NOL Fórum
2017. Október. 22, 16:37:30 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vendégünk Demszky Gábor főpolgármester-jelölt  (Megtekintve 12789 alkalommal)
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Dátum: 2006. Szeptember. 15, 17:40:34 »

Szeptember 18-án, hétfőn 15 órától válaszol olvasóink kérdéseire Demszky Gábor főpolgármester-jelölt, aki győzelme esetén ötödik ciklusára kapna mandátumot. (Pénteken válaszolt olvasóink kérdéseire Tarlós István, aki a felmérések szerint Demszky Gábor legesélyesebb kihívója.) A beszélgetést lapunk Budapest rovatának újságírója, a NOL belpolitikai rovatának korábbi vezetője, Schmidt Gábor vezeti.

"Ígéreteink kétharmadát teljesítettük, egynegyedük teljesítése folyamatban van, nyolc százalékot pedig nem tudtunk megcsinálni - jelentette ki Demszky Gábor. A főpolgármester közlése attól függően szorul pontosításra, hogy mi is számít ígéretnek. A "jelenleg is dolgozunk" kategóriába sorolta például saját honlapján a főpolgármester a 4-es metró építését (ezen a beruházáson tulajdonképpen már harminc éve, a nyomvonal első kijelölése óta folyamatosan dolgoznak), a balul sikerült nagykörúti villamoscserét, valamint a ködbe vesző, uniós pénzekből meghosszabbítható villamosvonalakat, amelyek közül a 1-es már 1995 óta vár arra, hogy átmehessen a Lágymányosi hídon. A nem teljesült nyolc százalékhoz Demszky nagyvonalúan olyan nagyberuházásokat sorol egy-egy ígéretként, mint az aquincumi híd megépítése, a budai alsó rakpart kétszer kétsávosra szélesítése, a Felvonulási tér visszaparkosítása vagy a Moszkva tér felújítása. Ezek között akad olyan, amelynek megvalósítására 16 esztendeje is ígéretet tett Demszky" - olvasható lapunkban az "Ígéretek gyors leltára" című cikkben www.nol.hu/cikk/415316/.

Várjuk kérdéseiket a www.nol.hu/demszky vagy az online@nepszabadsag.hu címen. A fórumra a www.nol.hu/regisztracio címen lehet regisztrálni.
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #1 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:06:32 »

Köszöntöm a Népszabadság Online olvasóit és várom kérdéseiket, a következő egy órában az Önök rendelkezésére állok, és természetesen meg fogjuk azokat a kérdéseket is válaszolni, amelyekre most nem marad idő.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #2 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:07:26 »

KIRALYKOBRA:
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Ki a felelős a Combino botrányért és mikor lesz felelősségre vonva?
Miért vettek meg egy olyan villamost, amely eddig minden városban megbukott?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #3 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:13:01 »

A vizsgálat még tart,Székely Gábor a felügyelő bizottság elnöke a napokban összegzi azokat az anyagokat, amelyeket különböző szakértők készítettek és össze is fogja hívni a felügyelő bizottságot. Engem leginkább az foglalkoztat, hogy milyen módon tudjuk a 4-es, 6-os villamos vonalán az üzembiztos tömegközlekedést biztosítani. Az esti órákban járnak a Combinók, és amióta kemény szankciókat helyeztem kilátásba, a Siemens is fokozottabban odafigyel az óriáshernyókra (minden villamoson Siemenses szerelő és biztonsági őr utazik). Más városokban nem ez a típus jár, épp ez a probléma: prototípus érkezett Budapestre.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #4 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:13:06 »

MORPHY
Tisztelt Demszky úr!
20 év főpolgármesterséggel valószínüleg az európai újkori történelem, de lehetséges, hogy a világcsúcs tartóvá válik, ennyi hivatalban töltött évvel. Nem kellett volna a "zeniten" abbahagynia? Volt-e "zenit" a főpolgármesteri pályafutásában? Mi volt az? Vagy, mi lesz az?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #5 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:14:51 »

Magyarországon több mint ezren vagyunk polgármesterek a rendszerváltás óta. Büszke vagyok ugyanakkor arra, hogy tudomásom szerint én vagyok Európában az egyetlen liberális főpolgármester, másutt, így Rómában, Berlinben, Bécsben, Párizsban, Barcelonában, stb. a szocik adjáka főpolgármestert.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #6 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:15:04 »

LÓFÜLŰ
Tisztelt Demszky Úr!
Kérem, pár szóban sorolja fel ujabb leendő voksomért cserébe: az elmult három ciklusban, melyet Ön vezetett, milyen a Budapest közlekedését szolgáló UJ létesítményt valósított meg??
(tehát NEM felujításról, renoválásról van szó!! Uj dologról, mint pl. volt valaha a Lágymányosi híd, vagy a menekülő útvonal..és fővárosi beruházás, amely megvalósult. A kerékpárutaktól most tekintsünk el..) köszönöm Önnek!
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #7 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:20:29 »

Négy ciklusban töltöttem be ezt a posztot és ha teljességre törekednék, akkor biztos, hogy több mint száz különböző létesítményt sorolhatnék fel. A legfontosabbak: a Hungária gyűrű teljes kiépítése, az 1-es villamossal együtt, amit elhoztunka  Lágymányosi híd pesti hídfőjéig, a híd kapcsolódó úthálózata a budai oldalon, a 14-es villamos meghosszabbítása Káposztásmegyerre, a 19-es villamos meghosszabbítása. A Központi Szabó Ervin Könyvtár új épülete és a Zenei Könyvtár, a Levéltár, a szemétégető bővítése és a hozzá tartozó füstgázmosó, az észak-pesti szennyvíztisztító és a dél-pesti szennyvíztisztító bővítése, az Uzsoki Kórház új épülettömbje, Szent Imre Kórház központi épülete, Bajcsy-Zsilinszky Kórház (a héten adjuk át az új tömböt), stb., stb., képzeljen ide még száz beruházást. Ha kíváncsi ezekre is, akkor a www.demszky.hu honlapon tájékozódhat.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #8 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:20:58 »

GJOKKEL
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Mivel magyarázza azt a sajnálatos jelenséget, hogy a magyar politikától teljesen független, külföldi üzletemberek egybehangzó értékelése szerint az újonnan csatlakozott európai fővárosok közül ma Budapest kelti a legrosszabb benyomást bennük mind rendezettség, közlekedés, környezetszennyezés, szolgáltatások, és nem utolsósorban üzleti kultúra tekintetében? Hogyan válhatott Budapest sereghajtóvá azok közül, akikek 15 évvel ezelőtt magunk mögött tudhattunk? Hogyan lehetséges, hogy ma már Bukarestet is élhetőbb városnak tartják, mint a mi fővárosunkat, Prágáról, vagy Pozsonyról nem is beszélve?
Őszintén remélem, nem azt válaszolja majd, amit Simonyi András USA nagykövet mondott pár napja: "Budapest is the coolest place in Europe".

Tisztelt Főpolgármester Úr!
Hogyan vélekedik arról, hogy Budapesten egy új szókapcsolat honosodott meg: "választási útfelújítás"?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #9 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:25:47 »

Tisztelt Gjokel, Ön téved. Az elmúlt évben hat különböző felmérés készült az európai fővárosokról, és ezek mind előkelő helyre sorolták Budapestet. A Financial Times értékelése szerint a Budapest és környéke a jövő régiója, más felmérések a város innovatív jellegét, vagy gazdasági dinamizmusát emelik ki. Kérem, ne dőljön be a bennünket Tiranával egy sorba állító ellenpropagandának.
Az útfelújításokat akkor tudtuk nagyobb sebességre kapcsolva beindítani, amikor már a kellő fedezet is a rendelkezésünkre állt. Tavaly 80, idén 200 kilométernyi főútvonalat újítottunk fel, legalább felerészben az állam pénzéből. Az előző kormányok erre a célra nem adtak nekünk egy fillért sem.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #10 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:26:10 »

KMATE
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Kérem mondja el, mikor és miért döntött úgy, hogy Budapestről vidékre költözik élni!
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #11 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:27:52 »

Tisztelt Kmate, a '90-es évek elején költöztöm Budakeszire. Annak az utcának a páros oldala ahol lakom, már Budapesthez tartozik, de mindig örülök annak, hogy összesen ennyi támadási felületet találnak rajtam (egyébként az egész családom ott él, és ott tudtuk megoldani a gyerekek felnevelését).
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #12 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:28:07 »

KECSKE
Tisztelt Főpolgármester úr, Kedves Gábor !
1989 óta vagyok SZDSZ szimpatizáns, ezt azért bocsátom előre, hogy demonstráljam, nincs bennem ellenérdekeltség és válaszodat el fogom hinni. A combinóról kérdezek. Nagyjából ismerem az objektív nehézségeket ( Budapest túlzsúfolt közlekedése nem tesz lehetővé hónapokon tartó, utas nélküli próbaüzemet ), és azt is tudom, hogy a választási kampány motiválta rosszindulatú, helyenként alattomos kommunikáció a problémát valódi súlyának többszörösére nagyította. Ennek ellenére valószínűnek látszik, hogy az ügyben történt(ek) mulasztás(ok).
Kérdésem: Az elmúlt hónapok tapasztalatait figyelembe véve helyesnek tartod-e utólag a combinók megvásárlását, s ha nem, tetten érhető-e a konkrét hiba, megállapítható-e személyes felelősség, s ha most nem, megállapítható lesz-e valamikor a közeli jövőben ?
Válaszodat előre is köszönöm, a közelgő önkormányzati választásokra pedig sok sikert és fölényes győzelmet kívánok.
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #13 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:30:54 »

Tisztelt Kecske! Bonyolult válasz helyett, amelyben sok mindenre ki kellene térnem, amire most nincs mód, engedje meg, hogy röviden annyit írjak, a felelősség kivizsgálása folyik, a BKV menedzsmenttel elégedetlen vagyok, ezt sokszor meg is írtam és el is mondtam, és ezzel együtt azt remélem, hogy a Siemensnek a Budapesti Közlekedési Vállalattal együtt sikerül működőképessé tenni nemcsak a villamost, hanem ezt a rendkívül forgalmas villamosvonalat is. Sokat dolgozom azért, hogy ez így legyen.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #14 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:31:31 »

emailben érkezett:
Tisztelt főpolgármester úr!
Az ön újra választásával kapcsolatban egy eddig kevés publicitást kapott szempontra szeretném felhívni a figyelmet. Ez pedig nem a teljesített-, megígért és nem teljesített feladatokat teszi objektiven mérlegre, hanem mintegy szubjektiv szempont, a választók jelentős részében önről kialakult kép, vagyis: az ön ötödszöri ön-jelölése (lásd: az SZDSZ arra várt, hogy akar-e ötödször is indulni a főpolgárimesteri posztért) nem más, mint nagyfokú, a hatalomhoz való - mondhatni - görcsös ragaszkodás, ami nagyfokú antipátiát vált ki a választók nagy részében a személyével szemben. Ezért esetleg helyesebb lett volna egy másik SZDSZ-es személyiség (pld. Kuncz Gábor)  jelölése, annak érdekében, hogy Budapest "megtartható" legyen. Ezért többszörösen nagy az ön felelősége, figyelembe véve Tarlós István növekvő ismertségét is.
Kérdéseim: 1.) ezt, a választók nagyrészében kialakult, a főpolgármesteri pozicióhoz való túlzottnak tűnő, - ellenszenves - ragaszkodást, mint szempontot mérlegelte-e? 2) miért nem volt önkorlátozó és miért nem adta át a jelölést egy másik SZDSZ-es személynek?
Tisztelettel: Kis Ferenc
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország