NOL Fórum
2017. Október. 21, 07:44:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 76
  Nyomtatás  
Szerző Téma: UNGARISCHE SPEZIALITÄT  (Megtekintve 114102 alkalommal)
krtek2
Jr. Member
**
Hozzászólások: 924


« Válasz #15 Dátum: 2008. Július. 17, 14:42:39 »

Nyilván esse újdonság:
Tisztelt Fogyasztó!
Sajnálattal értesítjük, hogy nyilvántartásunk szerint elfelejtette befizetni az 1916. márciusi gáz(víz-/villany-/kupi-/internet/stb.)díjat. Kérjük, amennyiben mégsem felejtette el kifizetni az 1916. márciusi gáz(víz-/villany-/kupi-/internet/stb.)számláját, tegnap előttig szíveskedjék befáradni irodánkba, és a befizetést igazoló csekket bemutatni.
Amennyiben ezt fenti határidőig nem teszi meg, úgy kb. harminc korbácsütés után legéppuskázzuk, mely korbácsolás és legéppuskázás költségei - természetesen Önt terhelik.
Dátumaláírás
És ha valaki nem őrzi meg 835485 évre visszamenőleg a számlákat csekkeket, akkor valóban korbács, géppuska, terhelés.
Ha valaki mégis, és lippiti klippiti bemegy bemutatni, legfeljebb széttárják: istenem, megpróbáltuk! Az vesse ránk az első követ...
És megtehetik.
Naplózva
Horzsoli
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 095


Herr Teufel


« Válasz #16 Dátum: 2008. Július. 17, 14:57:14 »

Egyik ismerősömet a múlt héten behívta a hitelintézet (ahonnét hitelt vett fel) hogy egy évre visszamenőleg mutassa be a befizetési csekkjeit.
Bement, bemutatta. Azt mondták - Rendben van.
Ti ezt értitek? Én nem értem. Ő se értette.
Naplózva

.. hátradőlni, csak istennek ér!
irriga
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 378


« Válasz #17 Dátum: 2008. Július. 17, 16:07:05 »

Én is voltam egy bankban, ahol mindenféle papírokat (csak azt nem értem, hogy miért nem lép fel az adatvédelmi busman) kéregetnek az óvatlanul betévedő emberektől.

Mondtam nekik, hogy a kért adatok csak akkor kellenek, ha a befizető terrorista, vagy pénzmosó gyanus.
Hát úgy nézek én ki?
Naplózva
Horzsoli
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 095


Herr Teufel


« Válasz #18 Dátum: 2008. Július. 17, 16:58:41 »

Egy ismerősöm bescannelte személyijét, Taj kártyáját stb. és kinyomtatta egy A4-es papírra magának, ha valamit ki kell tölteni, egy helyen legyen minden adata.
Az okmányirodán valamit intézett, elővette az A4-est és  töltögetett, mire az ablaknál levő tisztviselőnő fennhangon piszkosul lecseszte, hogy személyit nem szabad fénymásolni!
Ismerősöm valamit dadogott arról, hogy vajon a bankokat, mobil szolgáltatókat is tájékoztatták-e erről a fontos szabályról, aztán folytatta megszégyenülten a rublika töltögetést.
Naplózva

.. hátradőlni, csak istennek ér!
Horzsoli
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 095


Herr Teufel


« Válasz #19 Dátum: 2008. Július. 17, 17:07:26 »

Egy ismerősöm számlatömböt akart venni vállalkozásához. Bement egy nyomtatványboltba és előadta ezirányú óhaját.
Na ez nem ilyen egyszerű, kértek egyaláírási cimpéldányt.
Ismerősünk nem jött zavarba (mivel a postánál is csak így veheti fel saját tulajdonú és általa vezetett cégének leveleit) és előhúzta azt kis táskájából.
Ez nem elég, kell még egy cégbejegyzési, vagy alapítási okirat is.
Ettől már ismerősünk is zavarba jött (először, aztán elöntötte az epe is) de kénytelen volt haza és visszamenni, mert a számlatömb viszont kellett.
Naplózva

.. hátradőlni, csak istennek ér!
Horzsoli
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 095


Herr Teufel


« Válasz #20 Dátum: 2008. Július. 17, 17:31:22 »

Egy ismerősömnek T-online net előfizetése van. Tegnapelőtt volt egy vihar, nagyon villámlott.
Mikor bekapcsolta a gépét, azt tapasztalta, hogy be tud ugyan jelentkezni a netre, de 2-3 perc után a net kivágja és újra kell csatlakoznia.
Felhívta a T-online ügyfélszolgálatot, hogy ilyen esetben mifenét csináljon, erre megkérdezték tőle, hogy vállaja a 700 Ft-os tanácsadási díjat, amit majd ráterhelnek a számlájára.
Azt mondta vállalja, jöhet a tanács! Igenám, de a tanácsadó tanácstalan volt (a 700-ért) viszont örömmel közölte, van megoldás, 8000 Ft-ért házhoz megy.
Na ekkor b..szta le a telefont és hívott fel engem. (kicseréltünk kábeleket, modemet, a modem bizonyult hibásnak, nekem véletlenül volt egy, kicseréltük, működött)
Ismerősöm (akkurátos ember lévén) visszavitte a modemet a T-online-hoz, mivel úgy emlékezett, az szerződés szerint az ő tulajdonuk, hát cseréljék ki.
Na persze nem cserélték ki, mivel a garancia egy év a modemre (sajátjukra?) de van megoldás, vegyen egyet.
Így ismerősöm mintegy 6000 Ft-ért vett egyet, saját kezüleg kicserélte és most működik a net.
Ez volt a Szolgáltató mese a' la T-online!!
Naplózva

.. hátradőlni, csak istennek ér!
adorka
Vendég
« Válasz #21 Dátum: 2008. Július. 17, 19:42:44 »

És ha valaki nem őrzi meg 835485 évre visszamenőleg a számlákat csekkeket, akkor valóban korbács, géppuska, terhelés.
Ha valaki mégis, és lippiti klippiti bemegy bemutatni, legfeljebb széttárják: istenem, megpróbáltuk! Az vesse ránk az első követ...
És megtehetik.
Sógornőm 2001 óta nyugdíjas. Tavaly az APEH adóvizsgálatot tartott nála. Egész életében alkalmazottként dolgozott, nem volt vállalkozó. 5 (öt!) évre visszamenőleg kellett (volna) bemutatnia gázszámlától a nappali szoba új padlószőnyegéig mindennek a számláját...
Persze nem sikerült. Ki a franc őríz meg mindent (én azóta gyűjtögetem, hátha...)

És az a legrohadtabb az egészben, hogy hónapokig tartott, időnként beidézték, és úgy általában úgy kezelték, mint Al Capone-t anno. Egyszer kiborult ( a bátyám akkor már hetek óta kórházban feküdt, de neki egész nap az APEH-nél kellett idiótákkal társalogni értelmetlen dolgokról) és sírva és dühösen megkérdezte, tartottak-e már ilyen vizsgálatot a Kulcsár Attilánál? Meredt arcú androidok oktatták ki arról, mihez van köze, és mihez nincs. Iszonyú.
És a legiszonyúbb, hogy NEM Franz Kafka, és nem is Örkény István írta...hanem ez TÖRTÉNIK!
Naplózva
adorka
Vendég
« Válasz #22 Dátum: 2008. Július. 17, 19:45:16 »

A kitelepítés azonban lassan haladt, mert a környéken lakók egy része a rendőri felszólítás ellenére sem akart távozni.
Neked is kellett menni?

Én egy darabig laktam a Tatai úton (nem utca!), aztán Kata lányom öt évig ugyanott - még utólag is ijesztő volt belegondolni. Meddig tart egy háború?
Naplózva
parole
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 22 845


« Válasz #23 Dátum: 2008. Július. 17, 22:09:48 »

1. Neked is kellett menni?

2. Én egy darabig laktam a Tatai úton (nem utca!), aztán Kata lányom öt évig ugyanott - még utólag is ijesztő volt belegondolni.

3. Meddig tart egy háború?
1. Naná, majd pont én maradok ki a jóból . . . A kiürített terület legszélén lakom, elég volt átmennem a túloldalra, de nem volt mese, akkor is menni kellett . . .

2. Közkeletű tévedés! A Tatai út hivatalosan utca. Bizony ám! Mintahogy a Béke út is utca, pedig osztott pályás (középen villamossínekkel), és 2x2 sávos. És bár a nóta is úgy szól, hogy "De itthon mégis Angyalföldön vagyok, A Váci út és Lehel út között", utóbbi is utca.

Sose fogom megérteni, hogy miért. Több mint 40 éve élek már ezen a környéken, de nem ismerek embert (magamat és számtalan hivatali ügyintézőt is ideértve), aki valaha is utcaként említette volna bármelyiket is.

És az a hab a tortán, hogy van errefelé egy közterület, amelyik a múlt század 50-es éveinek közepéig Szent László utca, majd harmincegynéhány évig Mauthner Sándor utca volt, a rendszerváltás körüli visszakeresztelési láz óta ismét korábbi nevét viseli, de így: Szent László út.

3. Ez a kérdés bennem is felmerült tegnap. És biztosíthatlak, hogy miközben a Rákos-patak partján már órák óta ácsorogva, szúnyoginvázió közepette, térdig zsibbadt lábam kezdett kihűlni, gondoskodtam róla, hogy először Kruppék, majd áttérve az általános alanyra, mindenki és mindenkinek a leszármazottai, aki valaha is fegyvergyártással foglalkozott, heves csuklásrohamokkal múlassák az időt . . .
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #24 Dátum: 2008. Július. 17, 22:17:28 »

Jaj, szegények! Elvitték azt az 500 kg-os bombát?
Naplózva
parole
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 22 845


« Válasz #25 Dátum: 2008. Július. 17, 23:10:01 »

Persze, hogy el.
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #26 Dátum: 2008. Július. 17, 23:51:08 »

Korábban már meséltem itt, de Neked bizonyára új ismeret :

Csökkent munkaképességű embereket foglakoztató céget vezettem a 90-es évek végén. Elkapta az APEH-et egy gyanakvási hullám, és egyenként ellenőrizék mind a 3000 embert. Sokat tudnék erről mesélni, de most csak a legszörnyűbbet mondom : az egyik embernek az APEH hivatalos helyiségében megtapogatták a lábait, hogy valóban fából van-e az egyik.
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #27 Dátum: 2008. Július. 18, 05:18:51 »

Az ismerősöm ismerősének a  húga kapott egy számlát a UPC-től. melynek záró tétele ez volt :

- Papíralapú számla  :   96.- Ft
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #28 Dátum: 2008. Július. 18, 08:56:14 »

Ismerősnek a 24 éves lánya váratlanul meghalt tüdőembóliában. Előzmények:

Fájt a lába, ezért édesapja kíséretében felkereste a sebészetet. Ott azt mondták neki, hogy ugyan, csak kényeskedik. Majd átküldték a reumatológiára, ahol mindenféle reumára való elektromos kezelést írtak fel neki. A lány 1 hétig járt is szorgalmasan a kezelésekre. Az egyik alkalom után lett rosszul, ugyanis senki sem mondta neki, hogy menzesz idején nem szabad alkalmazni a gyógymódot.
Éjszaka nem kapott levegőt, a szülei azonnal hívták a mentőket. Rohammentő megérkezett, de a szívére gyanakodtak, hogy azzal van a gond. Mivel nem tudott a tolókocsiba beülni, ugyanis elájult, ezért rákiabáltak, hogy ne hisztizzen, mert akkor nem viszik kórházba.

A szülők felhívták a figyelmet arra, hogy már elájult, talán fektessék le. Mivel nem hoztak a mentősök hordágyat, a padlóra fektették, és próbálták újraéleszteni. Közben leküldték a mentőautóhoz az egyik kollégát, hogy hozzon fel oxigénpalackot. Az szépen lement, majd visssza is sétált, majd közölte, hogy nincs a kocsiban.
A lány másfél órás gyötrelem után meghalt. A mentősök szedték a holmijukat és távozni készültek, amikor a szülők ismét felhívták a figyelmüket, hogy esetleg visszatehetnék az ágyra, és ne hagyják a két helyiség között a padlón. Nagy nehezen megtették ezt a szívességet.

1. a sebész nem ismerte fel a mélyvénás trombózist
2. a reumatológus nem ismerte fel, hogy a beteg nem reumás
3. az elektromos kezelést végzők nem adtak megfelelő információt a kezeléssel kapcsolatban
4. a mentőautó felszerelése enyhén szólva is hiányos volt
5. a mentősök viselkedése enyhén szólva is udvariatlan volt
6. mentőorvos sem ismerte fel a betegséget, és félrekezelte

A lányt eltemették.
Naplózva
Belka
Full Member
***
Hozzászólások: 2 377


« Válasz #29 Dátum: 2008. Július. 18, 09:23:12 »

A betegszállítást a mentőszolgálat 24 órás időintervallumon belül vállalja.
Ugyanezt a betegszállítást a magánmentők 3 órán belül. (Előző napi megrendelés esetén pontos időre érkeznek.)

A betegeknek javasolni szokták, hogy taxival vagy a családtagok autójával menjenek haza, vagy induljanak a kórházi kezelésre.
Ez OK, de pont az idős korosztály ezt már nem igazán tudja megoldani.

Tajgetosz szindróma
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 76
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország