NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 03:35:19 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3] 4 5
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ez lenne az ócska nemzetárulás? Minden magyart az unióba!  (Megtekintve 14456 alkalommal)
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #30 Dátum: 2005. Október. 12, 19:40:58 »

Batiz András a mai kormányszóvivői tájékoztatón szó szerint a következőket mondta: "Szóba került a beszélgetésen. Minden bizonnyal egyébként Bush elnök érdeklődött a magyar belpolitika iránt, kíváncsi volt arra, hogy mi a helyzet most Magyarországon, ennek kapcsán a miniszterelnök úr örömmel világosította fel ezekről a kérdésekről."
Üdv Köpci!

Hát a fenti idézetből csak a putnoki halottlátónak egyértelmű, hogy Bush nem mondott rosszat a Fideszre.
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #31 Dátum: 2005. Október. 12, 19:44:26 »

"Bush elnök érdeklődött a magyar belpolitika iránt, kíváncsi volt arra, hogy mi a helyzet most Magyarországon, ennek kapcsán a miniszterelnök úr örömmel világosította fel ezekről a kérdésekről."

Most Magyarországon!

Nagyon nehéz?
Gyurcsány 2001 évi viszonyokról beszélt.
Beszélt, dicsekedett!
Naplózva
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #32 Dátum: 2005. Október. 12, 21:59:11 »

Hát a fenti idézetből csak a putnoki halottlátónak egyértelmű, hogy Bush nem mondott rosszat a Fideszre.
Pedig szíve szerint mondott volna.
Naplózva

má megin micsoda
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #33 Dátum: 2005. Október. 13, 20:14:24 »

Háromszorosan rossz üzlet Orbán Viktornak.

Beszéljünk még egy kicsit a szeptember 26-ai országgyűlési szavazásról! Miért volt olyan sürgős nekünk, hogy zokszó nélkül megszavazzuk Románia európai közösségi tagságát? Hiszen éppenséggel megszavazhattuk volna mi ezt a tagállamok közül utolsóként is. Valamiért mégis nagyon sürgős lehetett, ha ilyen gyorsan napirendre tűzték ennek a kérdésnek az eldöntését.

Kinek volt sürgős? Romániának? Aligha. Hiszen 2007-ig még elég sok idő van. Ha nem örült volna is neki, kénytelen lett volna elviselni, hogy Magyarország nem rohan az elsők között megszavazni egy olyan ország felvételét, amelyik nem engedélyezi magyar ajkú állampolgárainak, hogy saját anyanyelvükön intézhessék mindennapi életük ügyes-bajos dolgait.
Tán csak nem ezzel akartunk kedvet csinálni másoknak, hogy szavazzák meg nyugodtan Románia felvételét? Mutatván: hát mi csak tudjuk, milyen jó "kis” ország az, hiszen itt van a szomszédunkban, százhétezer négyzetkilométernyi része valamikor a mienk volt… Ha valóban tudtunk hatni valakinek a Romániához való viszonyulására ezzel az elhamarkodott igennel, akkor ezzel csakugyan Románia érdekeit szolgáltuk.
De kinek az érdeke elsősorban Románia csatlakozása? Első pillantásra úgy tűnik, hogy a romániai politikai és gazdasági elitnek, hiszen az ő hazai megfelelőik búgócsiga módjára pörögve zümmögték nálunk is, hogy "Nyomás az Eu-ba!”.
Az ám, de kinek van ez a gazdasági és politikai elit elkötelezve? A nemzetközi gazdasági és politikai elit ama részének, mely megmondja az Európai Közösség vezetésének, mi, merre és hány lépés. Ez a gazdasági és politikai elit birtokolja azokat ez európai vállalatokat is, amelyeknek termékeivel tele vannak nálunk az üzletek, hirdetéseikkel pedig a ránk irányított műsorszórás. E vállalatok egynémelyike ugyan tősgyökeres európai cégnek látszik, ám többségük amerikai tulajdonban van. Ha például valaki megvesz egy tábla Milka csokoládét, akkor annak pénzbeli haszna legvégül a Philip Morris dohánygyár tulajdonosaihoz jut. Ugyanez történik a General Food és a Kraft termékeiből származó haszonnal is. (Csak néhány termék neve az ismertebbek közül: Kaffe Haag, Jacobs Kaffe, Toblerone, Daim, Lindt &Sprüngli, Trumpf, Stollwerck, Reis Fit, Miracoli és még több tucat, mind-mind a Philip Morrisé.) Ennek a gazdasági elitnek az érdeke, hogy mindenütt tönkretehesse a helyi termelést és kisajátíthassa a piacot. Minden valószínűség szerint ez a tőke mondja meg George Bushnak is, mit kell tegyen. Most nyilván azt mondta neki: "Ne fogadd azt a nyikhaj, újgazdag magyarországi mágnást, aki most éppen miniszterelnökösdit játszik, és nem is szeretné ezt a játszadozást jövőre abbahagyni - ne fogadd, amíg el nem intézi, hogy a magyar országgyűlés megszavazza Románia európai uniós csatlakozását. Márpedig éppen ide készül hozzád, szeretné, hogy fogadd a Fehér Ház ovális termében. (Az a másik nyikhaj, Orbán is szerette volna ugyanezt 2002-ben, te már nem emlékszel rá, de mi még igen - és őt nem fogadhattad, mert mi ezt nem engedtük meg neked. Azóta tudja, hol a helye, nem is fog most velünk ellenkezni). Szóval ide készül ez a Gyurcsány, mert megkezdték a magyar pusztán a választási hadjáratot, ő pedig meg szeretné mutatni a magyar népnek, hogy vele van az erő. Szükége is lesz neki erre a látszatra, mert eléggé rosszul áll a magyarok fizetési mérlege (sokkal csehebbül, mint a cseheké), de te erről ne beszélj majd. Te csak dicsérd majd Gyurcsányt, hangoztasd, hogy milyen elképesztő gazdasági sikereket ért el az országa az ő kormányzásának ideje alatt. És hangoztasd azt is, hogy személyében olyan embert ismerhettél meg, aki tisztában van azzal, mi a demokrácia és a szabadság. Mi már megmondtuk neki, hogy addig nem kerülhet a színed elé, ameddig meg nem szavazza a parlamentjük Románia csatlakozását. Nem azért mesterkedtünk már évtizedek óta, vetettünk be mindenféle titkos diplomáciai cseleket, hogy most az egész tervünk kudarcba fulladjon azon, hogy a magyarok éppen holmi nemzetiségi szabadságjogokra hivatkozva megakadályozhassák Románia felvételét. Már szóltunk Markó Bélának - ő meg az a romániai magyar senki, aki a román miniszterelnökhelyettest játssza -, hogy mondja azt a magyarországi képviselőknek: a romániai magyarság fütyül az autonómiára, és csak szeretné mihamarabb az őt románul beszélni kényszerítő ország nyugati határait nyugat felé útlevél nélkül átlépni.”

Ha nem így lett volna, most tovább mesélhetném ezt a történetet. De pontosan így lett. A magyar országgyűlés megszavazta Románia európai uniós csatlakozását, ezért hát fogadta is George Bush a Fehér Ház ovális termében a jelenlegi magyar miniszterelnököt. Magyarországon pedig sokan érzik úgy, mégiscsak ügyes fiú és fontos ember ez a Gyurcsány: lám, még Bush is fogadta.

Háromszorosan is rossz üzlet volt a szeptember 26-ai szavazás Orbán Viktornak. Először azért, mert ezzel nagyon sokat segített ellenfelének. Másodszor azért, mert bizonyára rengeteg választót és rokonszenvezőt veszített ő is, pártja is a miatt az elhamarkodott igen-szavazat miatt. Harmadszor azért, mert ha mégis ő nyeri meg a 2006-os választásokat, akkor sem marad neki igazán sok mozgástere. Egy gazdaságilag és erkölcsileg igencsak lepusztult ország élén kell majd neki valahogy bebizonyítania, hogy ő bizony nem csupán közönséges parancsvégrehajtó, nem madzagon rángatott bábu, hanem egy valódi ország valódi miniszterelnöke. Uram, bocsᒠ- ha csak lelkében is - egy nemzeté. De a történtek után ennek még a látszatát is nehéz lesz kelteni, hát még milyen nehéz lesz valóságosan így is viselkedni. Ha ugyan ki akarja próbálni még ezt egyáltalán.

Forrás: Maleczki József- gondola.hu
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #34 Dátum: 2005. Október. 13, 20:28:31 »

A magyar országgyűlés megszavazta Románia európai uniós csatlakozását, ezért hát fogadta is George Bush a Fehér Ház ovális termében a jelenlegi magyar miniszterelnököt. Magyarországon pedig sokan érzik úgy, mégiscsak ügyes fiú és fontos ember ez a Gyurcsány: lám, még Bush is fogadta.
Üdv Köpci!

Hát elég gyenge ez az újságíró.
A Gyurcsány látogatás ideje már a szavazás előtt ismert volt.
Ez nem olyan, hogy: OK! Holnap ugorj be hozzánk!
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #35 Dátum: 2005. Október. 13, 23:54:09 »

kapsz te még ezért a pofidra a Vezértől Köpcike...
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #36 Dátum: 2005. Október. 14, 09:08:28 »

Minden magyarnak - beleértve a határon túliakat - jó, ha bent van az Európai Unióban, mert ez az út vezet majd el a kettős állampolgársághoz is - mondta Nagyváradon Orbán Viktor, a Fidesz MPSZ elnöke. Orbán Tőkés László királyhágómelléki református püspökkel, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökével folytatott megbeszéléseket a püspöki palotában. A tanácskozás után tartott közös sajtótájékoztatón a magyarországi politikus az uniós csatlakozás előnyeire hívta fel a figyelmet. Tőkés azonban nem osztotta teljes mértékben Orbán derűlátását az integrációval kapcsolatban. (MTI)
http://redirect.hirkereso.hu/redirect/2367856

Kedveskéim, az idétlen Gyurcsány mikor megy Romániába?
Mikor fogja elmagyarázni a külföldi magyaroknak Románia EU-s csatlakozásának előnyeit?
Naplózva
rozmar
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 838


« Válasz #37 Dátum: 2005. Október. 14, 09:25:49 »

Mikor fogja elmagyarázni a külföldi magyaroknak Románia EU-s csatlakozásának előnyeit?
Kopcoske, faziskesesben vagy. A kulfoldi magyaroknak nem kell elmagyarazni. Ok tudjak.
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #38 Dátum: 2005. Október. 14, 09:43:22 »

"Minden magyarnak - beleértve a határon túliakat - jó, ha bent van az Európai Unióban, mert ez az út vezet majd el a kettős állampolgársághoz is"

Kedvesem, ezt az idétlen Gyurcsány is így gondolja, ezt akarja?
Naplózva
rozmar
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 838


« Válasz #39 Dátum: 2005. Október. 14, 10:25:01 »

"Minden magyarnak - beleértve a határon túliakat - jó, ha bent van az Európai Unióban, mert ez az út vezet majd el a kettős állampolgársághoz is"

Kedvesem, ezt az idétlen Gyurcsány is így gondolja, ezt akarja?
Kopcoske, mar egyszer erintettuk a temat, de sebaj, megismetlem.
Gyurcsany ur nem idetlen. Kellemes megjelenesu, fotogen arcu, megnyero tipus.Ja, es az orszagunk miniszterelnoke, ugyhogy csupan ezert a titulusert illo tisztelet jar nekie minden kulturalt allampolgartol.(mondom: kulturalt, jol nevelt allampolgartol) Mivelhogy megiscsak a kormanyt vezeti.
 Namost ,hogy nevezett ur mit gondol, azt mi nem tudhatjuk. Azt se, hogy mit akar. De semmi okom azt foltetelezni, hogy rosszat kivanna a hataron tulra szakadt magyaroknak. Egyszeruen o nem ilyen perverz.
Egyebkent kellemes hetveget kivanok Neked (is).Remelem, nem fog semmilyen varatlan, sokkolo esemeny adodni.
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #40 Dátum: 2005. Október. 14, 11:03:34 »

Nekem nem miniszterelnököm az idétlen Gyurcsány!

Nem tekintem miniszterelnöknek Gyurcsány Ferencet.
Kormányának rendeleteit nem tartom magamra nézve kötelezőnek, ami pontosan olyan szuverén jogom, mint az MSZP-nek az a joga, hogy egy nem megválasztott embert ültessen a miniszterelnöki székbe.
Ezt én felvállalom.
Üdv, köpcöske!
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #41 Dátum: 2005. Október. 14, 11:10:51 »

„Egyebkent kellemes hetveget kivanok Neked (is).Remelem, nem fog semmilyen varatlan, sokkolo esemeny adodni.”

A végét lehagytad.

Hogy van a kedves családod, az egészségi állapotod, stb.?
Ócska 3/3-as szöveg, frissíteni kéne.
Naplózva
rozmar
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 838


« Válasz #42 Dátum: 2005. Október. 14, 11:11:56 »

Nekem nem miniszterelnököm az idétlen Gyurcsány!

Nem tekintem miniszterelnöknek Gyurcsány Ferencet.
Kormányának rendeleteit nem tartom magamra nézve kötelezőnek, ami pontosan olyan szuverén jogom, mint az MSZP-nek az a joga, hogy egy nem megválasztott embert ültessen a miniszterelnöki székbe.
Ezt én felvállalom.
Üdv, köpcöske!
Ebben az esetben nem tudok mast tenni, mint ajanlani Dr. Kiss Huba (Csaba?) pszichiatriai szakrendeleset. Sajat erdekedben vizsgaltasd ki magad. Ez nem poenkodas, en nem szeretek az ilyennel viccelni. A Te szemelyisegzavarod valoszinuleg nagy megterhelest jelent human kornyezetedre. Nekik is konnyebbseget jelent, ha kikeresed azt a cimet, itt van valamely topicban.
Naplózva
rozmar
Hero Member
*****
Hozzászólások: 5 838


« Válasz #43 Dátum: 2005. Október. 14, 11:16:25 »

„Egyebkent kellemes hetveget kivanok Neked (is).Remelem, nem fog semmilyen varatlan, sokkolo esemeny adodni.”

A végét lehagytad.

Hogy van a kedves családod, az egészségi állapotod, stb.?
Ócska 3/3-as szöveg, frissíteni kéne.
Sosem emlegetem forumozo tarsaim csaladjat, nem anyazok, nem 3/3-asozok . Egeszsegi allapotodrol is csupan 5 perccel ezelott tettem emlitest, csupa jo szandekbol.
Naplózva
köpcöske
Sr. Member
****
Hozzászólások: 3 518


« Válasz #44 Dátum: 2005. Október. 14, 11:20:13 »

Már jártam nála.
Szerinte is(!) jól látom a dolgokat….
De, nem cifrázom, a lényeg,
Az MSZP a beteg.
Nagyon beteg!
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország