NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 03:30:58 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A Népszabadság és a választási kampány - válaszol lapunk főszerkesztője  (Megtekintve 11963 alkalommal)
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #15 Dátum: 2006. Május. 02, 15:44:26 »

Tisztelt Petro!
Formális koordináció nincs a baloldali médiumok között. Ismerjük egymást, szoktunk egymással beszélni, és figyelünk egymásra. A HVG-t és az ÉS-t is egy nappal korábban megkapjuk, mint ahogy az az utcára kerül, ezért aztán könnyű ugyanaz nap írni a fontosabb dolgokról. De ez nem valami háttéregyeztetés következtében van így. A Magyar Hírlap csapatával semmilyen viszonyban nem vagyunk. Pontosabban: néhány munkatársa a lapnak jelen pillanatban a Népszabadságnál dolgozik.
Tisztelettel üdvözli Vörös Károly.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #16 Dátum: 2006. Május. 02, 15:45:06 »

emailben érkezett:
Kedves főszerkesztő úr, tudatos döntés volt, hogy a Medgyessy-Gyurcsány kormány osztogató, a befektetői bizalmat megrendítő gazdaságpolitikáját korábban keményen bíráló gazdasági rovatuk a kampányidőszakban sokkal visszafogottabbá vált? Talán egyetlen kivétel volt, amikor néhány nappal a választás előtt bejelentették, nem lesznek a finisben átadhatók bizonyos autópálya szakaszok. Volt is aznap felháborodás a hírüket átvevő Klubrádió beszélgetős műsoraiban, hogy miért kell ilyen híreket közölni. Én viszont a fordítottját kérdezem: jól érzékeltem, hogy óvatosabbak lettek a kampányidőszakban?
Üdvözlöm Bocskai Márton
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #17 Dátum: 2006. Május. 02, 15:47:51 »

Tisztelt  Bocskai Márton!
Örülök, hogy úgy gondolja, hogy gazdasági rovatunk keményen bírálta a Medgyessy-Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikáját. Talán nem óvatosabbak, hanem körültekintőbbek lettünk a kampányidőszakban. De én másra is emlékszem, nemcsak arra, amit Ön mond, tehát nemcsak az autópálya elkönyvelésének trükkjéről számoltunk be, de nem hallgattuk el a pénzügyminiszter úr elszólását a kormánypárti önkormányzatokkal kapcsolatban. A költségvetési hiány ügyében is volt néhány megjegyzésünk, és még azt szeretném hozzátenni, hogy a kampány egész időszaka azt bizonyította, hogy az ország polgárainak nagy része nem hisz az ígérgetéseknek, tudja, hogy bizonyos korrekciókra van szükség, ezért kampányszempontból sem lett volna értelme az elhallgatásig menő okoskodásnak.
Tisztelettel üdvözli Vörös Károly.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #18 Dátum: 2006. Május. 02, 15:47:56 »

emailben érkezett:
Tisztelt Vörös T. Károly úr, szerintem rövidesen vissza fog ütni a kormányzati megszorító intézkedések bejelentése idején, hogy a magyar sajtó nem volt képes (vagy hajlandó) rákényszeríteni a nagy pártokat a kampányban az őszinte beszédre. Április 23-ig Gyurcsány és Orbán is úgy tehetett, mintha nem kellene semmilyen kellemetlen feladatot elvégezni az új kormánynak szeptemberig. Ha a reformokat a magyar lakosság nem lesz képes elfogadni, a sajtómunkásoknak ez a kudarca is szerepet játszik majd ebben.
Molnár Gabi
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #19 Dátum: 2006. Május. 02, 15:51:49 »

Kedves Molnár Gabi!
Azért abban talán egyetért velem, hogy a magyar sajtó egy része igyekezett mind a két felet józanságra inteni. Általában azonban a világ egyetlen részén sem divat kampányidőszakban a várható nehézségekkel riogatni a választókat. Ismerve azország hangulatát, úgy gondolom, hogy ma a magyar lakosság nagy része fel van készülve arra, hogy reformokra van szükség. Reményeim szerint ezek a reformok végiggondoltak, hosszú távúak lesznek, és tudom azt, hogy az ország nincs olyan gazdasági helyzetben, mint 1995-ben a Bokros-csomag előtt, tehát szerintem a változtatásokat, ha elszánta rá magát a kormány, akkor sokkal fájdalommentesebben lehet megcsinálni, mint tizenegy évvel ezelőtt. Én bízom abban, hogy az elkövetkezendő négy évben ez az ország nagyon sokat fog fejlődni, és nem hiszem, hogy kudarcra lenne ítélve ez a nemzet. Azt viszont ígérhetem, hogy nagyon keménye fogjuk bírálni a kormány gazdaságpolitikáját, külpolitikáját, kulturális politikáját stb. akkor, ha úgy gondoljuk, hogy rossz irányba mennek a dolgok, és ugyanezt tesszük azellenzékkel is.
Tisztelettel üdvözli Vörös Károly.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #20 Dátum: 2006. Május. 02, 15:52:21 »

emailben érkezett:
Tisztelt Vörös T. Károly úr,  Orbán Viktor a HVG-vel szembeni "bojkottját" a lap nevezetes keresztapás címlapjával magyarázza. Van hasonlóképpen konkrétan megnevezett kifogása a Népszabadsággal szemben is? Tisztelettel Bocskai Márton
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #21 Dátum: 2006. Május. 02, 15:54:04 »

Tisztelt Bocskai Márton!
Orbán Viktornak és a Fidesznek tudomásom sezrint nincs konkrét kifogása a Népszabadsággal szemben. Ismétlem: az interjúkérést azzal utasították vissza, hogy a Népszabadságban megjelenő esetleges Orbán-interjú nem illik bele a párt választási médiastratégiájába. Én a velem ezt közlő munkatársnak elmondtam, hogy a Népszabadság ovlasóinak 30 százaléka nem baloldali szavazó, de ez sem volt elég ahhoz, hogy ezt a véleményt megváltoztassák.
Tisztelettel üdvözli Vörös Károly.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #22 Dátum: 2006. Május. 02, 15:55:02 »

emailben érkezett:
Kedves főszerkesztő úr!
Gratulálok a megújult Nolbloghoz; látszik, hogy egyre komolyabban veszik az online irányt. Hiányolom viszont, hogy - például a Guardian mintjára - miért nem blogolnak a szerkesztőség neves munkatársai; illetőleg például miért nem tart fenn blogot egy-egy rovat? A lapban mintha háttérbe szorultak volna a nemzetközi témák, már csak ezért is lenne érdemes jobban kihasználniuk kiváló külpolitikai újságíróiknak, tudósítóiknak az online felületet, azon belül is szerintem elsősorban a Nolblogot. Uram bocsá, akár Ön is, kedves főszerkesztő úr, indíthatna saját webnaplót; ha Gyurcsány Ferenc be tudja iktatni napi teendői közé, esetleg Ön is megoldhatná. Biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne, hogy nap mint nap milyen örömök és bosszúságok érik a legjobb napilap főszerkesztőjét; vagy, hogy mit gondol egy-egy fontosabb vagy éppen banális eseményről.
Remélem, nem veszi okoskodásnak mindezt.
Üdvözlettel és további sikereket kívánva,
Ferencz László, Sopron
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #23 Dátum: 2006. Május. 02, 15:56:28 »

Tisztelt Ferencz László!
Gratulációját köszönöm, nagyon jól esik, mert én is örülök a NOL megújulásának. Javaslatait nagyon jónak tartom, és fel fogom vetni munkatársaimnak, hogy blogoljanak a NOL-on. A rám vonatkozó javaslatát is meg fogom gondolni. És természetesen szavait nem veszem okoskodásnak, hanem olyan véleménynek gondolom, amelyet igenis a szerkesztőség minden tagjának meg kell gondolnia.
Tisztelettel üdvözli Vörös Károly.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #24 Dátum: 2006. Május. 02, 15:56:35 »

Petro:
Többször előkerült itt Zsolt Péter szociológus elemzése. Szerintem az általa számon kért objektivitás követelményének ő maga sem képes eleget tenni. Azért bírálja a Népszabadságot, és a Népszavát, mert azon a perdöntő napon Dávid Ibolya Orbán lépéséről adott lesújtó értékelését tették címlapra, de ha ez torzítás, hasonló, vagy még nagyobb torzítás a Nagyar Nemzet vezető címe is, amely szerint Dávid Ibolya nemet mondott "a jobboldalnak"... Szóval ingoványos terepen mozognak a médiaszociológusok is...
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #25 Dátum: 2006. Május. 02, 15:59:18 »

Tisztelt Petro!
Zsolt Péter elemzésével nem értek egyet, ezt már az előzőekben el is mondtam és meg is indokoltam, nagyon komplikált és összetett kérdés ma Magyarországon a politikai napilapok működése. Annyit azért hadd mondjak el, hogy tudomásom szerint a Népszabadságon kívül a másik három napilap naponta küszködik anyagi gondokkal, és ez kiszolgáltatottá teszi őket azoknak, akik ezeket a lapokat finanszírozzák. A Népszabadság hál'istennek megtermeli azt a nyereséget, amely nyereség biztosítja a lap működését, előállítását, és még nyereséget is termel a tulajdonosoknak. Kapitalista viszonyok között kizárólag ez lehet egy politikai n apilap függetlenségének záloga.
Tisztelettel Vörös Károly
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #26 Dátum: 2006. Május. 02, 15:59:52 »

Tomcat:
Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Nem olvastam a Népszabadságban, hogy a Magyar Nemzet által publikált Nomentana ügy – bárki által hozzáférhető, a Cégbíróságról származó – dokumentumait önök valaha is megvizsgálták volna.
Miért nem?
Ha megvizsgálták a dokumentumokat, és nem találták azokat bizonyító erejűeknek, nem kellett volna leleplezni a Magyar Nemzet blöffjét?
Volt ilyen, csak elkerülte a figyelmemet?
Nem esett ezekkel a bizonyítékokkal, bűncselekmény gyanúja a Miniszterelnökre?
Nem kellett volna eloszlatni ezt a gyanút?
Tudom, hogy az ügy elévült, tehát nem vihető bíróság elé, de az elévült bűncselekmény is bűncselekmény, vagy mégsem?
És ha az elévült bűncselekmény is bűncselekmény, akkor az is marad, amíg valaki be nem bizonyítja, hogy azok a bizonyítékok nem bizonyítanak semmit, vagy nem?
Nincsenek a Miniszterelnökkel szemben magasabb erkölcsi követelmények, mint a közönséges polgárral szemben?
Üdvözlettel Tomcat
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #27 Dátum: 2006. Május. 02, 16:06:54 »

Tisztelt Tomcat!
Kezdjük a végén. Egyetértek. A miniszterelnökkel szemben legalább olyan magasak az erklölcsi követelmények, mint egy közönséges állampolgárral szemben. A Nomentana-ügy azonban jóval az előtt történt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lett volna, tehát ebben az esetben úgy kell kezelni ezt az ügyet, mintha ez egy közönséges állampolgár ügye lenne. Az elévült bűncselekmény elévül, és azért ez az egész ügyhöz hozzátartozik, hogy a jobboldali sajtó egy mozzanatot mindig kifelejtett. És ezt mi többször megírtuk. Arról van szó, hogy a jobboldali sajtó állításával szemben a Nomentana Kft.-nek, amelynek bejegyzését a cégbíróság elutasította, volt egy elődje, a Nomentana Bt. És mivel ez a Nomentana Bt. vállalkozott bizonyos ügyletek lebonyolítására, nem állítható az, hogy egy törvényesen be nem jegyzett cég törvénytelenül működött volna. Hanem az állítható, hogy volt egy bejegyzett betéti társaság, ez a betéti társaság végezte az ügyleteket. Hasonlóan több száz vagy több ezer betéti társasághoz. A jobboldali sajtó azt akarta elhitetni, hogy itt egy kft.-t akartak alapítani, s ennek a kft.-nek a megalakulását utasította vissza a cégbíróság. Tehát úgy gondolom, hogy a Népszabadság annyira ment bele ebbe az ügybe, amennyit ért ez az ügy.
Tisztelettel üdvözli Vörös Károly.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #28 Dátum: 2006. Május. 02, 16:07:19 »

emailben érkezett:
Tisztelt Vörös T. Károly Úr!
A nagy lapok online szerkesztőségei nagy elánnal vetették bele magukat a multimédiás tartalmak készítésébe. Videok, hangos riportok, interjúk, interaktív infografikák - ez az egyik fő fejlesztési irány. A NOL-nak nincsenek ilyen tervei? Ez pénzkérdés vagy inkább szemlélet, szándék dolga?
Üdvözlettel,
Arató Szabolcs, Pécs
Naplózva
vorostkaroly
Newbie
*
Hozzászólások: 68


« Válasz #29 Dátum: 2006. Május. 02, 16:12:06 »

Tisztelt Arató Szabolcs!
Örülök a kérdésének. És teljesen egyetértek Önnel abban, hogy ebbe az irányba kell fejleszteni a NOL-t is. Elszánt vagyok abban, hogy a Népszabadságban is megjelenjenek az interkatív infografikák, digitális riportok, interjúk, videók, sőt azt hiszem, hogy a  hirdetőknek is lehetőséget kell adni arra, hogy interaktív hirdetéseket jelentessenek meg a NOL-nál. Tehát a szemlélet, a szándék megvan, a tulajdonosokon a sor, hogy erre pénzt adjanak. Én nagyon sok mindent el tudok képzelni a NOL fejlesztésében, hiszen egy nagyon nagy intellektuális erővel rendelkező szerkesztőség áll a NOL mögött, s a szerkesztőség munkatrásai együtt a NOL munkatársaival, például olyan tényfeltáró riportokat tudnának készíteni, amelyek nemcsak írásaban jelennének meg a nyomtatott változatban, hanem láthatóvá is tennék az adott problémát a NOL megfelelő helyein. Erre kész elképzeléseink vannak, van rá költségkalkuláció is,m és remélhetőleg a tulajdonosok áldásukat fogják adni rájuk. Még egyszer köszönöm a felveltését, és tisztelettel üdvözlöm: Vörös Károly
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország