NOL Fórum
2017. Október. 22, 04:00:27 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: "Bátrak voltak, akik mertek" - Bauer Tamás reformról és megszorításról  (Megtekintve 12419 alkalommal)
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #30 Dátum: 2006. Június. 19, 17:53:28 »

Mernoktanar:
Tisztelt Bauer T. úr! (12)
"A ma nyugdíjakhoz nem kell hozzányúlni, de a nyugdíjkorhatárhoz és a nyugdíjemelés üteméhez biztosan, ezt csinálja minden európai ország, mi sem lehetünk ebben kivétel"
Tudom, ismert a probléma, de szivesen venném tisztelt Bauer Tamás úr véleményét:
A 62 éves nyugdíj korhatár mindig is stabil pont volt az életünkben, csakúgy, mint a TB befizetéseink.
Azt kérdezném, miért kell majd nekem látogatási igazolásokért járni valamilyen vállalatokhoz 60 évesen, vagy 65 évesen (amire a munka nélküli segélyt adják). Mit szólnak ehhez a vállalatok, ha ott esem össze (vagy a munkahelyemen).
Más ország, más életkor, más szokás. És az unokáimmal hogy fogok majd törődni? A nyugdíjas is érték! Csak a rövid távon számolgató állam erről megfeledkezik.
Naplózva
bauertamas
Newbie
*
Hozzászólások: 18


« Válasz #31 Dátum: 2006. Június. 19, 17:57:28 »

Kedves Mérnöktanár,
a 62 éves nyugdíjkorhatár sem volt stabil pont, cska néhány éve emeltük fel a 60 évet 62-re. A további emelést is csak jó néhány évvel a parlamenti döntés után fogják érvényesíteni, alighanem 2010 után, lépcsőzetesen. Én abban bízom, hogy addigra valamelyest javul az általános foglalkoztatási helyzet is. Az állam nem rövid távon számo9l, hanem hosszú távon, amikor a nyugdíjkorhatár emelését mérlegeli, hiszen minden európai társadalom öregszik, mert javul az egészségügyi helyzet, tovább élünk, de ez sok-sok pénzbe kerül. Ezért kell tovább dolgoznunk.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #32 Dátum: 2006. Június. 19, 17:57:28 »

jobbjobb: Tisztelt Bauer úr, én úgy látom, már megindult az a bizalmi válságon alapuló zuhanás (a forint, a BUX, a hitelminősítési osztályzat, az MNB kamatemelése jelzi), amit legfeljebb akkor lehet megállítani - ha még meg lehet egyáltalán -, ha a kormány sokkal nagyobb szigorral vágja meg a büdzsét, mint amennyi szükségesnek látszik.
Csak így lehetne megnyugtatni a dühös és izgatott befektetőket, bár lehet, hogy már így sem.
Higgye el, nem szurkolok ennek a folyamatnak, bár nem vagyok baloldali - de önmagam ellensége sem vagyok.
Mit gondol, elkerüljük az összeomlást?
És ha nem így gondolja is, közzétenné ezen a fórumon?:-)
üdv jobbjobb
Naplózva
bauertamas
Newbie
*
Hozzászólások: 18


« Válasz #33 Dátum: 2006. Június. 19, 17:59:28 »

Kedves Jobbjobb, ha nem így gondolnám, megmondanám. De úgy gondolom, hogy a stabilizációs csomag esélyt ad az összeomnlás elkerülésére, különösen, ha a kormány mielőbb meghoirdeti a szükséges reformokat is.
Naplózva
bauertamas
Newbie
*
Hozzászólások: 18


« Válasz #34 Dátum: 2006. Június. 19, 18:09:50 »

Kedves OLvasók! Köszönöm az érdeklődésüket és kérdéseiket. Tizenkét évvel ezelőtt, a Bokros-csomag meghirdetése után, mint SZDSZ-es országgyűlési képviselő egy kaposvári vitában azt mondtam, hogy most már felemelt fejjel járhatok. Azonnal bemondta a Kossuth Rádió, jó provokatív mondat volt, különösen ahhoz képest, hogy akkor tényleg nagy életszínvonal-csökkentés következett. Most nem következik olyasmi, mint akkor, és nagyon remélem, hogy a stabilizációs csomagot most reformok követik, míg akkor csak a nyugdíjreformra volt erő, az oktatásra, egészségügyre, közigazgatásra nem. Én ugyan nem mondanám, hogy dübörök a gazdaság, de a versenyszféra tényleg jól működik, és ha levesszük a válláról az állami intézményrendszer túlsúlyát, akkor előbb-utóbb még düböröghet is a magyar gazdaság. Úgy hogy megint felemelt fejjel járhatok mint liberális közgazdász.
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország