NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 17:44:17 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vendégünk Tarlós István főpolgármester-jelölt  (Megtekintve 17910 alkalommal)
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #15 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:47:30 »

Sokan mondták nekem, hogy az SZDSZ és holdudvara elő fog hozakodni a 12 évvel előtti balesettel, ami soha nem volt titok. Nyilvánvaló, hogy a balesetet nem én okoztam, hiszen a hozzátartozók is szemtanúk voltak. Aki az óbudai önkormányzat aljegyzője lett - évekkel később, az a kerületi rendőrséghez tartozott, amelyiket a vizsgálatból ab ovo kizárták. A vizsgálatot a BRFK és az ügyészség végezte. Aki ma ezzel a balesettel politikai szándékkal előhozakodik, az kétségbe vonja a hatóságok tisztességét, nem tartja tiszteletben alapvető emberi érzelmeket és csak azt kívánom neki, hogy soha ne kerüljön hasonló helyzetbe.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #16 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:48:20 »

JOBBJOBB
Tisztelt Tarlós úr,
nyilatkozataiban Ön rendszeresen lekicsinylően, (pl férfi manökenek pártjának minősítve...) nyilatkozik az áprilisi választásokon (nekem kellemes) meglepetést okozó MDF-ről. Nagyon durva hangon utasított rendre egy kerületi MDF-képviselőt, nemcsak a képviselő szemüvegének megtiprását kilátásba helyezve, de pártját is egyértelműen minősítve. Nyilvánosan kiállt ugyanakkor a negyedik kerületben a Fidesz ellenében, tudomásom szerint az MDF támogatásával is induló Derce Tamás újraválasztása mellett.
Amit a pártokhoz való viszonyáról tudunk, az elég zavaros: Ön elfogadja a Fidesz (és tudomásul veszi a Jobbik) támogatását, és támadja az MDF-et, más vonatkozásban viszont egészen másként foglal állást.
Ilyen nagyvárosban, mint Budapest, az önkormányzati választás is pártpreferenciák szerint zajlik. Sokkal inkább, mint faluhelyen. Ön mintha erről nem venne tudomást. Szerintem ez nagy hiba, könnyen a győzelmébe kerülhet.
üdvözlettel
egy megújuló jobboldalra váró szavazó


Tisztelt Tarlós úr,
engedjen meg még egy kérdést: milyen garanciákat kapott Orbán Viktortól, amikor megállapodtak az Ön Fidesz-támogatással, de függetlenként indulásáról, hogy esetleges győzelme esetén is független maradhat? A Fidesz mit vár cserébe a további támogatásért? Sajnos nem tudom elhinni, hogy biankócsekket kapott.
üdvözlettel
jobbjobb
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #17 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:52:58 »

Igen nyers hangon utasítottam rendre egy MDF képviselőt, és a pártját is minősítettem. Bourkenak és Exinek adott válaszomban a részleteket már kifejtettem. Ellenben én csak szemüvegtiprást helyeztem kilátásba, nem pedig orrokat törtem be. Nem tudom, akarja-e, hogy belemenjünk a dolgok részleteibe, de ha kívánja, nem zárkózom el. Az MDF egyébként júniusig engem támogatott, csak mivel megítélésem szerint becstelen feltételeket fogalmazott meg, ezeket én nem fogadtam el. Derce Tamás kollegám és barátom ugyanolyan független, mint én, egyszerre léptünk be és egyszerre léptünk ki az SZDSZ-ből, nem tudom, ő hogy kerül bele ebbe a képbe, szakmailag is, emberileg is mindig támogattuk egymást, egyszerűen nem is illik bele logikailag az ön kényszeredett fogalmazástechnikával feltett kérdéssorozatába. Az, hogy én Derce Tamást támogatom nem egyetlen, de egyik bizonyítéka a függetlenségemnek. Egyébként ki kell ábrándítsam, a polgármester-választások Budapesten is személyre szólóak. Az pedig nem tudom, mit jelent az "megújuló jobboldal" fogalom. Csak nem az identitását vesztett jobbra-balra csapkodó, semmit fel nem mutató MDF-vezetőkre gondol?
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #18 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:55:18 »

Tisztelt Jobbjobb! Ön is láthatta-olvashatta, hogy a Fidesszel kötött megállapodásom első pontja a függetlenségem megtartása. Ezt a függetlenséget 94 óta tartom, ellentétben a pártot váltogató emberekkel, például Fodor Gáborral. Sajnos nem tudom befolyásolni, hogy ön mit tud elhinni, de őszintén szólva nem is nagyon akarom. Hogy ön mit hisz el, és mit szeretne elhinni, az az ön magánügye, de távolról sem kezelhető befejezett tényként.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #19 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:55:38 »

emailben érkezett:
Tisztelt Tarlós úr!
Óbudán járva én nem tapasztalom azt a hatalmas kerületi fejlődést és a rendet amit ön képvisel.
A Flórián-téri aluljáró pl. egészen disznóol hatást kelt az emberben.
Ha meg kéne nevezni igazán fejlődőnek látszó kerületeket, én a IV-et, a XIII-at és a XI-et sorolnám ide, a III-at nem.
Remélem nem haragszik meg.
Egyébként mi az ön véleménye a Hajógyári-szigeti beruházással kapcsolatban?
Köszönöm válaszát!
Kecskeméti Ildikó
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #20 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:58:55 »

Tisztelt Kecskeméti Ildikó! Biztosíthatom, hogy nem haragszom, sőt örülök. Ez a fejlődés szó ez úgy látszik, a spekulatív fogalmak listáján az élre került az utóbbi időben. Nehéz most annak részleteibe bebocsátkozni, hogy mik a látszó és nem látszó fejlődések, milyen építkezéshez van köze egy kerületnek, és mely építkezésekhez nincs a világon semmi köze. Különösen boldoggá tett a Flórián téri aluljáró minősítésével, amit kaján örömmel fogom továbbítani Demszky Gábor főpolgármester úrnak, tekintettel arra, hogy a Flórián tér kompletten az ő hatáskörébe és kezelésébe tartozik. Köszönöm, hogy megerősített engem állásfoglalásaival. Tudok még mondani példákat ezen kívül is, tekintse meg például a XI. kerületben azokat a drága pénzen épített förtelmesen összegraffitizett és még senki által nem használt Demszky Gábor építette aluljárókat, amelyeket most ugyancsak Demszky Gábor fog szétverni. Hívja fel ezekre Horn Gábor és Gusztos Péter urak figyelmét is. Hátha sikerül egy Demszky best of-ot is összeállítaniuk. A Hajógyári szigeti beruházásról első válaszomban elmondtam a véleményemet.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #21 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 11:59:28 »

SZALONTAIATTILA
Tisztelt Főpolgármesterjelölt Úr!
1. Ön a kampány során egy beszélgetésen szóba hozta a 3-as metró északi meghosszabbításának kérdését. A város és a mindenkori kormányzat mindeddig kihátrált az egykor Újpestnek tett ígérete mögül, miszerint meghosszabbítják a 3-as metró vonalát Káposztásmegyerig - a jelenlegi fővárosi tervekben 2015 utánra száműzték az építés elkezdését. Önnek mi a világos álláspontja ezzel kapcsolatban: az Ön vezetése alatt módosulna-e korábbra a 2015-ös időpont?
2. Amennyiben elnyeri a főpolgármesteri tisztséget, úgy mit tehet Ön az M0-ás autópálya építésének felgyorsításáért - és mit kíván megtenni?
Ezúton is köszönöm válaszait!
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #22 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:02:05 »

Tisztelt Szalontai úr! A 3-as metró meghosszabbítását Demszky Gábor 1991-ben ígérte meg a káposztásmegyerieknek, igaz, akkor azzal védekezett, miért nyugtalankodnak, hiszen itt van számukra a HÉV. Hiába ámuldoztak a káposztásmegyeriek, hogy ez Káposztásmegyer és nem Békásmegyer, mivel a főpolgármester úr a szentendrei HÉV-re célzott Káposztásmegyeren. Mindezekhez képest a 3-as metró befejezésének most megnevezett 2015-ös időpontja Demszky Gábor szakmai felkészültségét reprezentálja. Azt kell válaszoljam, hogy mivel a 4-es metró megépítésére már a főváros állami garanciával kötelezettséget vállalt, sőt kilátásba helyezte az úgynevezett 5-ös metrót is, így a 3-as metró meghosszabbítására egyszerűen nem látok forrást.
Naplózva
schmidtgabor
Newbie
*
Hozzászólások: 4


« Válasz #23 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:02:12 »

Többször is nyilatkozta, hogy a fővárosi középtávú fejlesztéseket összefoglaló Podmaniczky-program nem más, mint vágyálmok gyűjteménye. A 4-es metró megépítése az Ön programjában is szerepel. E beruházáson kívül milyen más városfejlesztési projektekre van szükség, illetve ezek közül Ön szerint 2010-ig melyek valósíthatók meg reálisan?
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #24 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:04:01 »

A beruházások átstrukturálására és egyszerűbbé tételére gondolok, éppen a források korlátozott volta miatt, hiszen például az uniós támogatások is utófinanszírozás formájában érkezhetnek csak, fogalmam sincs Demszky Gábor ezt miért hallgatja el például a 4-es metrón kívül olyan egyszerűbb de szükséges beruházások megvalósítását tervezem, mint például a csepelieknek 1993 óta ígért csepeli gerinc út megépítése, a Nagy Lajos király út kiszélesítése, a Thököly út átépítése, a parkolási problémák megoldása, vagy a sürgető kötöttpályás fejlesztések befejezése például 1-es villamos, 3-as villamos.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #25 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:04:30 »

emailben érkezett:
Kedves Tarlós István!
Az volna a kérdésem, hogy ön, mint a (többek között) Fidesz által támogatott jelölt szerint is vissza kell-e vonni a Gyurcsány-csomagot és a konvergenciaprogramot ellenzéki gyõzelem esetén, tehát az ön gyõzelme esetén is?
Mert ez a Fidesz álláspontja.
Az én véleményem szerint pedig aki az országot a visszafordíthatatlan eladósodás útjáról letéríteni szándékozó intézkedéscsomagot (ami biztos nem a legtökéletesebb persze) vissza akarja vonatni úgy, hogy nincs alternatív javaslata hozzá, sõt a pénzszórás újraindításának ígéretével teszi ezt az hazaárulást követ el, mivel hazánk véglegesen el fog adósodni, az uniós fejlesztési támogatásokat megvonják, nagy valutaválság lesz, munkahelyek százezrei szûnnek meg stb., de valószínûleg ön is tudja mik a következmények.
Szóval az volna a kérdésem, hogy ön is a konvergenciaprogram és az egyensúlyi program visszavonását fogja-e követelni gyõzelme esetén?
Esetleg van-e egy alternatív programterv pl. a kormány bukásának esetére valamelyik fiókban vagy akkor csõdbe megy majd az ország?
Kérem a járulékcsökkentési nonszensztõl kíméljen meg bennünket!
És ha van alternatív konvergenciaprogram, miért nem tudunk róla?
Miért lázít az ellenzék olyasmi ellen ami ellen õ sem mutat fel értelmes alternatívát?
Még akkor is, ha tényleg nehézségeket fog okozni a népnek a 'csomag'.
De feláldozzuk az ország, a nemzet jövõjét a perc (anyagi) érdekeiért???
Szívélyes üdvözlettel,
Parádi Gábor
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #26 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:07:38 »

Tisztelt Parádi Gábor! A főpolgármesternek nem kifejezett feladata, hogy kormányprogramok visszavonását követelje. Én ott tartok, hogy főpolgármesterként a mindenkori kormánnyal konstruktív munkakapcsolatot szeretnék kiépíteni, különben Budapest érdekében nem tudnék egészséges lobbizást folytatni. Lehetnek éppen észrevételeim, ám ha ezek ellentétesek a kormány koncepciójával, nem törekszem valamiféle konfliktus élezésére. Ugyanakkor hozzáteszem, ami az ellenzéket illeti, miért nevezi lázításnak, ha az ellenzék azt teszi, ami a világon mindenütt dolga az ellenzéknek, hogy bírálja a kormány tevékenységét. Furcsának tartom, azt az ismétlődő kérdésfeltevést, hogy ugyan mit tenne az, aki nem döntéshozó, szemben azzal, amit a döntéshozó esetleg kétségbevonható módon tesz. Demokráciákban többnyire a kormányok tevékenységét szokták elemezni, nem pedig az ellenzék feltételezett, ám meg nem valósuló tevékenységét. Számomra egyszerűen érthetetlen az ilyesfajta megközelítés.
Naplózva
schmidtgabor
Newbie
*
Hozzászólások: 4


« Válasz #27 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:08:11 »

Mi a véleménye a főpolgármester-jelöltek esélyeiről szóló közvélemény-kutatások eredményeiről? Egyes felmérések szerint fej-fej mellett halad Demszky Gáborral, más kutatások viszont azt mutatják, hogy a jelenlegi főpolgármester utcahosszal (több mint tíz százalékkal) vezet. Hogyan látja az esélyeit?
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #28 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:11:19 »

Várjuk kérdéseiket a www.nol.hu/kerdesek vagy az online@nepszabadsag.hu címen.
Naplózva
tarlosistvan
Newbie
*
Hozzászólások: 19


« Válasz #29 Dátum: 2006. Szeptember. 15, 12:12:51 »

Az utóbbi utcahosszal történő Demszky-vezetést kimutató közvélemény-kutatási eredménnyel az a probléma, hogy ezt az eredményt az a cég produkálta, amelyiknek a tulajdonosa Demszky Gábor egyik alapembere a saját kampányában. Úgy látszik, Demszky-féle liberális magatartásforma egy ilyen "mellékes" tényt elhallgatni. Igaz, hasonló liberális magatartás engem közterekről, templomokból és önkormányzati intézményekből kitiltani, ahogyan azt Demszky Gábor teszi. A közvélemény-kutatásokkal szemben a magam részéről ambivalens vagyok, bár a mérések trendjének alakulását figyelemre méltónak tartom, márpedig a mérési eredmények alakulásának a tendenciája a legelfogultabb álláspontok szerint sem kedvező a főpolgármester úrnak. Az interpretációk egyre durvábbak lesznek, azon sem fogok meglepődni, ha Horn Gábor vagy Gusztos Péter legközelebb kijelenti, hogy Tarlós István nem tud sem írni, sem olvasni és különben is Demszky Gábor 78 százalékos támogatottságot élvez, a második helyen peidg a Munkáspárt jelöltje áll 3-4 százalékkal. Nagyjából ilyenekre számítok a kampány utolsó két hetében, továbbá folyamatos jobboldalizásra, lobbikozásra, orbánviktorozásra. Szakmai vitákra már nem. Arra még kevésbé, hogy Demszky Gábor a minden logikának és elvárásnak megfelelő kétszemélyes vitától el fog menekülni. Egyébként pedig egyetlen hiteles közvélemény-kutatás lesz, október 1-jén, amit úgy hívnak, hogy választás.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország