NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 03:28:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vendégünk Demszky Gábor főpolgármester-jelölt  (Megtekintve 12609 alkalommal)
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #30 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:55:00 »

JOBBJOBB
Tisztelt Demszky úr,
Miért nem vállalkozik Tarlós úrral párbajra? Egy civil szervezet felajánlotta, hogy új keretek között szervezne vitát, erre Tarlós pozitívan reagált, Önöktől nem érkezett válasz. Miért döntött így?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #31 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:57:43 »

Tisztelt Jobbjobb! Természetesen két alkalommal is kész vagyok a vitára Tarlós úrral. Szeptember 26-án este 9 órakor az MTV fogja sugározni a listavezetők vitáját, amely megmérettetést azért akarja elkerülni riválisom, mert ő legszívesebben titokban tartaná, hogy a Fidesz listavezetője. Pedig szerintem nincs abban semmi szégyen, minthogy abban sem, hogy elfogadta a Jobbik támogatását, és a III. kerületben a MIÉP is támogatja. Példátlan jobboldali összefogás jött létre mögötte. A második vita időpontja még bizonytalan, de azon előreláthatólag mind az öt főpolgármester-jelölt részt fog venni, remélem, Tarlós István is.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #32 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 16:58:49 »

emailben érkezett:
Főpolgármester Úr!
Ön egy minapi interjúban hitet tett a Rákóczi úti villamosok - amúgy
sokak szerint létfontosságú - visszaépítése mellett. Miért nem sikerült
ezt az elmúlt 16 évben megvalósítani?
Gondolja, hogy az elmúlt másfél évtized villamos hálózat csökkentései
után ez egy hiteles vállalás (a fejlesztés nem szerepel a Podmaniczky
Programban sem) Öntől?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #33 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 17:03:25 »

Kedves X! (Azért adresszálom így a válaszomat, mert Ön elfelejtette aláírni az e-mailjét.) A Rákóczi úti villamosok visszaállítása a Lépéselőny 2010 programunk keretében merült fel, és azt az általánosabb célt szolgálja, hogy a belvárost tehermentesítsük a gépkocsiáradat csökkentésével. A következő ciklusban a Bajcsy-Zsilinszky úton lehet először visszaállítani a 47-49-es villamost, egészen a Nyugati térig, ezzel egyidejűleg megváltoztatni a belváros forgalmi rendjét, több forgalom csillapított övezetet kialakítva. A Rákóczi úti villamos és az üzletek előtti parkolási lehetőség újra életet tudna adni ennek a fontos sugárútnak. Úgy gondolom, hogy a következő ciklusban elő lehet készíteni ezt az óriási, nagyszabású, városátalakító projektet, és forrásokat teremteni a megvalósításra. Elszántuk magunkat arra, hogy szemléletváltást hajtunk végre, és örülnék annak, ha véleményének kifejezésével segítene bennünket ebben a munkában.
Naplózva
schmidtgabor
Newbie
*
Hozzászólások: 4


« Válasz #34 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 17:03:50 »

Mit szól Gyurcsány Ferenc kiszivárgott májusi beszédéhez, amelyben a miniszterelnök azt is mondja, hogy “végighazudták az elmúlt négy évet”? Erre az időszakra esik a kormányfő és Ön által aláírt Budapest-szerződés, amely a következő évek legfontosabb budapesti fejlesztéseit tartalmazza. Ezek szerint e szerződés tartalma sem felel meg a valóságnak?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #35 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 17:10:39 »

Nem dolgom főpolgármesterként az, hogy a miniszterelnök beszédeit elemezzem. Azt azonban tudom, hogy Gyurcsány Ferenc a nekem tett ígéreteit teljesítette: a BKV ebben az évben több mint 30 milliárd forintnyi támogatást kapott a költségvetésből, működik az útfelújítási program, jelentős részben kormánypénzből, épül a 4-es metró 80 százalékos kormány finanszírozásban, megkezdődött a csepeli szennyvítisztító beruházás, a héten adjuk át a Bajcsy-Zsilinszky Kórház műtőblokkját, ami 10 milliárd forintba került, és felerészben a kormány finanszírozta. Bátran állíthatom, hogy a Gyurcsány-kormány fővárosbarát politikát folytat, a miniszterelnök nemcsak szavakban, hanem tettekben is, és számomra ezért budapesti vonatkozásban mindenképpen a tettek embere. Én pedig ezeknek a tetteknek az alapján ítélem meg őt is, mint ahogy elődeit is tetteik alapján értékeltem.
Naplózva
szerki
Administrator
Full Member
*****
Hozzászólások: 2 217


« Válasz #36 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 17:11:07 »

SAURUS
Tisztelt főpolgármester úr!
Előrebocsátom, bízom sikerében, egyrészt mivel liberális vezetésre van szükség egy liberális Európában, másrészt megdöbbentőnek tartom, hogy Tarlós István arrogáns stílusával támogatottságot tudott szerezni.
Hadd kérdezzem azonban meg: mivel Ön SZDSZ-MSZP közös jelölt, mennyire érzi jónak és fenntarthatónak a kormányzópártok fővárosi együttműködését? S Ön szerint mi lehet az oka, hogy ilyen mértékű jobboldali összefogás alakult ki fő riválisa mögött?
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #37 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 17:13:45 »

Tisztelt Saurus! A fővárosban jól működik a koalíció, és ez reményeim szerint így is marad. A szélsőjobboldal és jobboldal példátlan összefogása pedig azt jelzi, hogy mindent elkövetnek azért, hogy "meginduljanak" Budapest ellen.
Köszönöm a támogató szavakat és a biztatást.
Üdvözlettel: Demszky Gábor
Naplózva
demszkygabor
Newbie
*
Hozzászólások: 20


« Válasz #38 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 17:20:47 »

Kedves Fórum Olvasók! Ha további kérdéseik lesznek, akkor azokat már az irodámból fogom megválaszolni.
Köszönöm a beszélgetést, érdeklődő kérdéseiket, és bátorító szavaikat.
Üdvözlettel: Demszky Gábor
Naplózva
Kovács József
Newbie
*
Hozzászólások: 16


« Válasz #39 Dátum: 2006. Szeptember. 18, 19:34:25 »

Tisztelt Főpolgármester Úr!
Két kérdésem van:
1. Miért vásároltak prototípus villamosokat. Komoly tendereken - márpedig egy ilyen horderejű vásárlás komoly- ki szokták kötni a referencia lista adását.Rengeteg pénzért mi vagyunk a Siemens probaterepe!?
2. A 4-es metró vonala villamos vonal jelleggel van kijelölve.Felette villamos és busz jár felújított pályán. Nem olcsobb megoldás lenne (lett volna) és lehet hogy lesz a 49-es vonalra Combinókat venni és a még rossz pájaszakaszokat felújítani és a villamosnak zöld lámpás elsőséget biztosítani?
Érdeklődéssel várom válaszát. Üdvözlettel YOKO
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország