NOL Fórum
2017. Október. 22, 03:59:23 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 8
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A hazaszeretet nevében.  (Megtekintve 22025 alkalommal)
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Dátum: 2005. Augusztus. 06, 10:45:20 »

A hazaszeretet nevében.

Sólyom László hivatalba lépését követõ elsõ beszédében a haza, a tisztesség és a hűség becsületének visszaállítását tűzte ki ötéves államfõi megbízatásának céljául.
Az állam nem én vagyok, az állam a népé - hangsúlyozta az új államfő a Sándor-palotában tartott beiktatási ceremónián.„Mától kezdve az alkotmány szerint én képviselem a magyar államot, szinte megtestesítem. Éppen ezért szükséges leszögezni, az állam nem én vagyok. És az állan nem mi vagyunk, a magyar állam vezetői, akik itt ülnek, hanem a magyar állam alkotórésze és alkotója a magyar nép. Amikor az egyetemen arról kezdünk tanulni, hogy mi is az állam, akkor le szoktam vinni egy könyvet, amelyet az 1600-as évek közepén írtak, az első modern mű az államról, és ennek a címlapja egy nagyon szép metszet, Thomas Hobbes Leviatánja. Ezen a metszeten békés szántóvetők látszanak, távoli városok, a tengeren hajók, és a horizonton kiemelkedik egy óriás, a bibliai szörnyeteg, Leviatán, egy pikkelyes, koronás szörnyeteg – ez az állam. És ha megnézzük közelebbről pikkelyek azok miniszterek, páncélos katonák, bírák, hivatalnokok. Ezek alkotják ezt az államot. Azonban Leviatán, igaz, hogy békét és biztonságot nyújt a népnek, de szabadságot nem ad, csak annyit, amennyit éppen jónak lát. A magyar alkotmány címlapján nem Leviatán van, nálunk pont fordítva: az áll az alkotmány élén, hogy a hatalom a népé, és mi, akik ezt szolgálni vagyunk hivatottak, úgy kell, hogy ezt a kötelességünket teljesítsük, hogy mindig az emberek szabadságát, a szabadságjogokat tartsuk szem előtt.”

Jó munkát, Elnök Úr!
http://www.nol.hu/cikk/372818/

http://www.nol.hu/forum/list/61351/
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #1 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 10:47:05 »

Tisztelt Elnök Úr, Elnök Urak! Tisztelt vendégeink!

Az új köztársasági elnök első szava a köszönet szava. Örülök, hogy ilyen elődöknek a nyomába léphetek. Nem lehet nagyobb elégtétel, hogy az a személy, aki ötéves szolgálata alatt, ahogy ő nevezte a nemzet egységét testesítette meg, a nemzettől egységesen most, hivatala végén csak elismerést kapott. Nekem külön személyes okom is van az örömre, hiszen negyven éves fiatalabb kollégaként és barátként közelről követhettem Mádl elnök úr pályáját, aki fiatal kora óta az európai gondolat nagy híve és harcosa volt, aki tudományos és tanári tevékenységének a központjába Európát helyezte. És ez akkor teljesedett ki, amikor ő elnök volt, ő jelen lehetett annál az ünnepélyes aktusnál, és képviselhette Magyarországot, amikor az Európai Unió tagja lehettünk. Köszönet illeti azért, hogy segítette Magyarországot elhelyezkedni az európai közösségben, és külön köszönet azért, hogy a határon túli magyar közösségeket is segítette ugyanebben.

Tisztelt vendégeink!

Mától kezdve az alkotmány szerint én képviselem a magyar államot, szinte megtestesítem. Éppen ezért szükséges leszögezni, az állam nem én vagyok. És az állan nem mi vagyunk, a magyar állam vezetői, akik itt ülnek, hanem a magyar állam alkotórésze és alkotója a magyar nép. Amikor az egyetemen arról kezdünk tanulni, hogy mi is az állam, akkor le szoktam vinni egy könyvet, amelyet az 1600-as évek közepén írtak, az első modern mű az államról, és ennek a címlapja egy nagyon szép metszet, Thomas Hobbes Leviatánja. Ezen a metszeten békés szántóvetők látszanak, távoli városok, a tengeren hajók, és a horizonton kiemelkedik egy óriás, a bibliai szörnyeteg, Leviatán, egy pikkelyes, koronás szörnyeteg – ez az állam. És ha megnézzük közelebbről pikkelyek azok miniszterek, páncélos katonák, bírák, hivatalnokok. Ezek alkotják ezt az államot. Azonban Leviatán, igaz, hogy békét és biztonságot nyújt a népnek, de szabadságot nem ad, csak annyit, amennyit éppen jónak lát. A magyar alkotmány címlapján nem Leviatán van, nálunk pont fordítva: az áll az alkotmány élén, hogy a hatalom a népé, és mi, akik ezt szolgálni vagyunk hivatottak, úgy kell, hogy ezt a kötelességünket teljesítsük, hogy mindig az emberek szabadságát, a szabadságjogokat tartsuk szem előtt.

És ezzel kapcsolatban még egy gondolatot engedjenek meg: azokban, akik vendégként hivatalba lépésem alkalmából, akik ünnepélyes esküt tettek az országgyűlés előtt, a magyar nép színe előtt.

És ez az eskü úgy kezdődik, hogy esküszöm, hogy hazámhoz hű leszek.

A hűség nem olyan fogalom, melyet jogi kategóriák közé lehet szorítani, sokkal több annál, és a haza is sokkal több annál, sokkal gazdagabb annál , sem hogy a magyar állam fogalmával le lehessen írni. Nagyon szomorú, hogy a mostani közbeszédben a haza fogalma általában mint hazaáruló szokott szerepelni. Én azt szeretném, hogyha elnökségem alatt vissza lehetne állítani ezeknek a fogalmaknak a becsületét és a fényét, hogy haza, hogy tisztesség, hogy hűség. Vannak olyan szavak persze, melyek nagyon hamar devalválódnak, ritkán szabad ezeket használni, csak nagyon ünnepélyes alkalmakkor.

És úgy érzem, hogy ez egy olyan ünnepélyes alkalom, amikor hivatalomba lépek, hogy kimondhatok egy szót, és ezzel visszaállíthatom jogaiba, a magyar nyilvánosságba, és ez a szó a hazaszeretet. Én ennek jegyében kollegiális bizalommal fordulok az itt jelenlévő állami vezetőkhöz, a külföldi államok képviseletében nuncius úrhoz, és azt kérem, hogy működjenek együtt velem. A magyar néptől pedig bizalmat és támogatást remélek. Köszönöm."
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #2 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 10:47:31 »

Visszaállítani a hazaszeretet becsületét'

Szomorú, hogy a közbeszédben a haza szó úgy szerepel, hogy hazaáruló. Szeretném, ha bizonyos szavak úgy, mint haza, tisztesség hűség becsületét és fényét visszaadhatnánk. Vannak szavak, amik nagyon hamar devalválódnak, amelyeket csak ritkán szabad használni. Ez egy olyan ünnepélyes alkalom, amikor visszaállíthatom a hazaszeretet becsületét. Ennek jegyében bizalommal fordulok mindenkihez, hogy működjenek együtt velem, a magyar néptől bizalmat és támogatást remélek"
http://index.hu/politika/belfold/solyombeikta/
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #3 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 10:48:51 »

"A demokratikus intézmények megteremtéséért, az állampolgárok jogbiztonságáért a rendszerváltozás éveiben talán senki se tett többet az Alkotmánybíróság első elnökénél. Sólyom László neve egybefonódott a jogállamiság hajthatatlan, következetes képviseletével. ... Az általa képviselt elvek ma veszélyben forognak. Az országot széthullás, morális összeomlás fenyegeti. Meggyőződésünk, hogy ebben a helyzetben választott képviselőink akkor felelnek meg leginkább alkotmányos kötelességüknek, ha őt hívják meg a köztársaság élére."
http://index.hu/politika/belfold/vedegylet022/
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #4 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 10:51:32 »

Rabosításkor szokás ujjlenyomatot venni.
A fényképezgetés egy jó dolog.
A szabadsághoz jól illik az ujjlenyomatvétel.
Valaki észreveszi, és nem hordja.

Ne essünk túlzásokba Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától.
Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal.
Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom."
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #5 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 10:56:21 »

Sólyom Lászlót köztársasági elnöknek!
http://www.nol.hu/forum/topic/75130/

Az MSZP legnépszerűbb (csoda) embere!
http://www.nol.hu/forum/topic/75736/

"Mindent meg kell tenni, hogy Szili Katalin legyen az államfő. Mi ezt megoldjuk"
http://www.nol.hu/forum/topic/76521/
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #6 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:02:11 »

Beiktatták hivatalába Sólyom Lászlót.
Az új államfő támogatást és bizalmat kért a magyar néptől.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=299976&rvt=2
Naplózva
parole
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 22 845


« Válasz #7 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:03:35 »

A hazaszeretet nevében.
Jegyében, gyepmester, jegyében! Merthogy nem mindegy!
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #8 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:06:15 »

Köpci:el fox keseredni: mi több: sírdogálni fox: Solyomnak igaza van: ujjlenyomatot vegyenek egymásról Blair meg a Bush, és hadserege: de az én elnökömet ne tartsák nyilván, mint egy bűnözőt..

Amúgy meg: jó munkát Elnök úr!

Sólyom pedíg ezerszer alkalmasabb, mint a Szilikatácska..
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #9 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:09:25 »

Kedveskéim, a betegséggel vissza is lehet élni.
A Kosa rendes volt, észrevette, segített.
A szocialisták szúrósszemmel figyeltek, szurkoltak.
Abban voltak érdekeltek, hogy a ”beteg” tévesszen, rossz helyre tegye az X-et.

Sajnos, ezt ma már csak akkor veszik észre, ha valaki felhívja a figyelmet.

Az MSZP mindenáron nyerni akart, ezért megkörnyékezett, (megvesztegettek, megvettek, megzsaroltak, stb.He) egy pár képviselőt és szúrós tekintettel figyeltette őket.
A "csibész" gyerekek időben megtudták és vissza, eredeti állapotába fordították az eseményeket.
Szerintem korrekt.

De kit érdekel ez?
A Fidesz jelöltje nyert.
A Szili Katika is dobogós lett.
Győzedelmeskedett a tisztesség.
Mindenki lopjon, csaljon, hazudjon, stb., otthon.
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #10 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:11:14 »

kedveském, gyepesedett mester:nem tudsz ebből kihozni győzelmi hozsannát, mert magam is Szili ellen vagyunk-voltunk, mint még sokan..
úgyhogy ez nem jött be..
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #11 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:12:12 »

Na, jól van!
Én is így gondoltam.
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #12 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:13:25 »

lázad van: vesztegetett, zsarolt , megvett::Ó t e barom, te..AZ MSZP NEM A FIDESZ!!
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #13 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:18:26 »

Én is tévedhetek.
De ki veszi észre, és mi a sex?
Naplózva
methus
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 19 070


vöröscsillagász és boszorkány is


« Válasz #14 Dátum: 2005. Augusztus. 06, 11:27:17 »

Tisztelem Solyom ur velemenyet, de nem ertem, mirol beszelt es mirol folyik itt a szo?
Szamtalan alkalommal utaztam az USAba, de nem emlekszem arra, hogy valaki barmikor is ujjlenyomatot kert es vett volna tolem.
Lehet, hogy kihagy a memoriam.
Naplózva

Art is I, science is we. (Claude Bernard, 1865)
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 8
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország