NOL Fórum
2017. Október. 22, 14:52:57 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 8 9 10 11 12 [13]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A liberalizmus éppen olyan ártalmas ideológia, mint a kommunizmus  (Megtekintve 33072 alkalommal)
gordon
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 856


« Válasz #180 Dátum: 2006. Április. 14, 09:45:42 »

Én sem szeretnék sokszoros milliárdos lenni! Embere válogatja, kit milyen ambíció feszít.
Ugyanakkor nem hiszem, hogy a nagy vagyon eleve kényelmességet eredményez. A legtöbben még többet akarnak elérni -pénzt, hatalmat, érvényesülést. Valójában az utóbbi tán a legnagyobb hajtóerő. Éppen ezért lettek dúsgazdagok -mert ilyenek, ambíciózusak.
A legtöbb ember nem igazán ambíciózus. Ebből csinál Kjus mester erényt.
Naplózva
hiuz
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 789


« Válasz #181 Dátum: 2006. Április. 14, 09:56:03 »

A hirtelen, váratlanul jött nagy vagyon (pl. tipikus eset a Lottó nyeremény) általában teljesen megzavarja az embereket, hihetetlen stresszel jár és nem tudják kezelni a dolgot. Legtöbben pillanatok alatt elszegényednek, tönkremegy az életük.

Egészen más a kemény munkával megszerzett - fokozatosan gazdagodó - vagyon hatása. Itt is az a gond, hogy nagy százalékuk nem tud beilleszkedni abba a rétegbe, ahová eljutott (újgazdag szindróma), és egyedül marad.

A második generációs gazdagok már megfelelő iskolában, környezetben nőnek fel, nem újdonság számukra a vagyon és annak kezelése. (Persze még előítéletekkel meg kell küzdeniük. Gyakran szégyellik a szegény sorból kinőtt szüleiket.)


A magam nevében csak annyit, hogy nagy vagyont én sem szeretnék hirtelen a nyakamba szakadni. (De megoldanám:-))) Mondjuk rövid úton megszabadulnék a már számomra nyomasztó feleslegtől - annyi kórháznak van szüksége felszerelésre, hogy biztosan nem lenne gond az elköltéssel - és utána mindenféle anyagi gond nélkül élnék, és utazgatnék.
Naplózva
hiuz
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 789


« Válasz #182 Dátum: 2006. Április. 14, 10:02:22 »

És persze nem mennék ötcsillagos szállodába, mert mindenki lenézne. Semmiféle gyakorlatom nincs ezen a szinten. És bizony zavarna, ha nem tudnám, mennyi borravalót kell adni, miként illik viselkedni. Utálom, ha tahónak néznek.
Tehát megfelelne nekem egy háromcsillagos is:-))
Naplózva
Kj Usul
Newbie
*
Hozzászólások: 147


« Válasz #183 Dátum: 2006. Április. 17, 03:20:00 »

"Egyenlőség=törvény előtti-, esélyegyenlőség, a méltóság egyenlősége, vélemények, eszmék, vallások egyenlősége
Ezzel van egy kis baj! Ugyanis nem minden vélemény, eszme egyenlő! Jól is néznénk ki! Szerintem a nácizmus nem egyenló a humanizmussal. " Ha hozzátennéd a meghatározást a Szabadságról és a Testvériségről is akkor látni lehetne, hogy az embernyuvasztó, a másik ember szabadságát korlátozó eszmék nem értendők ide. A kiemelés nem egészen volt fair. De feltételezem nem a rossz szándék csak a túlzott lelkesedés vezetett.

"Valami hasonló a helyzet a vallások egyenlóségével is, hisz ott is egy eszméről van szó. Vannak agresszív, fanatikus vallások, sőt olyanok is, amik nyilvánvaló téveszmén alapulnak (mindegyik nem lehet igaz még egy keresztény szemében sem, ugyebár) és károsak a követőik számára is." Ez sem igaz. Nincs fanatikus vallás, csak olyan ember aki erkölcsi züllöttségét, lealjasodását az állatinál is alacsonyabb szintre, a vallás álarca mögé rejti (tálibok, izraeli telepesek egy része stb).

"Inkább azt lehetne mondani itt, hogy egyenlőség biztosíttassék a megmérettetés területén. De ha már megmérettetett és könnyűnek találtatott, az egyenlőség már nem áll fenn!" Már hogyan állhatna fenn egy pillanatig is a megmérettetés területén az egyenlőség? Miben megmérettetni? Melyik a fontosabb? Lapátolni vagy nukleáris fizikát ismerni? Pont ez okozza a legtöbb igazságtalanságot! Hogyan akarsz megmérettetni egy tolókocsis embert az atlétával magasugrásban? És hogyan akarod megmérettetni őket ha a tolókocsis profi programozó, az atléta pedig nem is konyít hozzá? Ki dönti el melyik a lényegesebb? Még fontosabb kérdés: mi legyen azokkal akiknek a képességei minden területen átlagosak vagy az alattiak? Éljenek favellákban és dögöljenek éhen? Ők alacsonyabb rendűek ezért megérdemlik? Pont ez káros eszmék alapja mint pl a neoliberalizmus.
Naplózva
rozmar
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 838


« Válasz #184 Dátum: 2006. Április. 17, 03:40:04 »

Szerinted Váradi tud latinul?
Miert ne tudna? Ha annyi ember erti, miert pont o ne?
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #185 Dátum: 2006. Április. 17, 08:32:08 »

Üdv Ouro!

Azért a legtöbben csak megpóbálnák ennek a lesújtó élménynek a megtapasztalását.

Szellememet én szívesen tompítanám az inkák szent hegyén, vagy az ősi khmer városokban barangolva.
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #186 Dátum: 2006. Április. 17, 08:36:55 »

Semmiféle gyakorlatom nincs ezen a szinten.
Üdv Hiuz!

Azért nézzél be a Grashem palotában levő szálloda kávézójába.

Lehet, hogy megváltozik a véleményed!
Naplózva
Oldalak: 1 ... 8 9 10 11 12 [13]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország