NOL Fórum
2017. Október. 22, 05:32:32 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vendégünk Demszky Gábor főpolgármester-jelölt  (Megtekintve 12785 alkalommal)
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #15 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:33:33 »

Tisztelt Kiss Ferenc! Az utolsó ciklusomra készülök, és arra törekszem, hogy olyan fiatal szakemberekkel együtt irányítsam a várost, akik már külföldön tanulhattak, szerezhettek urbanisztikai tapasztalatokat és le is fognak tudni váltani bennünket. Egyébként nem igazán tartok politikai riválisom ismertségének növekedésétől, mert ez a felmérések szerint nem jár együtt a támogatottságának a növekedésével.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #16 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:33:44 »

emailben érkezett:
Tisztelt Főpolgármester Úr!
2 évvel ezelőtt a közmeghallgatáson megkérdeztem Öntől, hogy miért engedi, hogy a Lánczhídon, Fővárosunk egyik jelképén hosszú évek óta ott maradjanak a graffitik. Erre Ön azt válaszolta, hogy teljesen igazam van, és hogy a legrövidebb időn belül intézkedik, hogy eltüntessék. Azóta sem történt semmi, sőt firkák sokasága keletkezett azóta, tehát Ön valótlant állított. Nem gondoltam, hogy csak az én kérésem nyomán eltűnnek a firkák, csak akkor legalább ne igérje meg.
Erre most, hogy választások jönnek az eddigi "utcaművészekből" hirtelen "vandálok" lettek. Meg szigorítani akarja a jogszabályokat, amikor az elmúlt 16 évben a graffitisek Mekkájává tette Budapestet és semmit sem tett a megfékezésükre. Ezt álságosnak tartom.
2.Nem nekem igérte meg, de igenis megigérte, hogy a Millenium évére, tehát 2000-re az összes duna-parti ház homlokzatát kicsinosíttatja. Esze ágában sem volt betartani ezt az igéretét sem, amit az is bizonyít, hogy azóta is legalább 6 ház a Belgrád rakparton, 10 a Várkert rakparton néz a Világörökségre lepusztulva, és még sorolhatnám. És akkor csodálkozik, hogy leköröz minket Bécs és Prága turizmusban?
T.Zsolt
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #17 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:37:56 »

Tisztelt T. Zsolt! A Népszabadság On-line szerkesztősége a Bécsi úton van, idefelé jövet sokadszor csodáltam meg a pesti oldal Duna-parti panorámáját az Országház és a Lánchíd között felújított épületekkel. Szerintem nincs igaza: az idegenforgalom az elmúlt évben egész Európában Budapesten növekedett a legdinamikusabban, két és fél millió turista látogatott el hozzánk, és több mint 6 millió vendégéjszakát töltöttek fővárosunkban. Idén ez a tendencia tovább folytatódik. A New York Times két héttel ezelőtt hétvégi mellékletében Budapestet Prága elé helyezte, ez először fordult elő azóta, amióta olvasom ezt a független napilapot,amely olyannyira ad függetlenségére, hogy az Egyesült Államok elnöke sem tudja befolyásolni azt, hogy mit közöl, és miről, milyen véleményt alkot.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #18 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:38:05 »

emailben érkezett:
Szevasz Gábor!
Sokat gondolkodtam a dolgon, és a következőt nem értem a fővárossal (vezetésével) kapcsolatban:
Miért nem lehet(tett), a privát tőkét nagyobb arányban bevonni a főváros út és közműhálózatának cseréjébe, fenntartásába, javításába?
Számomra jelenleg az látszik, hogy egy ekkora város működtetéséhez nincs elég pénz a főváros büdzséjében. Pontosabban működtetésre még csak-csak, de FELÚJÍTÁSRA, CSERÉRE semmiképpen sincs.
Az látszik, hogy felújítjátok a Király utcát, de a tőle jobbra-balra eső tíz-tíz utca már most egy évben annyit romlik, mint amennyit a királyra költöttetek. Egyszerűen egyre nagyobb lemaradásban vagytok.
Nézd meg a Soroksári úti gyártelepet! Pedig nincs messze a Körúttól!
Miért nem lehet akár ingyen is telket adni, és a szerződésben meghatározni mennyi út alatti, feletti infrastrukt. kell cserélni stb.?
Ennek e kordinálása, jogi és ilyen-olyan bonyodalmainak rendezése is iszonyú feladat lenne, amit természetesen csak a főv. önkorm. tudna átlátni!
Úgy érzem, ha ez az alapkoncepció már 16 éve működne, nem itt tartana a főváros.
Tisztelettel:
H. Lajos
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #19 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:43:40 »

Tisztelt H. Lajos! Vannak kerületek, ahol működik az Ön által felvetett PPP, és hatása a városrész megújulásán is érzékelhető. Ilyen például a XIII. kerület, a Váci út környéke, Ferencváros és Új-Buda. Decentralizált önkormányzati rendszert hoztunk létre, ezért kevesebb a befolyásunk az Ön által felvetett ügyben, mint amennyire szükség volna ahhoz, hogy ezek a példák általánosak legyenek. A III. kerületet például nem tudom azok közé a kerületek közé sorolni, ahol a szükséges infrastruktúra megépülése után nagyszabású lakásépítések kezdődtek volna, a lakóházak felújítása terén pedig végképp óriási ebben a városrészben az elmaradás. Muszáj itt kitérnem arra is, hogy sajnálatos módon a kerület nem fizeti be a városrehabilitációs alapba az eladott lakások vételárának felét, pedig ezt törvény és fővárosi rendelet is előírja, és így elesik attól a lehetőségtől, hogy részesüljön az alapból. Ez az alap ha jól működne, a város egységesebb működésének eszköze is hatékony eszköze lehetne.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #20 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:44:20 »

emailben érkezett:
Tisztelt Demszky Gábor!
ALKALMASSÁG:
Ön nem érzékeli azt a közhangulatot, hogy a budapesti liberális/baloldali szavazók IS (beleértve magamat is) már csak mosolyognak, ha az Ön főpolgármesteri alkalmassága szóba kerül és csak megvalósulatlan tervek emberének nevezik?
VALÓDI VERSENY:
4 éve az MSZP egy eleve esélytelen jelöltet indított Önnel szemben, most már egyet sem, csak hogy Ön nyerni tudjon. Ez nyilván egy kormányzati paktum része volt. Mi erről a véleménye? Hol itt a fair verseny?
FELELŐSSÉG:
Meg tud nevezni legalább egy olyan jelentősebb budapesti ügyet is az elmúlt 4 (vagy 16) évben, ahol Ön személyesen vállalta volna a felelősséget? (emlékeztetőül, amiért ÖN NEM felelős saját állítása szerint: Combino ügy, 4-es metro, Aquincumi híd, M0, augusztus 20-i tragédia, "tornádó ügy" stb.) Ha nincs ilyen, hogy vélkedik erről?
Ravadits Imre
Budapest IX. ker.
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #21 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:45:57 »

Tisztelt Ravadits Imre! Önnek is módja van kifejezni a véleményét azzal, hogy a versenyben lévő főpolgármester-jelöltek közül kiválasztja azt, aki Önnek rokonszenves programot kínál. Figyelmébe ajánlom a www.demszky.hu honlapot, ahol elolvashatja többek között beszámolómat arról, hogy mit végeztünk ebben a ciklusban.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #22 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:47:18 »

emailben érkezett:
Tisztelt Demszky Úr!
Mielőtt kérdeznék, pár beveztő sort hadd írjak!
Én nem Budapesten élek, viszont nagyon sokat vagyok a fővárosban, szinte évek óta!
Én látom azt, hogyan fejlődik a város, épülnek az új utak stb…
Látni lehet azt,hogy elindult egy jó úton a főváros az Ön vezetése alatt!
Ne keseredjen el semmiképpen, remélem nyerni fog, s meg tudja valósítani azt, amit elkezdett,s folyamatosan működik már évek óta!
Kérdéseim:
-Nem tart-e attól, hogy az ellenzék nagyobb teret kap a közgyűlésben? Gondolok itt arra,hogy netán több ellenzéki,mint kormánypárti képviselő lesz?
Ha netán így lenne, ez mennyire befolyásolja az Ön személyes munkáját?
Ennek ellnére,tudna továbbra is dolgozni a Fővárosunkért, vagy esetleg ez megnehezítené a dolgát?
Én tiszta szívemből kívánom, hogy nyerje meg a választásokat,nyerje el Budapest lakóinak bizalmát,s tudjon nyugodt körülmények között dolgozni továbbra is Európa legszebb fővárosáért!
Tisztelettel:
Ny.Zsolt - Győr
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #23 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:47:33 »

Tisztelt Ny. Zsolt! Köszönöm a biztató, támogató szavait, nekem most úgy tűnik, hogy sikerülni fog.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #24 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:47:55 »

PETRO
Tisztelt Főpolgármester úr, nyáron, amikor kiderült, hogy Ön újra elindul, még úgy gondoltam, hogy nem szólok bele a nagyok versenyébe, inkább Katona Kálmánra szavazok. Most már biztos vagyok abban, hogy elmegyek és Önt támogatom.
Tarlósnak és az őt támogató pártoknak jelentős mozgósító erejük van. Tarlós fő támogatója, Orbán radikális szövegei mozgósítják híveit - de még hatékonyabban állítja talpra azokat, akik nem kérnek belőle. Például engem is.
A balatonőszödi beszéd kiszivárgása után következő hisztéria is mozgósíthatja az Önre szavazókat.
Csak az a baj, hogy ez a választás most már várhatóan nem arról szól majd, kit szeretnénk a főplgármesteri székben látni, hanem arról, melyik pártot akarjuk távol tartani a fővárosban a hatalomtól.
Üdvözlettel
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #25 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:49:27 »

Tisztelt Petro! Egyet kell értenem Önnel, a most kialakult hiszterizált hangulat nem kedvez nyugodt légkörű vitáknak. Nagyon köszönöm biztató és támogató szavait.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #26 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:49:36 »

emailben érkezett:
Demszky úrtól kérdezném a következőt:
Teljesen őszintén gondolja, hogy a nyugdíjasoknak tett a  vizitdíjjal kapcsolatos igérete reális és anyagilag megvalósítható? Vagy csak újabb igéret a legnagyobb szavazóbázisnak?!!
Vasutbarat
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #27 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:50:36 »

Tisztelt Vasútbarát! Azt ígértem, hogy a szociális otthonban lévők helyett a főváros kifizeti a vizitdíjat. Ezt az ígéretemet mindenképpen teljesíteni fogom, ha október elsején újra választanak.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #28 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:50:44 »

emailben érkezett:
Tisztelt Demszky úr,
A 20. kerületi Köves utcát (a délpesti kórháztól vezet kifelé) nemrég felújitották, az egész út új burkolatot kapott. Biztos nem volt olcsó.
Pár hete a vadi új utat felszedték és csöveket fektetnek le.
A szép új útnak annyi.
Kérdésem: ki ezért a felelős?
Miért nem lehetett a csöveket az útfelujitás előtt lefektetni?
Most 1 méter szélesen az út közepe fel van ásva, borzasztó látvány. A szép új aszfaltozott út.
Most már értem miért kell adót emelni. Az ilyen hülyeségek miatt.
Jó lenne ha a felelős meg lenne nevezve.
Üdvözlettel
Szadai Jozsef
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #29 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:54:43 »

Tisztelt Szadai József! Nem a hivatalból válaszolok Önnek, hanema Népszabadság szerkesztsőgéből, ezért nincs módom utána nézni annak, hogy a Köves utcát ki újította fel, és kinek a megbízásából. Ha ez egy mellékutca, akkor biztos, hogy kerületi tulajdonban van. Ebben az esetben a kerületi polgármesternél érdeklődjön. Ha főútvonal, vagy tömegközlekedés jár rajta, akkor a mi utunkról van szó. Az Ön által teljesen jogosan felvetett ügyben ki fogom kérdezni a közlekedési ügyosztály vezetőjét, meg fogjuk találni a felelőst, de csak akkor tudunk eljárni, ha az út a miénk. Budapest önkormányzati rendszere rendkívül decentralizált, nagyon sok problémát okoz az, hogy a feladatokat és a velük együtt járó hatásköröket két szint között osztotta meg a törvény.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország