NOL Fórum
2017. Október. 21, 07:31:26 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 828
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gyurcsány  (Megtekintve 607058 alkalommal)
donpepe
Hero Member
*****
Hozzászólások: 11 759« Válasz #15 Dátum: 2008. Május. 02, 10:41:17 »

Tánc- és illemtanról ugatok régóta, a többi nem érdekel.
Naplózva

má megin micsoda
methus
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 19 070


vöröscsillagász és boszorkány is


« Válasz #16 Dátum: 2008. Május. 02, 11:17:08 »

Magyarul, válasszuk ismét a kisebbik rosszat?
Az "ismet" szo ezt jelenti.
Ugyanis a nagyobbik rosszat csak egyszer valaszthatod, mert az megszunteti a valasztas lehetoseget is.
Naplózva

Art is I, science is we. (Claude Bernard, 1865)
Disznó
Full Member
***
Hozzászólások: 2 274


« Válasz #17 Dátum: 2008. Május. 02, 12:16:44 »

Ez egy gerjesztett pánik, választások felé közeledve felfújt nagy műanyag "mumus".

A jobboldal sem válhat katonai erőszakszervezetté, nem támadhatja meg a demokratikus rendszert és intézményeket. Nem azért, mert Magyarországon ezt nem lehetne (bár én kétlem), hanem azért, mert Magyarország Európa, a Föld része, és külpolitikai valamint gazdasági érdekek is vannak, amik megkötik a kezüket.

Ennyi idő alatt már a vájtfülűek rájöttek a pártvezetők oldaláról és a szavazók oldaláról is, hogy vannak olyan kampánymódszerek, amik mindig hatásosabbak, mint a nyílt vita a jelöltek között, vagy az ígérgetés.

Ez pedig vagy a szélsőjobb vagy a szélsőbal (nálunk szegény Thürmer nyugdíjas csapata nem elég félelemkeltő:))), amelynek randallirozó hordáit valamelyik félnek nem érdeke (van, mikor egyiknek sem) törvényes úton megakadályozni a félelemkeltésében.

Hiszen egy rettenetes ellenségkép összehozza a szimpatizánsokat. A fenyegetettség akármelyik szélsőségtől jön is, ez a leghatásosabb kampánymódszer.

A gój motorosok, a Magyar Gárda remek mumus, hiszen valóban undorító a világnézetük, a programjuk.
De ugyanilyen ijesztő lehet Németországban az a kis szélsőbal csoport, amelyik bankot dobál meg kövekkel, és ugyanúgy gyújtogat, autókat borogat, mint itt a szélsőjobb.

Öntudatlanul is azt érik el, hogy valamelyik párt rájuk mutogatva végül nyer. A másik oldal persze hallgatólagosan elfogadja a szélsőséget, hiszen ezzel demonstrálhatja a társadalmi elégedetlenséget.

Mondjuk ki nyiltan, ha már ilyen tabu témánál vagyunk: Nálunk a Fidesznek érdeke, hogy a szélsőjobbot is , mint szavazókat maga mellett tudja. Fontos, mert a társadalmi elégedetlenség jelzésének állíthatja be. Mindegy, hogy közben a cigányok, a zsidók ellen is szól a rasszista programjuk, ezt nyiltan lehet tagadni, de hallgatólagosan meg engedni.

Eközben a baloldalnak ez remek alkalom az összezárásra, mert a másik oldal lám "ordas eszmékkel" kokettál, és ez a felszínen igaz is. A valóságban azonban csak ürügy, hiszen a kormánynak sincs a gyakorlatban programja a cigánykérdés megoldására, csak segélyekkel tömi be a szájukat. A zsidó ellenes megmozdulások pedig ugyancsak perifériálisak, bár látványosak. Ezt nem kihasználni vétek lenne! (Szerintem meg a kihasználása vétek, és ebben az esetben a nyílt és törvényes fellépés lenne a korrekt.)

Az átlagválasztó meg félelmekkel teletömve, agyonriogatva a másik kommenista/rasszista mumusának képével végül valóban elmegy választani.

Pedig egyetlen módja lenne a tiltakozásnak, az pedig az, hogy egyikre sem szavazunk.
Akkor kénytelenek lennének váltani és munkába kezdeni. Amíg a választópolgár nem tudja, hogy mit kellene elvárnia, megkövetelnie, addig a választások mindig két rossz között fognak zajlani.
Naplózva
Disznó
Full Member
***
Hozzászólások: 2 274


« Válasz #18 Dátum: 2008. Május. 02, 12:29:20 »

Ez a politikai félelemgerjesztés figyelhető meg Amerikában is. Ezt európai szemmel nézni egyrészt túlzott, másrészt populista, viszont láthatóan működik.
Az egész arab világ "mumusként" beállítása, amitől meg kell védeni a világot, egy egészen fantasztikusan felépített félelemkeltő komplexum.
A megelőzzük, az atomtámadásukat (miközben még nincs atomfegyverük), kiirtjuk őket, mielőtt még megtámadhatnának minket, már a paranoia tünetei.
A köré kerített feudális viszonyok felnagyítása, a bántják  nőket és sok más "rémség" megfelelően felnagyított vagy egyszerűen csak a médiában való állandó ismételgetése a tömegekben már megtette a magáét: félnek az araboktól.

Ez a hangulat természetesen szabad utat enged minden katonai "megelőző" csapásnak, a fegyverkezés költségeinek növelésére, területi terjeszkedésre, és civil lakosok irtására (véletlenül, vagy szükséges mellékhatásként). Amikor aztán Afganisztán, Irak vagy Irán a maga módján kellőképpen durva válaszokat ad, készen is van az indok: lám-lám meg kell védeni magunkat egy katonai "megelőző" csapással.

A középkor legalább nem volt demokratikus, és nem kellett meggyőzni a népet, hogy miért is kell kiirtani, felégetni országokat. Elindult a hadsereg és szabadrablást hirdettek, valamint az volt a hős, aki több nőt, csecsemőt hányt kardélre.
Nem kellett hozzá sok maszlag.
Naplózva
methus
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 19 070


vöröscsillagász és boszorkány is


« Válasz #19 Dátum: 2008. Május. 02, 12:48:13 »

A demokratikus maszlaggal van bajod, vagy a kardelre-hanyassal?
Naplózva

Art is I, science is we. (Claude Bernard, 1865)
krtek2
Jr. Member
**
Hozzászólások: 924


« Válasz #20 Dátum: 2008. Május. 02, 12:52:27 »

En szilardan hiszem, hogy Gyucsany kepes lesz bebizonyitani a kovetkezo ket evben, hogy politikaja szukseges volt a fenntarthato gazdasagi fejlodeshez, es feltehetoleg az is kiderul, hogy az elmult ket evben ennel sokkal tobbet nem lehett volna elerni. Az en prognozisom az, hogy 2008 harmadik es negyedik negyedevere mar lesz kezzelfoghato eredmenye a Gyurcsanyi gazdasagpolitikanak. Az vilagpiaci elemiszerarak, ezen belul a gabonaarak 75%-kal emelkedtek egy ev alatt. Ha Mo-n csak atlagos termes lesz az iden mar esetleg az is eleg lehet ahhoz, hogy beinditsa a gazdasagi novekedes motorjat. A kulfoldi piac most pozitiv jelekre var Magyarorszaggal kapcsolatban, ha ezek megerkeznek, akkor azt markans tokebearmlas kovetheti. Ugyhogy, varjuk meg ki nevet a vegen
Tudjátok miért nem?
Mert nem számít mit csinál. A hiszterizált, kőhüje magyar ugar (most ez a többség) számára ő nem tud jót tenni. Senki nem tud jót tenni, akit nem Orbán Viktornak hívnak.
És az "értelmesebbje"?
A Magyar Orvosi Kamara ott szidta a vizitdíjat, ott kampányolt ellene, ahol tudott. pedig ha valami jó volt az orvosoknak, akkor ez volt az.
Most minden az OEP-pel szerződésben álló házi- és fogorvos levelet kapott a MOK-vezér aláírásával, emlyben arra buzdít, mindenki tegyen egy egyoldalú szerződésbontó nyilatkozatot, amelyet letétbe helyez a kamaránál. Ezek birtokában a KORMÁNYRA (kiemelés az eredetiben) rákényszeríthetik a saját akaratukat - mármint a kieső bevételek költségvetési pótlását, illetve az OEP-kassza bővítését illetően.
Az emberek a mindennapi szinten tapasztalható előnyöket sem méltányolják, nemhogy a makrogazdasági mutatók javulását - pedig mindig az előbbiekre kell többet várni. Az álamháztartás hiányát az emberek nem érzik magukénak csak riogatni lehet vele. A mutatók ilyetén javulása soha nem hoz szavazatokat.
Ebben a közegben akkor is nehéz lenne, ha sokkal jobban működne és kommunikálna a kormány, ha sokkal jobban működne a koala.
Magyarország éretlen a demokráciára - az aggasztó az, hogy jelenleg nem is jó irányba halad. A történelem folyamán talán először (tatár, török, Habsburg, szovjet után) mi magunk vagyunk saját lemaradásunk kizárólagos oka.
Végtelenül szomorú, de végülis olyan politikusaink vannak, amilyeneket megérdemlünk.
Tisztelettel

Tehet bármilyen jót, ha nem tudja elhitetni
Naplózva
Disznó
Full Member
***
Hozzászólások: 2 274


« Válasz #21 Dátum: 2008. Május. 02, 13:00:39 »

Általában a maszlaggal (demokráciától függetlenül), és a kardélre hányással is.
A háború üzlet, és egyáltalán nem eredményez békét, sőt csak az ellenállást, lázadást, visszaütést, újabb háborút generál.
Naplózva
Disznó
Full Member
***
Hozzászólások: 2 274


« Válasz #22 Dátum: 2008. Május. 02, 13:06:52 »

Május elsején Gyurcsányra pattogatott kukoricával töltött játékpisztolyt fogtak, és még egy idős nő is arcon csókolta. Jó, jó vannak hibái, de ezt azért nem kellett volna! Mosolyog))
Naplózva
apszu
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 866


« Válasz #23 Dátum: 2008. Május. 02, 13:54:27 »

Gyurcsány ismét rendkívül szépeket mondott a jövőről. Ha lenne kedvem összeszámolnám, hogy az elmúlt négy évben hány programot, lépés-sort, csomagot jelentett be a szép jövő reményében. A probléma csak az , hogy a beszédeiben bejelentett szép jövő mindig úgy 2 évvel előttünk mozog, és valahogy soha nem érünk oda. Szóval, ahogy itt felénk mondják a nagyszájúaknak: Ne mondd, tedd!!!

Persze attól egykicsit félek, hogy a most felvázolt "szép jövő" (óvodák, iskolák a nyugdíjak, meg jövedelmek növekedése) a választásokig bekövetkezhet. Erőteljes dezsavű érzésem van, mintha 2004-et írnánk, és a valasztásokra való szoclib felkészülés keretében a gazdaság elkezd dübörögni, az adók csökkentéséről törvényileg döbtenek, nőnek a nyugdíjak és a jövedelmek. Aztán, megint jön az öszödi beszéd. Remélem mégegyszer nem vesszük be a cumit.
Naplózva
apszu
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 866


« Válasz #24 Dátum: 2008. Május. 02, 13:59:41 »

"...az elmult ket evben ennel sokkal tobbet nem lehett volna elerni."

Te következetesen két évről beszélsz. Egy egyfajta amnézia lehet. Gyurcsány négy éve van hatalmon, négy éve volt, hogy megmutassa hogyan kell sikeressé tenni Magyarországot, meg beindítson bármit amit fontosnak tart. A négy év tükrében lelkesedjél. Persze neled künnyű lesz a végén is nevetni, mert bármit is csinál Gyurcsány, az biztos annak nem lesz hatása a svéd életszínvonalra.
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 779

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #25 Dátum: 2008. Május. 02, 15:10:50 »

"Ez a politikai félelemgerjesztés figyelhető meg Amerikában is. Ezt európai szemmel nézni egyrészt túlzott, másrészt populista, viszont láthatóan működik."....gondolod?

A WTC-be berepúlt repűlőgépek valahogy teljesen mást mutattak, sőt az az megelőző "proba robbantási akcio" is évvekkel azelőtt még Clinton idején, aki nem tett ellene smmit.
Erre mit tehettek? Ha nincs reakció..akkor nyomás..

Ez az "európai szemmel nézni egyrészt túlzott, másrészt populista,..." szemlélet sem igen mutatkozott meg ugye tavaly a franciáknál, amikor a muzulmánok felégettek egy csomó autót, házat, űzletet.."szimpátiát keresve" céljuk érdekében, bármi volt is az??

Otthon ugye ilyen nincs.
Otthon ott vannak a cigányok, akikkel senki sem tud mit kezdeni, mit tenni..
Azzal, azokkal mi lesz a helyzet, mi lesz ha ŐK további "követelésekkel lépnek majd fel"??

(Mint a régi viccben? "Vegyünk mindnek hegedűt? Mert lapát nem kell senkinek!")
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 779

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #26 Dátum: 2008. Május. 02, 15:17:46 »

Miért gondolod hogy Gyurcsány -vagy más miniszterelnök- megtud mindent valósitani, csak akarnia kell?
Füttyent egyet és mindenki rohan hogy befektesse a pénzét?

Átir az orszoknak hogy adják olcsóbban a gázt vagy az olajat, de fizessen többet azért amit egy magyar cég oda elad?

De amit irsz persze nem uj dolog. ITT IS ha jól mennek a dolgok, jó az elnök, ha nem..egy link, alkalmatlan figura. Töle várják hogy olcsóbb legyen az olaj, viszont érjen a dollár többet. Szüntesse meg a ház/lakás vásárlási mizériát amit a bankok helytelen kölcsönkiadási politikája hozott létr stb.. stb..

Nem vársz te egy kicsit tul sokat ezektől az emberektől?
Azt hiszed Istenek?
Még ő sem tud minden ugy intézni ahogy kell...
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
jfk2007
Vendég
« Válasz #27 Dátum: 2008. Május. 02, 15:37:44 »

Tudjátok miért nem?
Mert nem számít mit csinál. A hiszterizált, kőhüje magyar ugar (most ez a többség) számára ő nem tud jót tenni. Senki nem tud jót tenni, akit nem Orbán Viktornak hívnak.
És az "értelmesebbje"?
A Magyar Orvosi Kamara ott szidta a vizitdíjat, ott kampányolt ellene, ahol tudott. pedig ha valami jó volt az orvosoknak, akkor ez volt az.
Most minden az OEP-pel szerződésben álló házi- és fogorvos levelet kapott a MOK-vezér aláírásával, emlyben arra buzdít, mindenki tegyen egy egyoldalú szerződésbontó nyilatkozatot, amelyet letétbe helyez a kamaránál. Ezek birtokában a KORMÁNYRA (kiemelés az eredetiben) rákényszeríthetik a saját akaratukat - mármint a kieső bevételek költségvetési pótlását, illetve az OEP-kassza bővítését illetően.
Az emberek a mindennapi szinten tapasztalható előnyöket sem méltányolják, nemhogy a makrogazdasági mutatók javulását - pedig mindig az előbbiekre kell többet várni. Az álamháztartás hiányát az emberek nem érzik magukénak csak riogatni lehet vele. A mutatók ilyetén javulása soha nem hoz szavazatokat.
Ebben a közegben akkor is nehéz lenne, ha sokkal jobban működne és kommunikálna a kormány, ha sokkal jobban működne a koala.
Magyarország éretlen a demokráciára - az aggasztó az, hogy jelenleg nem is jó irányba halad. A történelem folyamán talán először (tatár, török, Habsburg, szovjet után) mi magunk vagyunk saját lemaradásunk kizárólagos oka.
Végtelenül szomorú, de végülis olyan politikusaink vannak, amilyeneket megérdemlünk.
Tisztelettel

Tehet bármilyen jót, ha nem tudja elhitetni
Ez egy nehez kerdes, hogy milyen a jo kommunikacio es, hogy mit lehet egy optimalis kommunikaqcioval megoldani. Egy nepszerutlen intezkedes fajdalmas/kellemetlen, igy nehez (csupan) kommunikacioval gyogyirt adni. Nezdd meg, hogyan kuzkodik most eppen Sarkozy Franciaorszagban, hogy elfogadtassa a gazdasagi megszoritasokat. O pedig legkevesbe sem titkolta a valasztasi kampanyban, hogy alapveto valtozasokra keszul ("rupture!" ahogy o nevezte a programjat).

Nyilvan a kozeljovo sok tekintetben igazolhatja Gyurcsany programjat es faradozasait. A konvergenciaprogrammal olyan szerkezetatalakitasba kezdett bele, amit nem fog tudni (mert nem is lehet) 2 ev alatt befejezni. Ilyen az eü, felsooktatas es tömegközlekedes ugyei.

Egyebkent nagyon jo felvetes a haziorvosok ugye a halapenz osszefuggeseben. Egy par even belul sirva-gugyogve fognak a haziorvosok könyörögni a vizitdij visszaallitasaert. Miert? Mivel hosszutavon nincs mas megoldas. A gazdasagi fejlodessel gyorsan nonek a berkoltsegeik, es az emelkedo koltsegeket priman lehetett volna fedezni emelkedo vizitdijakbol. Most kipreseltek egy 7 milliardos tamogatast, amirol mar ev vegere ki fog derulni, hogy keves volt az emelkedo koltsegeik miatt. A MOK cirkuszi mutatvanyat nem lehet megismetalni evente ketszer, mert egy ido utan mar senki sem  fog rohogni rajta.
Naplózva
jfk2007
Vendég
« Válasz #28 Dátum: 2008. Május. 02, 15:48:16 »

"...az elmult ket evben ennel sokkal tobbet nem lehett volna elerni."

Te következetesen két évről beszélsz. Egy egyfajta amnézia lehet. Gyurcsány négy éve van hatalmon, négy éve volt, hogy megmutassa hogyan kell sikeressé tenni Magyarországot, meg beindítson bármit amit fontosnak tart. A négy év tükrében lelkesedjél. Persze neled künnyű lesz a végén is nevetni, mert bármit is csinál Gyurcsány, az biztos annak nem lesz hatása a svéd életszínvonalra.
Az elso ket evben Gyurcsany nem lett volna kepes elkezdeni a konvergenciaprogramot, mivel nem volt kello politikai tamogatasa. Fokeppen az MSZP frakcioban, de az SZDSZ frakcioban sem. Hiaba javasolt volna barmifele egyensuly javitast, az MSZP frakcio egybol leszavazza. Aztan Gyurcsany huszarosan megnyerte a 2006-os valasztasokat es akkor viszont o volt kepes arra, hogy meggyozze az MSZP frakciot a valtozasok szuksegessegerol. Errol szolt az oszodi beszed. Meg a gyoztes valasztasokkal a zsebeben sem volt konnyu dolga. Nyilvan, ennek tukreben hozzalehetne tenni, hogy ez az egesz (politikailag) nem csak Gyurcsany, Veres, Horvath es nehany kormanytag mive, hanem a teljes kormanyparti frakcioke is.

Nem hagyhatnank mar ezt a gyerekes sved ide-oda dolgot? Igerem, csak akkor fogok nevetni, ha Mo-n tenyleg beindul a fenntarthato es dinamikus novekedes. De akkor egyutt nevetunk, nem?
Naplózva
apszu
Hero Member
*****
Hozzászólások: 6 866


« Válasz #29 Dátum: 2008. Május. 02, 15:49:22 »

Nekem válaszoltál? Valószínüleg nem, mert én nem gondolok olyanokat, amit írtál. A kormánynak az a dolga, hogy kormányozzon az ország érdekében. Tehát a választások előtti két évben is kormányozzon, ne tartson fenn - kölcsön-hegyekkel támogatott - virtuális világot, csak azért, hogy újraválasszák.

Igazad van! A kormány nem teszi sem olcsóbbá az olajat, sem a hiteleket. De! A gazdaságpolitikán, a költségvetésen, az államdósság alakulásán, a bizalom fenntartásán keresztül támogathatja, vagy gátolhatja a gazdaság teljesítményét.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 828
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország