NOL Fórum
2017. Szeptember. 25, 18:01:00 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Isten veled, NOL-Fórum.  (Megtekintve 17011 alkalommal)
adorka
Vendég
« Dátum: 2009. Június. 27, 20:02:09 »

Régen kezdődött ez a haldoklás. 2008 késő őszén. Amikor Parole "számítógépe" elromlott, Ő elmaradt, már nem olvashattam sorait, nem hozta az új feladványait, amelyek annyira szellemesek és nehezek voltak, hogy igazi szellemi próbatétel volt megpróbálkozni velük. És segített is, mert nemcsak okos volt, művelt és intelligens, hanem tele volt szeretettel is.
Amikor elmaradt, és én még nem tudtam, csak éreztem, hogy többről van szó, mint a számítógépről, nos, már akkor, novemberben elkezdődött az agónia a fórumon. Elmaradtak páran, nevet változtattak mások, sokan, akik addig rendszeresen írtak ide, már csak egyszer-kétszer bukkantak fel, és valahogy annak sem volt jó íze.
Aztán Parole elment, végleg, és azt hiszem, illetve én úgy érzem kicsit árván maradtam. Lehet, fura ilyet írni 63 évesen, de igen, mégis. Akkoriban halt meg Édesanyám is, és vele, velük nagyon sok szín tűnt el az életemből.

Aztán már csak az ocsmányabb dolgok jöttek. Ki lettem törölve, aztán valahogyan még visszakeveredtem, de már a múltam nélkül, és mások is így jártak. Aztán jött ez a tíz nappal ezelőtti újabb aljasság, és ez alighanem végleg betett az egésznek.
Sokan elmentek, szó nélkül, nem köszöntek el, mert a közben pár hónapja itt megjelent rémísztő gondolatvilágú alakok grafomán epeömléseivel nem tudtak, nem akartak sem polemizálni (ugyan mit lehetne polemizálni ilyen alakokkal?), sem kerülgetni végeérhetetlen öntömjénező, egymást - mármint az "elvbarátaikat" - agyondícsérő, folyamatosan a lényeget megkerülő, részletkérdésekben elmerülő látszatvitákat folytató hsz-eket.

Ezek az alakok állítólag itt voltak régen is. Bizonyára. Én 2006 novembere óta vagyok itt, az eltelt két évben nem láttam őket - ez év elejéig. Eleinte el sem hittem, hogy ilyen emberek ide jönnek, hisz miattuk menekültem el az Origo-ról.

Gyakran hívatkoztam arra, hogy egy kocsmában ez másképp működne - és ez így is van. De ez itt nem kocsma, itt kultúremberek vannak. Bizony.

Most azt gondolom, ennek a fórumnak itt örökre vége. Látszik abból, hogy szinte senki nem maradt, és már a legutóbbi játékaink is sokkal kevésbé voltak sikeresek, mint valaha. Félreértés ne essék, én rettenetesen élveztem a versjátékokat, a prózait is, nagyon hiányoznak a "Párosító" agyzsibbasztó feladványai, de már régen nem adunk fel egymásnak sem gondolkodnivaló feladványokat, már a topik címére sem emlékszem.

Zsebibaba és Balerina - ők tőlem is elköszöntek. A többiek nem, csak elmentek. Értem őket, és hiányolom - de nekik van igazuk. Túl rövid ez az élet ahhoz, hogy értetlenekkel, ellenségeskedőkkel, lenézőkkel, nagyképűekkel, senkiháziakkal vitatkozzak. Olvasgatom még valameddig, néha talán írok is, de ez már halott ügy - ami mozog, már csak a férgek mozgatják.

Szép volt sokáig, kár, hogy ez lett a vége. Nyugodjék békében.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Március. 08, 08:06:08 írta adorka » Naplózva
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország