14:44:46 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3] 4 5
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Mit kíván a Magyar Nemzet? 2005. március 15.  (Megtekintve 14123 alkalommal)
szkeptikus
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 865


« Válasz #30 Dátum: 2005. Március. 14, 20:36:50 »

Ennek a szélsőjobbos társulatnak valójában semmi köze a magyarokhoz. A nácik nemzetközi mozgalom és van nemzetközibb az országhatárok felett egymással belterjes tenyészetet folytató királyoknál meg a Vatikánnál amik után ezek nyavalyognak?
Naplózva
muk
Newbie
*
Hozzászólások: 117


« Válasz #31 Dátum: 2005. Március. 14, 23:19:06 »

Az MDF-ből kizárt képviselők által létrehozott Nemzeti Fórum Egyesületet első konferenciáján Böjte Csabához írott nyílt levélben fogalmazta meg álláspontját december ötödikéről.

Tisztelt Csaba testvér!

Az Ön tiszta embersége és magyarsága, tiszteletet parancsoló munkássága késztet bennünket arra, hogy a Kárpát-medence minden magyarjához szólva Önhöz forduljunk, mintegy válaszolva korábbi, keserű mondataira, melyben levelét olvashatjuk.

Az elmúlt év december 5-én tartott hazai népszavazás után nekünk anyaországi magyaroknak akkor is viselnünk kell a szégyent, ha személy szerint „igennel” szavaztunk a határon túl élő nemzettársaink kettős állampolgárságára. Önnek igaza van: beteg ez az ország, beteg ez a nemzet. Beteggé teszik azok, akiknek érdekében áll, hogy a mi népünknek ne legyen történelmi tudata és önálló akarata. Szembesülnünk kell azzal, hogy a magyarság ismét kisebbségi sorba szorult, nemcsak a trianoni határokon túl, de itt az anyaországban is. E szorongatott, kiszolgáltatott állapotában könnyű a népet félrevezetni, megfélemlíteni és önnön érdekei ellen fordítani. Ez történt 2004. decemberében, ezt tette a kormány, amelynek hivatása lenne a nemzetet képviselni, de ehelyett a nemzet felett aratott szégyenletes „győzelmének” örvendezett.

Tegnapelőtt az elszakított területek magyarsága ellen, tegnap a keresztény egyházak és híveik ellen, ma a magyar gazdák ellen, holnap majd népünk más csoportjai, rétegei, hagyományainak és egész kultúránk ellen indítanak támadást. Mi azonban látjuk jeleit már annak is, hogy a hatalmi gőg, a népet, nemzetet rontó felelőtlenség és a határtalan cinizmus bumerángként fog visszaütni politikus képviselőire. Ám leginkább mégis abban bízunk, hogy az Ön és az Önhöz hasonlók munkája, hite és lelkiereje révén újra öntudatra ébred a magyarság és képes lesz megmaradásra, jövője érdekében múltjához méltón cselekedni.

Tisztelt Csaba testvér!

Ön példát ad a bölcs, emberséges cselekvésre a Kárpát-medence, a történelmi haza minden magyarjának. Köszönet érte! Mi pedig kötelességünknek tudjunk itthon mindent megtenni azért, hogy a nemzet ügye megfelelő képviseletet kapjon végre az anyaországi társadalmában és kormányzatában. Olyan politikai képviseletért kell együtt küzdenünk, amelynek legfőbb célja lesz elérni, hogy itthon és a mai magyar államhatárokon túl minden magyar ember egyazon magyar nemzet teljes jogú és teljes értékű tagjának érezhesse magát. Erre kötelez bennünket erkölcs és történelem, és különös felelőséggel minket, anyaországi magyarokat.

Szeretettel és tisztelettel, a Nemzeti Fórum szervezésében megtartott „Nemzet, nemzettudat, globalizáció, fenntartható fejlődés” című konferencia előadói és résztvevői
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #32 Dátum: 2005. Március. 15, 07:50:05 »

ÜDV MUK!

Aláírás:

Heil Csurka!
Naplózva
tiszta
Full Member
***
Hozzászólások: 1 230


« Válasz #33 Dátum: 2005. Március. 15, 08:00:11 »

Kifütyülték Gyurcsány Ferenc üzenetét.
MTI
A felvidéki magyarok március 15-i megemlékezései keretében hétfőn ünnepség volt egyebek között Dunaszerdahelyen. A csallóközi városban Gyurcsány Ferenc levelének felolvasásakor többen bekiabáltak és kifütyülték a miniszterelnök üzenetét.

A Csallóköz szívében fekvő város tíz évvel ezelőtt emelt gránit emlékművet az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseinek.

A mintegy ezer ember részvételével lezajlott hétfői megemlékezésen Pázmány Péter, a város polgármestere, Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke volt az ünnepi szónok, Láng Judit, a pozsonyi magyar nagykövetség első beosztottja pedig felolvasta a magyar miniszterelnök március 15-e alkalmából a határon túli magyarokhoz intézett levelét.

Bugár Béla a nemzet "egységének és egyezségének szükségességéről" szólva azt mondta, hogy a kettős állampolgárság kérdésében megtartott tavalyi népszavazás óta a nemzeten belül igencsak megnehezedtek az egyezség feltételei.

A szlovák közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió közlése szerint Gyurcsány Ferenc levelének elhangzásakor többen fütyültek és bekiabáltak. Az MTI érdeklődésére ezt a miniszterelnök üzenetét felolvasó magyar diplomata is megerősítette.
Naplózva
bourke
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 985


« Válasz #34 Dátum: 2005. Március. 15, 09:36:03 »

Jelzésértékü, és jellemző, hogy erre még büszke is vagy.
Naplózva
bourke
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 985


« Válasz #35 Dátum: 2005. Március. 15, 11:29:29 »

Boldog nemzeti ünnepet kívánok mindenkinek, aki ünnepelni akar, nem úgy mint "ovatos" és Tsai.

Boldog ünnepet mindenkinek aki a szabadságharc valódi értékeit es ideáljait ünnepli - a szabadságot, toleranciát, liberalizmust, minden ember egyenlőségét, minden ember egyenjoguságát.

Örüljünk, hogy 1848 valós értékeit szabadon ünnepelhetjük és ne hagyjuk magunkat megzavarni a gyűlölködők által bedobott mellékzöngésektöl. Ez is a szabadság, a liberális demokrácia ára. Érdemes megfizetni.

Happy Birthday Szabadság!
Naplózva
muk
Newbie
*
Hozzászólások: 117


« Válasz #36 Dátum: 2005. Március. 15, 13:13:40 »

Szégyene vagytok a hazának, a nemzetnek - 48 szellemének. Azok mögött sorakoztok fel akik a múltban is 48 szellemét taposták és mais üldözik azt.
Judások vagytok...
Naplózva
peter-kem
Jr. Member
**
Hozzászólások: 894


« Válasz #37 Dátum: 2005. Március. 15, 15:21:13 »

Kifütyülték Gyurcsányt – a Fidesz sajnálatát fejezte ki.
A kormányfő szerint a szabadság és demokrácia eszménye megkopott.
2005. március 15. 14:10
 
Folyamatos füttyszó kísérte a miniszterelnök ünnepi beszédét a Múzeumkertben. A kormányfő kijelentette: az 56-os forradalom elbukott, de 89-ben kiegyeztünk. – A szabadság és demokrácia eszménye mára kissé megkopott, új programra van szükség. De nincsen szükség forradalomra – hangoztatta Gyurcsány, aki többször is beszédébe szőtte a „béke”, „megegyezés” és ”nyugalom” szavakat. A miniszterelnököt a Múzeumkertbe vezető útja során is kifütyülték, mikor az FVM épületénél aláírást osztott. A Fidesz elnöksége szerint a miniszterelnök „ tegnapi elszólalásával” elrontotta az emberek örömét, ugyanakkor felkérte az ünneplőket, hogy a továbbiakban méltósággal emlékezzenek 1848-ról.

Kifütyülték az FVM előtt

Az állami rendezvények keretében ma délelőtt katonai tiszteletadás mellett felvonták az állami lobogót a Parlament előtt. A közjogi méltóságok koszorúzását követően az ünnepi menet elindult a Múzeumkertbe, az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Deák tér, a Károly körút, illetve a Múzeum körút vonalán. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azonban nem az előre kijelölt útvonalon haladt, hanem kisebb kitérőt tett: az Alkotmány utca kezdeténél, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületénél váratlanul átbújt a kifeszített kötél alatt, és megkerülte a minisztérium épületét, beszélgetett a járókelőkkel és autogramot osztott. Egy csoport a minisztérium épületénél füttyszóval fogadta a miniszterelnököt, aki az Alkotmány utcára visszatérve elvegyült a tömegben, majd beérte a többi politikust.

Kifütyülték a Múzeumkertben

Gyurcsány Ferenc 11 órakor megkezdte ünnepi beszédét a Múzeumkertben. Megjelenését itt is hangos füttyszó fogadta, mely a beszéd közben sem csitult. A kormányfő helyenként kiabálva olvasta fel a szöveget. – Csodálatos vagy te ország, amely reményt adsz nekünk, hogy van értelme az életnek, a szépnek, a nyugodt szónak. Magyarország, te csoda, engedd, hogy szebbé, engedd, hogy jobbá tegyünk. Tegyük jobbá Magyarországot! Szabadabbá, a rend országává. Tegyük biztonságossá, tegyük jobbá Magyarországot. Olyan országgá, ahol a nyugalom, a megértés, a párbeszéd honol. Honfitársaim, magyarok! Csak egy Magyarország van – a mi Magyarországunk. Tehetséges, jóravaló emberek, sok-sok millió jól, jobban, boldogságban élni akaró ember országa. Csak rajtunk múlik, hogy milyenné tesszük. Tehetjük az indulat országává, tehetjük a harcos füttyök országává, és tehetjük a béke, a nyugalom szigetévé egy olyan világban, amely világ rólunk szól, s amelyet azért építünk, hogy gyermekeinknek itthagyva egyszer majd azt mondjuk: nézzétek fiúk, nézzétek lányaink, mi csináltuk, két kezünkkel, apátok és anyátok csinálta! Azért tettük, hogy jobb legyen nekünk, és jobb legyen gyermekeinknek. Mi vagyunk Magyarország, mi vagyunk a nemzet! A hazának nincs ellenzéke, a hazának fiai vannak és lányai. Fiúk és lányok. Bölcsek, jóravalók. Tele kétkedéssel, időnként tele szorongással. És vannak mások, akik tele indulattal. De ők is a miénk. Mindenkire szükség van. Mindenkire, mert belőlünk áll Magyarország. Csak mi tehetjük jobbá – hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

– Tudom, hogy mit akartok. Tudom, hogy mit akar a magyar haza – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki itt kiabálni kezdett, és felgyorsította beszédét. – Tudom, hogy mit akar a magyar nemzet! Munkát akar, nyugalmat akar, egy boldog életet akar! Meg fogjuk csinálni! Meg fogjátok csinálni, mindahányan vagytok! Mert nem fogunk engedni a 48-ból, nem fogunk engedni a tisztesség hatalmából, a becsületből – mondta (már lassan és tagolva) a kormányfő. – Itt állok előttetek. Tudom, hogy mi a dolgom. Az a dolgom, hogy engedjem, hogy az ország örülhessen annak, hogy tehetséges emberek millióiból áll, és megteremthesse a nyugalom, a csendes szó, a béke Magyarországát. Mert a többség békét akar és nyugalmat. Magyarország szabad és demokratikus.

– A szabadságért és függetlenségért megküzdöttek 48-49-ben, majd ha elbuktunk, hát kiegyeztünk. A demokráciáért megküzdöttünk 56-ban. Forradalom volt, a vér, a tett, a cselekvés forradalma. Elbukott, de kiegyeztünk. Kiegyeztünk 89-ben. A szabadság és demokrácia eszménye mára kissé megkopott, új programra van szükség. De nincsen szükség forradalomra – emelte fel ismét hangját Gyurcsány Ferenc. – Nincsen szükség kiegyezésre, de szükség van megegyezésre egy felemelkedő Magyarországért. Egyezzünk meg egy felemelkedő Magyarországért! Ne késlekedjetek! Csináljátok meg! Ti vagytok Magyarország! Erős a kezetek, tehetségesek vagytok, és mi együtt, határon innen és határon túl többen vagyunk. Mondom, többen vagyunk! – hangsúlyozta. – Legyetek rá büszkék! Élj Magyarország boldogságban és békében, büszke forradalmaidra, szabadságodra és a demokráciára, és arra a képességedre, hogy most megegyezel egy emelkedő ország, egy gyarapodó nemzet érdekében, fiainkért, lányainkért, a köztársaságért, Magyarországért, értetek! Boldogságot Magyarországnak! – zárta beszédét a kormányfő.

A Fidesz méltósággal teli megemlékezésre szólít fel

A Fidesz elnöksége a beszédet követően kibocsátott közlemény szerint sajnálattal értesült arról, hogy „Gyurcsány Ferenc Nemzeti Múzeum előtt elmondott beszédét a hallgatóság egy része kifütyülte”. – Meggyőződésünk, hogy a magyar szabadságot úgy ünnepelhetjük együtt méltó módon, ha türelemmel hallgatjuk meg egymást. Ugyanakkor nem hallgathatjuk el, hogy Gyurcsány Ferenc elmúlt hónapokban tett megnyilatkozásai, valamint a duma-kormány tevékenysége sokban hozzájárult ahhoz, hogy az ünnep örömteli pillanataiba sokak számára végtelen keserűség vegyült. Legutóbb tegnapi elszólalásával rontotta el az emberek örömét.
A meghitt, emelkedett pillanatok sem tudják feledtetni a bizonytalan jelen és a kiszámíthatatlan jövő miatt érzett félelmeket – hangsúlyozza a közlemény.

A Fidesz elnöksége felkéri az ünneplőket, hogy a továbbiakban méltósággal emlékezzenek 1848. március 15-e nagyszerű pillanataira. „Gyurcsány Ferencet pedig arra kérjük, mielőtt újra másokban keresné a hibát, tartson önvizsgálatot, s teremtse meg az önfeledt ünneplés lehetőségét mindenki számára” – teszik hozzá.

Lendvai visszatartó intézkedéseket követel a Fidesztől

Miután a Fidesz közleményében a méltóságteljes megemlékezésre szólított fel és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető nyilatkozatot tett közzé, melyben – megkésve – elhatárolódást követelt a jobboldaltól. Kijelentette: „itt az ideje, hogy a jobboldali és szélsőjobboldali pártok visszatartsák az ünnepi megemlékezésen, temetőben, rendezvényen való randalírozástól az ünneprontókat, és nyilvánosan jelentsék ki, semmilyen közösséget nem vállalnak velük, hasonló akciókban nem vesznek részt, nem szerveznek és nem szerveztetnek”.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=272599&rvt=70
Naplózva
kismag
Newbie
*
Hozzászólások: 308


« Válasz #38 Dátum: 2005. Március. 15, 16:04:20 »

Kedves honfitársak!

Szégyellem magamat Petőfi lángesze előtt.  Mégis meg kell mondanom a magamét.  A szégyen ellenére, egy ügyetlen másolat alakjába.  Lelkemben érzem hogy manapság Ő is hasonlót írt volna.  Szebben, jobban, költőibben, de a mai eszmékhez hűen.  Akkor a magyarság a szabadságért harcolt.  Ma az egységért kell küzdenünk.  1848-ban kardot húztunk; 2005-ben ezt nem tehetjük, nem is akarjuk.  Akkor egy idegen, kívülről jött hatalom elnyomása ellen keltünk föl, karddal.  Most a Kárpát medencei testvéreink és szomszédaink összetartását kell kivívnunk, tollunkkal.  Akkor is volt tollunk.  És milyen!  S végre ez nyerte vissza amit a karddal elvesztettünk.  Most csak a toll maradt meg nekünk, de ez erősebb minden fegyvernél:

EGYSÉGI DAL

Ébredj magyar, sír a haza!
El lett tépve darabokra!
Együtt legyünk, vagy darabok?
Ez a kérdés, válasszatok! -
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

Darabok voltunk mostanáig,
Kárhozottak ősapáink,
Kik egységben éltek-haltak,
Csonkaföldben nem nyughatnak.
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

Sehonnai lusta ember,
Ki puha ágyából fel sem kel,
Kinek drágább önkényelme,
Mint a haza egyesülete.
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

Élesebb a kardnál a toll,
Mélyen a lélekbe hatol,
A kard csak a testet vágja,
A toll az eszmét táplálja!
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

Kard helyett ma tollat rántunk,
Bátran a nép elé állunk,
És leírjuk azt az eszmét
Miből jön majd a cselekvés.
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

A magyar nép megint egy lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit eltéptek ellenségek,
Vissza tesszük az egységet!
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

Hogy a hazánk virágozzon,
Minden magyar összefogjon!
És áldó imádság mellett
Öleljük meg testvérünket.
A magyarok egységére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy darabok tovább
Nem leszünk!

2004. március 11.
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #39 Dátum: 2005. Március. 15, 20:49:57 »

Kormánypárti és ellenzéki politikusok a nemzeti ünnepről.
2005. március 15. 17:52

Megegyezést, nemzeti összefogást sürgettek nemzeti ünnep kormánypárti szónokai, míg az ellenzéki politikusok szerint a kormány politikája beárnyékolja az ünnepet. A nyugalom, a megértés, a párbeszéd Magyarországának megteremtését sürgette a Nemzeti Múzeum lépcsőjén elmondott beszédében Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök szavait folyamatos füttyölés kísérte, állandó bekiabálások zavarták. Gyurcsány Ferenc szerint csak rajtunk múlik, milyenné tesszük Magyarországot. Úgy fogalmazott: tehetjük az indulat, a harcos füttyök országává, vagy a béke, a nyugalom szigetévé egy olyan világban, amely rólunk szól és amelyet azért építünk, hogy jobb legyen nekünk és gyermekeinknek.

Gyurcsány szerint a többség békét akar és nyugalmat. Kitért az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, valamint az 1956-os forradalom elbukására, majd az azt követő "kiegyezésre" utalva kijelentette: a szabadság és demokrácia eszménye mára kissé megkopott. Kijelentette, hogy új programra van szükség, de nincs szükség sem forradalomra, sem kiegyezésre, csak megegyezésre egy felemelkedő Magyarországért.

Folyamatos füttyszó festette alá Demszky Gábor ünnepi beszédét is. A budapesti főpolgármester szintén a történelmet idézte, beszédében úgy fogalmazott: "Budapest 1848-ban, majd 1956-ban belekóstolt a szabadságba, aztán hosszú évekre ebből merített erőt. Jöhettek idegen megszállók, dühödt vagy mosolygó helytartók, mi budapestiek nem felejtettük el soha milyen szabad emberként élni".

Kiss Péter kancelláriaminiszter szerint Magyarországnak ma azért is van óriási szüksége a nemzeti összefogásra, mert anélkül nem lehet elérni az európai felzárkózást. A főváros XV. kerületében tartott ünnepségen kijelentette: "Lehetnek ellenvélemények arról, miként legyünk versenyképesebbek, hogyan érjük el a felzárkózást, de a vitákból csak az összefogás lehet a kiút, annak hiányában az emberek többsége végzetesen lemaradhat".

A magyarság legmagasztosabb ünnepe mindannyiunké - hangsúlyozta Lamperth Mónika belügyminiszter Egerben. A történelmi tapasztalatok mellett kiemelte, hogy Magyarország 15 éve a szabad világ része, "s szabadságunkat nem mások ellenében, hanem a közös célok elérésére használhatjuk".

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője Jánossomorján azt hangsúlyozta: ma sincs olyan erő, amely képes lenne feltartóztatni Magyarország XXI. századi polgárosodását. Úgy idézte a Fidesz-kormány időszakát, hogy az volt az a négyéves ciklus, amikor évről-évre csökkent a munkanélküliség, az államadósság, az infláció. Évről-évre nőtt a gazdaság, nőttek a bérek, nőtt a családtámogatás és az otthonteremtők támogatása. Ezzel szemben a jelenlegi kormány három éve alatt "...nincs hónap, hogy ne zárnának be valahol egy gyárat, nincs hét, hogy ne derülne ki egy újabb botrány, nincs nap, hogy ne lepleződne le egy újabb hazugság és nincs perc, hogy ne nőne újabb súlyos milliókkal az államadósság". Hozzátette: nincs biztonságérzete az embereknek, a munkavállalóknak, mint ahogy a gazdák sem érezték biztonságban a jövőjüket, amikor az utakra vonultak.

Az egyetértés és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében Szijjártó Péter, a Fidelitas országos elnöke, országgyűlési képviselő Mezőberényben. A képviselő szerint "mindenkinek meg kellene értenie a köztársaság jelentését. Még azoknak is, akik ma a köztársaság polgárainak pénzén modern köztársaságról fecsegve, rombolják a köztársaság intézményeinek hazai és külföldi megbecsülését...".

Az 1848-at jellemző szolidaritást hiányolta ünnepi beszédében Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. Úgy fogalmazott, hogy 15 évvel a rendszerváltás után vitathatatlanul demokrácia van Magyarországon, ugyanakkor a mai demokratikus szervezeteknek, politikának, sajtónak semmivel nem nagyobb a becsülete, mint például 1987-ben volt, s a fideszes politikus utalt a december 5-i népszavazáson történtekre.

A december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazás sikertelensége beárnyékolja a nemzeti ünnepet - hangsúlyozta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, aki a polgári körök rendezvényén mondott beszédet a Budai Várban. "A nemzeti egység dátuma mögött leselkedik a szétszakítottság fekete magyar ádventje, a rideg valóság, hogy azon a bizonyos december 5-én nem tudtunk, egy kicsivel többen lenni, mint két millióan..." - mondta. Szerinte a kormány nehezen gyógyuló sebet ejtett a 15 milliós magyar nemzet lelkében a kettős állampolgárságról szóló referendum ügyében mutatott "nemzetáruló" politikájával.

Gyurcsány Ferencet úgy jellemezte: "...egy tál lencse miatt képes volt elárulni a 15 milliós magyar nemzetet, ő az anyagiasság hitvány álarca mögé bújva érvelt és állított szembe közösségeket, feleségek lecserélésére buzdított, móresre tanította a pápát és az egyházakat, magunkra haragítja ormótlan viccével az egész arab világot".

Az ünnepségen részt vett Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is, aki két gyermekével a közönség soraiból hallgatta a beszédet.

A március 15-ét tagadó decemberi népszavazásra emlékeztetett Tőkés László Hódmezővásárhelyen. "A megcsonkított Magyarország mondta ki rólunk a szentenciát, lemondtak rólunk" - idézte Koós Károly 1921-ben kelt szavait a Királyhágó-melléki református püspök, aki szerint Magyarország meghasonult önmagával, kormányával, a lakosság nagy része meghasonult határon túli testvéreivel.

Új kiegyezést sürgetett Dávid Ibolya, az Országgyűlés alelnöke Veszprémben. Beszédében úgy fogalmazott: egyetértésre, egy-egy közös cél megfogalmazásának bátorságára, valós szellemi teljesítményekre, a társadalmi akarat és érdek alakításának és megfogalmazásának bátorságára volna szükség, mert a XXI. század Európában már nem a forradalmak és a puskaropogás korszaka.

(MTI)
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #40 Dátum: 2005. Március. 15, 20:53:43 »

Kifütyülték a miniszterelnököt - Bővített! (+ videó)
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=42007
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #41 Dátum: 2005. Március. 15, 20:56:44 »

Dávid Ibolya szónokolt a kormánypártok ünnepségén.
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=42025&mode=thread&order=0&thold=0
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #42 Dátum: 2005. Március. 15, 20:59:42 »

Schmitt: "a miniszterelnök egy tál lencséért elárulta a 15 milliós magyarságot"
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=42024&mode=thread&order=0&thold=0
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #43 Dátum: 2005. Március. 15, 21:01:26 »

Miért is ünnep Magyarországon egy vesztes szabadságharc... - Megemlékezés Brüsszelben.
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=42026&mode=thread&order=0&thold=0
Naplózva
ovatos
Newbie
*
Hozzászólások: 272


« Válasz #44 Dátum: 2005. Március. 15, 21:32:24 »

Erdélyben is kifütyülték Gyurcsányt...

Markó Béla a megosztottság ellen szólt.

 Markó Béla kifejtette: a magyarok is különböznek egymástól, külön-külön kell szembenézniük sokszor megannyi gonddal, bajjal, nyomorúsággal Erdélyben is, Magyarországon is, máshol is. "Szembefordíthat minket a politika, összeugraszthatnak a politikusok népszavazáskor vagy máskor is, elválaszthatnak minket egymástól, távol tarthatnak magyart a magyartól jog szerint, elszakíthatott minket a történelem trianoni csontfűrésze, mégis egy nemzet vagyunk" - szögezte le a szónok, óva intve attól, hogy magyar a magyarral viszálykodjék.

A politikus ezen az ünnepen a tizenöt évvel ezelőtti véres marosvásárhelyi eseményekről is megemlékezett, ezzel is alátámasztva, hogy miért van szükség az összefogásra. "Vissza kell gondolnunk azokra a napokra, amikor kioltották Sütő András félszeme világát, és amikor kialudni látszott a reménység is, hogy lesz még valaha magyar felirat, magyar iskola, magyar élet Marosvásárhelyen" - idézte fel a szomorú napokat a politikus, hangoztatva ugyanakkor, hogy ha lassan is, de azóta mégis sikerült elindulni Európa felé, és közelebb került magyar a magyarhoz. "Nekünk itt kell maradni Erdélyben, meg kell maradni magyarnak itt ezen a földön, és erre ma sokkal nagyobb esélyünk van, mint az elmúlt évszázadban bármikor" - mondta Markó. Szerinte nagy erő ma a Kárpát-medencei magyarság Erdélytől Felvidékig, Szabadkától, Budapestig. De csak akkor, ha nem viszálykodik, ha egységesek marad - tette hozzá.

A megemlékezés keretében - mint több más erdélyi városban is - felolvasták Calin Popescu Tariceanu román és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök ünnepi üzenetét. A magyar kormányfő köszöntését Terényi János bukaresti magyar nagykövet tolmácsolta. A hallgatóság végig füttykoncerttel, pfujolással és "áruló!" felkiáltásokkal fogadta Gyurcsány felolvasott üzenetét.
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország