NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 03:21:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A kampánycsendről  (Megtekintve 12506 alkalommal)
Ferincz Jenő
Newbie
*
Hozzászólások: 179


« Válasz #15 Dátum: 2008. Március. 09, 11:59:51 »

Egyébként pedig aggályos számomra magának az Alkotmánybírósáhnak a törvényes működése is. Az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXI. törvény 29.§.-a, amely a törvény megalkotása óta hatályosan benne van a törvényben a következőket mondja ki - idézem, szó szerint -
29. § Az Alkotmánybíróság szervezetére és eljárására vonatkozó részletes szabályokat az Alkotmánybíróság ügyrendje állapítja meg, amelyet az Országgyűlés - az Alkotmánybíróság javaslatára - törvényben határoz meg.
   
Nos, ezt az eljárásra vonatkozó törvényt az Országgyűlés 1989 óta nem alkotta meg.  Vagyis elmondhatjuk, hogy az Alkotmánybíróság törvényesen létezik, hiszen törvénnyel létrehozták, ugyanakkor törvénytelenül működik, mivel a működését szabályozó, előíró törvény mind a mai napig nem létezik. Az Országgyűlés súlyos mulasztásban van ebben a tekintetben, immár 19. éve. és mive l az Alkotmánybíróságról van szó, az alkotmányosság felett őrködő legfőbb testüketról, akkor ez a tény ezt a mulasztást még súlyosabbá teszi. Hiszen ez így az egész Magyar Köztársaság demokratikus működését kérdőjelezi meg. mennyire demokratikus az az ország, amelyiknek az Alkotmánybírósága törvénysértő módon működik?

Kétségtelen tény, hogy az Alkotmánybíróság létrehozott egy ideiglenes ügyrendet saját hatáskörben, ha de ez is törvénysértő, mivel az Alkotmánybíróság jogot nem alkothat. Az Alkotmánybíróság kizárólag negatív jogalkotó, mivel a felhatalmazása alapján jogi normát csak megsemmisíthet. Alkotni viszont nem alkothat. De a saját ügyrendje tekintetében viszont jogot alkotott, amellyel túllépte a hatáskörét.

Mivel az Alkotmánybíróság a működését szabályozó törvény létezése nélkül működik, ezért - és ebből kifolyólag - megkérdőjeleződik az Alkotmánybíróság eddig hozott valamennyi határozatának a törvényessége.  

És akkor ehhez már csak egy apró szépséghiba az egészen az, hogy a törvény szerint az Alkotmánybíróság működési székhelye Esztergom!
Naplózva
lófülű
Hero Member
*****
Hozzászólások: 29 475


« Válasz #16 Dátum: 2008. Április. 23, 19:03:33 »

Majd a Viktor 2/3 többségi parlamentje megalkotja ezt a törvényt a működésről!!
Lesz majd nagy öröm!
Naplózva

"Az igazság akkor is igazság, ha csak egyetlen ember képviseli,"
Péter
Newbie
*
Hozzászólások: 3


« Válasz #17 Dátum: 2008. Október. 03, 17:35:50 »

"Majd a Viktor 2/3 többségi parlamentje megalkotja ezt a törvényt a működésről!!
Lesz majd nagy öröm!"

Nem gondolom hogy Viktornak lenne esélye 2/3ot kapni. Ne az egészségügyi népszavazás számaiból induljunk ki. MDF, SZDSZ és MSZP tuti lesz együtt 40% és akkor ennyi volt a történet.

-----------------
Hitel
Naplózva
Oldalak: 1 [2]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország