NOL Fórum
2017. Október. 22, 05:39:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 76
  Nyomtatás  
Szerző Téma: UNGARISCHE SPEZIALITÄT  (Megtekintve 114214 alkalommal)
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Dátum: 2008. Július. 16, 08:41:15 »

E szavakkal mutatta be  egy alkalommal  a mindközönséges fasírozottat a pincér a német turisztoknak, nem tudván az étel német megnevezését. Magam e rovatban szintén magyar különlegességeket szeretnék bemutatni, ha a kollégák is hozzájárulnak,  gyűjteni .

Íme az első csokor :

1.   Egy ismerősöm ismerőse (a továbbiakban Imi) két rekesz (figyelem : nem karton!)bort vásárolt a Penny Market nevű üzletlánc egy helyi egységében. A 32 üveg bor és ugyanennyi üvegbetét beütése után a fájnensöl aszisztent, a későbbiekben a frontdeszk menedzsert is bevonva , a két rekeszre vonatkozón előadta a „ Nincsen kódja” című közkedvelt kabarétréfát. Majd rövid konzultáció után – inkább tárgyilagosan, mint sajnálkozva – közölték Imivel, a rekeszeket nem tudják eladni, lenne szíves kipakolni a 32 üveg bort, és egyenként elszállítani. Imi hosszasan üvöltözött velük, zavaros fejtegetéseket előadva a kapitalizmusról, kereskedelemről, rugalmasságról és sok más egyébről.  

2.   A Magyar Állami Tüdőgondozó Intézet hivatalos helyiségében Imi kettő darab gyógyászati segédeszközt vásárolt, összesen 10.000 Ft értékben. Számlát kért, nem kapott. Nyugtát sem.Nem mi forgalmazzuk, mondták ,  mondták valamint azt is, hogy nem muszáj elvinni. Imi ezúttal nem üvöltött, csak tényszerűen egállapította,hogy eljárásuk ellentétes a 2007. évi CXXVII. törvény X. fejezetének előírásaival, majd elvitte az árut, mert köllött neki.

3.   Imi utcájában az önkormányzati  traktor egy szép napon gyönyörűen lenyírta az úttest és az árok közötti kb. 3 méter széles füves területet, az utca ezen része, ameddig a szem ellát , (most már nagyon messze) gyepileg a Wembley stadionra emlékeztet, kivéve a Giziék előtti kb. 3 négyzetméternyi területet. Ottan gaz van, kicsit konkrétabban parlagfű. Állítólag évek óta vitáznak azon, hogy azt a részt a Gizinek kell-e rendben tartani, avagy az önkormányzatnak. Gizi egyébiránt, beteg és öregecskedő lévén, nemigen bír már hajolgatni.  
4.   Bevezették (helyesen ) a BKV-nál, hogy köll nekik is nyugtát adni, mint minden rendes magyar
adófizetőnek (l. 2. pont). Ám eszközt néhány napig nem biztosítottak ehhez, legalábbis a Moszkva téren (kies, külvárosi állomás). Itten húsz-száz emberek szépen schlangestehend várták, amíg a pénztáros kitölti kézzel az egy darab jegy nyugtáját, és odaadja a vásárlónak.

Ennyit mára.
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #1 Dátum: 2008. Július. 16, 09:12:21 »

Ha én is beírnám azokat a specialitásokat, amiket ismerek, hosszú évekre börtönbe zárnának, vagy valami baleset érne. (Utóbbi nem is annyira ellenszenves, alkalomadtán euthanáziaként még felhasználhatom.)
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #2 Dátum: 2008. Július. 16, 18:34:37 »

Ez most csak egy ismerős, és nem az ismerősnek az ismerőse.

Szóval csináltatja az ember a fogait megfele, szimbolikus 1,3 millió forintért, ebből 0,3-at már ki is fizetett, de mivel a fogorvos-technikus páros közeledik az Endlösunghoz, kérik a reszlit is. Természetes, mondja az ember, és kéri, közöljék  a bankszámlaszámot, ahová utalható a pénz. Meg fogjuk adni, mondják.

Eltelik egy hét, bankszámlaszám sehol. Kap ezzel szemben az ember egy telefont, menjen be a rendelőbe másnap 11 órára. Úgy tesz, bemegy.

A fiatal doktornő beülteti emberünket a fogorvosi székbe, majd e szavakat intézi a száját a kezeléshez éppen feltárni készülő pácienshez :

-Elkészültünk a koronákkal, de nem tehetjük fel őket, mert nem tetszett fizetni.
.............................
Ennyi a történet. Bizonyára sokak számára semmiség, ez az ember  azonban  élete legnagyobb megaláztatásaként éli meg. Pedig nincs igaza. Bizony, sokan távoznak fizetés nélkül,szájukban a vadonatúj huszonnyolc darab koronával. Jobb félni, mint megijedni. Meg a pénz is is jobb helyen van a zsebünkben, mint a bankszámlán.
Naplózva
Horzsoli
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 095


Herr Teufel


« Válasz #3 Dátum: 2008. Július. 16, 20:09:02 »

Egy ismerősöm 2004 tavaszán vett egy laptopot a Tescoban. Ősszel felkeresték a Tesco biztonságiai és megkérdezték, visszavitte-e garanciális cserére. Mondta, hogy nem, mutatta a laptopot, nála volt és azóta is megvan. Kiderült, hogy egy csomó laptopot "papíron" visszavettek és újra eladtak.
Rendőrségi, majd bírósági ügy lett belőle, ismerősömet tanuként hívták be:
Rendorségre kétszer
Bíróságra ötször ment el, ahol:
- Egyszer volt tárgyalás, de nem hívták be
- Kétszer elnapolták
- Egyszer úgy nem volt tárgyalás, hogy csak őt felejtették el értesíteni
- Egyszer úgy napolták el, hogy nem érkeztek meg a bíróságközti papírok
Erre párszor már ő sem ment el, mire megbírságolták 100 000 Ft-ra. A határozat ellen 7 napon belül lehetett fellebezni, de a bíróság a határozatot két héttel a fellebezési idő után adta fel postára. Ismerős természetesen fellebezett, mellékelte a határozat és a boríték (dátumbélyegző) fénymásolatát, mire visszaírtak, hogy a fellebezést nem fogadják el, mert időn túl érkezett.
Ezután már csak egy behívó jött, hogy ekkor és ekkor vonuljon be az Ignác utcába, börtönbüntetését megkezdeni (2000 Ft/nap).
Berohant a postára, befizette a csekket, bement a Markóba bemutatni (neten, faxon nem lehet beküldeni)
A Markóban 2 órát állt sorba, míg be tudta mutatni a csekket, majd egy órát (ebédidő miatt) hogy egy emelettel feljebb leadhassa azt a papírt, amire azt írták, hogy bemutatta a csekket.
Az ügynek természetesen nincs vége, várja az újabb tanukénti idézést.
Tanulság: Molotov koktélt, utcakövet, tojást dobálni, autókat kukákat borogatni jóval olcsóbb, mint állampolgári kötelezettségnek eleget tenni.
Naplózva

.. hátradőlni, csak istennek ér!
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #4 Dátum: 2008. Július. 16, 21:45:50 »

Trehányság és lelketlenség felemelő keveréke.
Naplózva
adorka
Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2008. Július. 17, 08:55:09 »

A LELENC Kutyamentő Egyesület 2004 végén bejelentkezik, regisztráltat, mifene, ami kell. A hatóságnak persze sok ideje van, kiküldiaz egyesületnek a határozatot, hogy igen, remek minden, be vannak jegyezve, regisztrálva, hajrá.
Két megelőző adóév (brrr) kell ahhoz, hogy egy egyesület a felajánlott 1%-okat megkaphassa az APEH-től. 15 milliót ajánlottak fel az adózók a Lelencnek. De ők nem kapták, nem kapják meg.
Mert a hatósági döntésnek JOGERŐRE kell emelkednie, és az (sztem egyáltalán nem véletlenül) 2005 január 03-ra esett. Mintha életszerű lenne, hogy bárki megtámad egy ilyen határozatot a hatóságnál...
Sok ember adakozott, de ezt a pénzt bizony lenyúlja az APEH kezével az állam.

Itt a Délalföldön most az Érző Szív Alapítvány borzolja a kedélyeket. Orvosi mulasztás "eredményeként" nyomorékon született kisfiúnak adakoztak az emberek 1,1 millió forintot. A gyerek meg kapott 200 ezret. És az Alapítvány kurátora belenyílatkozza a szegedi TV kamerájába, hogy igen, 870 ezer forint benzinre, telefonra, egyéb költségekre ment el. És hogy ez így van az ilyen alapítványoknál: a "szokásos" költséghányad 70-81 %. Agyrém. A nyílatkozó ürge nagyon elegáns amúgy, minden ujján villognak az aranygyűrűk, csuklóján vastag arany karkötő....

Istenem, pár éve Jimmy Carter is járt Hunniában, a Habitat-tal (?) és saját kezével lekesen szögelte a faházakat - ingyen persze. De ő mindig is gyanús volt a földimogyoróival :-)
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #6 Dátum: 2008. Július. 17, 09:15:49 »

Apróság, lehet, csak nekem volt érthetetlen.

Az OTP Bankban kell befizetni a közös költséget csekken. Bemegyek, szólítanak az egyik ablakhoz. Átadom a csekket és a bankkártyám, ami egy másik banktól származik. Az ügyintéző a következőt kérdezi:
- Akkor most megbontja a betétjét?
- Nem csupán kártyával szeretném fizetni a kb. 6 ezer Ft-ot, mert nincs nálam ennyi készpénz.
- Akkor most mennyi pénzt szeretne felvenni?
- 6  ezer Ft-ot, amennyi a csekken van.
- Megpróbálom. (He) Nem jó a kártyája.
- Miért? Hiszen van rajta pénz.
- Mert ez nem a mi bankunké. Észre sem vettem, hogy nem OTP-s kártya.
- Mit tegyek akkor? Hol találok a közelben egy bankautomatát?
- A legközelebbi a postával szemben van.
- A postán is feladhatom a pénzt?
- Igen.

Ezután legyalogoltam az egy megállónyi utat, felvettem a pénzt az utcai automatánál, majd a postán befizettem a csekket. Ott igen csodálkoztak, mert a postai díj miatt sokkal drágább az egész akció. Kérdezték, miért nem megyek vissza az OTP-hez.

Miért? Van egy bank, ahol nem tudják kezelni a más bankok kártyáit, csak készpénzt tudnak elfogadni, ráadásul az ügyintézőjüket feltehetően valami rehabilitációs, fogyatékosokat felkaroló program keretében foglalkoztatják.
Csak az OTP fiókjaiban nincs pénzkiadó automata, ha már csak készpénzzel tudnak dolgozni.
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #7 Dátum: 2008. Július. 17, 09:24:51 »

Telefonon hívnak az Inviteltől, remek akciót ajánlanak. Egy négyjegyű szám beütése után kell tárcsázni a telefonszámot és akkor ezzel megtakaríthatok bizonyos összeget. Fáradt és együgyű vagy tán csak jó vagyok - József A. nyomán, és rábólintok. Küldik hamarosan a szerződést.
Valóban, megérkezik a levél, kb. 8-10 oldalas apróbetűs érthetetlen jogi szöveggel. Első oldal után feladom a jogok és kötelességek bonyolult értelmezését. Ha egy szerződés ennyire részletes, akkor az nem lehet tiszta ügy, és kidobom.

A havi csekkek ezzel együtt érkeznek, pedig nem használom a négyjegyű számot. Levelet írok a cégnek, majd e-mailt írok, majd befizetem az összeget. A következő hónapokban ugyanúgy érkeznek a csekkek. Nem túl nagyok az összegek, ezért dühöngve, de átutalom. Majd hívom az ügyintézőt. Úr közli, hogy  nem lehet lemondani a szolgáltatást, mert a telefonos beszélgetés is szerződésnek számít, és 1 évig érvényes!
Kérdezem, hogy akkor mondja meg mi is az a négyjegyű szám, mert szeretném használni. Azt már ők nem tudják megadni, mert titkos.

Csókoltatom az Invitelt. Ögyes.
Naplózva
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #8 Dátum: 2008. Július. 17, 09:31:14 »

És az Alapítvány kurátora belenyílatkozza a szegedi TV kamerájába, hogy igen, 870 ezer forint benzinre, telefonra, egyéb költségekre ment el. És hogy ez így van az ilyen alapítványoknál: a "szokásos" költséghányad 70-81 %. Agyrém.
Ez így igaz!

Sajnos az alapítványok leginkább a működtetők érdekében dolgoznak.

És mintha az adabázisuk is közös lenne ...
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #9 Dátum: 2008. Július. 17, 09:59:32 »

Engem is megkeresett egy alapítvány telefonon, majd az igenlő válaszomra, közölték, hogy megy a futár. Ekkor kezdtem elgondolkodni, és mondtam, hogy csekket kérek. Postán megkaptam a csekket, meg az igazoló iratokat az alapítványról, de rettenetesen büdös nekem ez az egész.
Ha valaki tud valamit az Őssejt az életért alapítványról, szóljon! Egy Nagy Jánoska nevű 3 éves kisgyereknek gyűjtenek, a kijevi kezelésére.
Naplózva
parole
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 22 845


« Válasz #10 Dátum: 2008. Július. 17, 11:29:46 »

"Az amerikai gyártmányú, 500 kilogrammos II. világháborús bombát délután találták munkások a főváros XIII. kerületében, a Tatai utcában. A rendőrség lezárta a forgalom elől a Tahi és a Béke utat, valamint a Tatai és az Országbíró utcát, majd egy kilométeres körzetben elkezdték kiüríteni a környéket. A kitelepítés azonban lassan haladt, mert a környéken lakók egy része a rendőri felszólítás ellenére sem akart távozni.

Az [origo] helyszíni tudósítója is arról számolt be, hogy voltak vitatkozások a kiürítést végzők és a lakók között.
Több lakó elmondta tudósítónknak, a kiürítés úgy kezdődött, hogy háromnegyed öt körül járt körbe egy hangosbemondós autó, majd egyenként becsöngettek minden házba. Sokan a rendőrök és polgárőrök által lezárt terület határán üldögélve várták - többen háziállataikkal együtt -, hogy visszamehessenek otthonaikba. Akadtak közöttük olyanok, akik a hatóság embereinek figyelmét kijátszva próbáltak bejutni az elzárt utcákba. Szentes György, a  katasztrófavédelem helyettes szóvivője szerint mindig vannak olyanok, akiket semmivel sem sikerül távozásra bírni. Végül a rendőrség tájékoztatása szerint fél tízre fejeződött be a kiürítés, két ittas embert állítottak elő, akik ellenszegültek a hatósági intézkedésnek."
Naplózva
krtek2
Jr. Member
**
Hozzászólások: 924


« Válasz #11 Dátum: 2008. Július. 17, 13:25:03 »

gyáva...
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #12 Dátum: 2008. Július. 17, 14:23:48 »

Részlet egy magyarországi bank standard hitelszerződéséből :

Igénybevételi lehetőség felfüggesztése:
A Bank az igénybevételi lehetőséget, a vonatkozó szerződéses jogviszonyt a tőkemegfelelési mutató számítására vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés érdekében bármikor, azonnali hatállyal felmondhatja. Jelen bekezdésben foglalt rendelkezést az Ügyfél kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja.

Kéretik figyelmesen olvasni !

Segítő információ : az ügyfél köt egy folyószámlahitel-szerződést, fedezetül persze fel kall ajánlani a hitelkeret háromszorosának megfelelő értékű ingatlant, készfizető kezességet kell vállalni stb.stb.

Namármost. A szövegben említett tőkemegfelelési mutató a bank saját mutatója, ami ha rossz, akkor balhé vban a banknál. Konkrétabban : ha például a bank kitermel egy új Kulcsárt, emiatt leromlik a tőkemegfelelési mutatója, akkor azonnali hatállyal felmondhatja a hitelszerződét !!!!, továbbá, ha az ügyfél nem tudna azonnal fizetni, elviszi az ingatlanját. Összefogalva és egyszerűsítve : ha a bank szarul dolgozik, akkor megnyerheti az adósának az ingatlanját.

Nem akartam elhinni, hogy ilyen van. De van.
Naplózva
krtek2
Jr. Member
**
Hozzászólások: 924


« Válasz #13 Dátum: 2008. Július. 17, 14:26:33 »

Bizony, sokan távoznak fizetés nélkül,szájukban a vadonatúj huszonnyolc darab koronával.
Bizony sokan.
És még többen vannak, akik jól öltözötten, ápoltan, kifogástalan mékappal, pírszinggel felvértezve jelennek meg - csak éppen a szájuk trágya. Jó esetbnem a fogorvosi kezelés előtt megdörgölik, ami a fogaikból maradt, de hosszú évek/évtizedek elhanyagoltságán egy fogmosás nem segít.
És ami a legrosszabb: hány szülő bizonygatja hangosan, hogy becs' szóra mindennap háromszor mos a gyerek fogat - miközben még magának sem vesz, nemhogy a gyereknek.
Azután persze jól jönne a korona, az esztétikus tömés, a kivehető, vagy épp a rögzített protézis...
És mi az, hogy fizessek érte, amikor fizetem a tébét? (Nem fizeti.)
Naplózva
krtek2
Jr. Member
**
Hozzászólások: 924


« Válasz #14 Dátum: 2008. Július. 17, 14:28:41 »

Egy ismerősöm 2004 tavaszán vett egy laptopot a Tescoban. Ősszel felkeresték a Tesco biztonságiai és megkérdezték, visszavitte-e garanciális cserére. Mondta, hogy nem, mutatta a laptopot, nála volt és azóta is megvan. Kiderült, hogy egy csomó laptopot "papíron" visszavettek és újra eladtak.
Rendőrségi, majd bírósági ügy lett belőle, ismerősömet tanuként hívták be:
Rendorségre kétszer
Bíróságra ötször ment el, ahol:
- Egyszer volt tárgyalás, de nem hívták be
- Kétszer elnapolták
- Egyszer úgy nem volt tárgyalás, hogy csak őt felejtették el értesíteni
- Egyszer úgy napolták el, hogy nem érkeztek meg a bíróságközti papírok
Erre párszor már ő sem ment el, mire megbírságolták 100 000 Ft-ra. A határozat ellen 7 napon belül lehetett fellebezni, de a bíróság a határozatot két héttel a fellebezési idő után adta fel postára. Ismerős természetesen fellebezett, mellékelte a határozat és a boríték (dátumbélyegző) fénymásolatát, mire visszaírtak, hogy a fellebezést nem fogadják el, mert időn túl érkezett.
Ezután már csak egy behívó jött, hogy ekkor és ekkor vonuljon be az Ignác utcába, börtönbüntetését megkezdeni (2000 Ft/nap).
Berohant a postára, befizette a csekket, bement a Markóba bemutatni (neten, faxon nem lehet beküldeni)
A Markóban 2 órát állt sorba, míg be tudta mutatni a csekket, majd egy órát (ebédidő miatt) hogy egy emelettel feljebb leadhassa azt a papírt, amire azt írták, hogy bemutatta a csekket.
Az ügynek természetesen nincs vége, várja az újabb tanukénti idézést.
Tanulság: Molotov koktélt, utcakövet, tojást dobálni, autókat kukákat borogatni jóval olcsóbb, mint állampolgári kötelezettségnek eleget tenni.
Húbazmeg...
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 76
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország