NOL Fórum
2017. Augusztus. 20, 18:33:07 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 160
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gasztro-MAKKA  (Megtekintve 138327 alkalommal)
adorka
Vendég
« Válasz #15 Dátum: 2013. November. 22, 17:18:22 »

1. Én a gombát se veszem zöldségnek...Vigyorog

2. A tojáspörkölt kicsit meglepően hangzik, de végülis fehérje az is.

1. Helyes! Bár egy csomó ismerősöm szerint a gomba: növény, hisz gyökere van... Vigyorog
    Pedig anno - elvben - tanulhatták bioszból, hogy állatok-növények-gombák...

2. Sárgája is, nem csak fehérje!  Vigyorog

- Pistike, edd meg a lágytojást!
- de Anya....
- Ne dumálj annyit, sietek, edd meg azonnal!
- Anya, a fejét is meg kell enni?
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 948


Miss Brutal


« Válasz #16 Dátum: 2013. November. 22, 17:29:48 »

Nekem lenne egy kerdesem: tudtok-e ajanlani olyan zoldseges eteleket amik sikeresek gyerekeknel? Tegyuk fel hogy van egy ismerosom (a fantazianeve legyen mondjuk Laszlo Vitez, minden hasonlosag valodi szemelyekkel veletlen egybeeses) akinek van ket lanya akik az istennek se hajlandok semmi egeszsegeset megenni. Tegyuk fel azt is hogy a szulok toketlenek es nem birjak se szep szoval se szigorral, eheztetessel kikenyszeriteni hogy a kolkok akar megkostoljanak pl. egy sima zoldborsofozeleket. Megeszik viszont a fasirtot, a sult es rantott dolgokat, es persze korlatlan mennyisegben tesztat, rizset, sultkrumplit, hamburgert, spagettit, barmit ami sajtos. Ja, mit ad az eg, imadjak a prokoltot.

Szoval, van valakinek valami tippe? Koszi az ismerosom neveben!
Patiszonból, fiatal tökből is lehet pörköltet csinálni.
Meg karfiolból, zöldbabból.
Én paszternákból (nem fehérrépából!) is egész jó pörköltet rittyentek. Hogy az eleddig méltatlanul kihagyott gombát ne is említsük. Mellesleg nem zöldség ugyan, de a tojáspörkölt sem elhanyagolható mulatság.
Én a gombát se veszem zöldségnek... Vigyorog A tojáspörkölt kicsit meglepően hangzik, de végülis fehérje az is.
Húúú, tojáspörkölt! Már el is felejtettem, pedig sokat ettem gyerekkoromban.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Purple Fox
Sr. Member
****
Hozzászólások: 2 918


kálium-permanganát


WWW
« Válasz #17 Dátum: 2013. November. 22, 20:00:21 »

1. Én a gombát se veszem zöldségnek...Vigyorog

2. A tojáspörkölt kicsit meglepően hangzik, de végülis fehérje az is.

1. Helyes! Bár egy csomó ismerősöm szerint a gomba: növény, hisz gyökere van... Vigyorog
    Pedig anno - elvben - tanulhatták bioszból, hogy állatok-növények-gombák...

A gombának van gyökere, vagy a gyökérnek gombája... nem mindegy?  Vigyorog

Egyébként:

- Anya, mi van a nagymama szemében?
- Nem tudom Pistike, tedd ki a tányér szélére!
Naplózva

"Nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world..." (John Lennon, 1968)
"Ugye a duda egy bőrzsák, ami a kormányban van belül?" (Purple Fox, 2010)
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 629


nyomozó


« Válasz #18 Dátum: 2013. November. 22, 20:14:02 »

Na szegény gyerekek, ha a mama ezt mind kipróbálja rajtuk...

Én már láttam gyereket, akinek ízlett. A saját szememmel láttam !
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 948


Miss Brutal


« Válasz #19 Dátum: 2013. November. 22, 20:18:22 »

Na szegény gyerekek, ha a mama ezt mind kipróbálja rajtuk...

Én már láttam gyereket, akinek ízlett. A saját szememmel láttam !
Persze. na de mindazt, amit felsoroltunk???
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 629


nyomozó


« Válasz #20 Dátum: 2013. November. 22, 20:26:50 »

Na szegény gyerekek, ha a mama ezt mind kipróbálja rajtuk...

Én már láttam gyereket, akinek ízlett. A saját szememmel láttam !
Persze. na de mindazt, amit felsoroltunk???

Ja, nem, hanem ezeket a rántott-zsákbamacskákat.
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 948


Miss Brutal


« Válasz #21 Dátum: 2013. November. 22, 20:48:56 »

Na szegény gyerekek, ha a mama ezt mind kipróbálja rajtuk...

Én már láttam gyereket, akinek ízlett. A saját szememmel láttam !
Persze. na de mindazt, amit felsoroltunk???

Ja, nem, hanem ezeket a rántott-zsákbamacskákat.
Zöldséggel még nem ettem ilyent (persze, külön-külön már elég sokat), de a kedvenc kínai vendéglőnkben gyümölcsökkel ez a helyzet. bebundázzák, kirántják, mi meg találgatjuk, melyik bundában mi van.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 663

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #22 Dátum: 2013. November. 22, 20:53:26 »

Az elozoekhez..

Miert kell a fozeleket -mint OLYAN- eroltetni. Mi van -peldaul- a SPENOTTAl?
A lenyeg  maga a ZOLDSEG, az, hogy hogyan eszi meg valaki az -szerintem- mellekes.
Sokan a fozelekfeleket vagy vajasan (vajban) eszi megfozve , megfozi es vajat tesz ra.\, nem hiszem hogy az angolok -peldaul- ismerik egyaltalan a fozelekeket.
 
Kecske a 10.-ben irta, de kimaradt, a  GOMBAFEJKET RANTVA kesziteni, rizzsel es tartar -vagy majonezes- martassal enni.

Aproppo.. ."A majonézhez annyit, hogy "errefelé" biciklitúrán sokszor van majonézes kukorica.''FOTT  kukoricara majonezt tesznek?
Vajrol mar hallottam  es ettem is ugy.

Sok etkezesi szokas GEN eredetu, -mondhatnam-hiba?
A fiam amikor  kb. masfel-ket eves vlt, a felesegem SPENOT FOZELEKET csinalt neki, ami ADDIG MEG SOHASEM EVETT!
Megfogta a kis tanyert es eltolta magatol es azt mondta ''En EZT nem szeretem!''

Az  edesanyam csak csodalkozott rajta, majd azt mondta " Erdekes, TE SEM  etted meg abban a korban!''

Az ember izlese(?) -es  lehet hogy az ovek is-korral vagy az idovel, valtozik, igy nem szabad feladni a REMENYT!
Fiatal  koromban -OTTHON- a  KAPOSZTAS TESZTAT CUKORRAL ETTEM.
ITT.. RASZOKTAM a soval es borssal valo evesere. Hazamenve...a mamam csodalkozott rajta...
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 663

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #23 Dátum: 2013. November. 22, 21:05:35 »

21.-hez
A kinai eteleket latva, sokra, mar felfordul az ember gyomra-es a tavol keleti stb.- orszagoket is-csak hagyuk ki ebbol, mert azokat az eteleket csak talalgatni lehet micsodak.

Eloszor -vagy 33 eve- egy magyar lanynak mutattam be New Yorkot, es persze az ott levo Kina varost is, egy kinai etteremben ebedeltunk meg.

Akkor meg nem ertettem mi lehetett az amit en valaszrtottam, hiaba magyarzott a pincer mi is az.
Ugyanis az etel NEVET IS CSAK  ANGOL BETUKKEL IRTAK AZ ETLARRA, de nem angolul.
Joval kezobb derult ki mit is ettem.
Az etel neve magyarul ''Bika toke Hiang-pong modra" vagy milyen modon elkeszitve...

Miert?
Otthon is van Kakas toke porkolt vagy mi... Mosolyog
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
Purple Fox
Sr. Member
****
Hozzászólások: 2 918


kálium-permanganát


WWW
« Válasz #24 Dátum: 2013. November. 22, 21:44:58 »

Na szegény gyerekek, ha a mama ezt mind kipróbálja rajtuk...

Én már láttam gyereket, akinek ízlett. A saját szememmel láttam !
Persze. na de mindazt, amit felsoroltunk???

Ja, nem, hanem ezeket a rántott-zsákbamacskákat.
Zöldséggel még nem ettem ilyent (persze, külön-külön már elég sokat), de a kedvenc kínai vendéglőnkben gyümölcsökkel ez a helyzet. bebundázzák, kirántják, mi meg találgatjuk, melyik bundában mi van.
Ha már kínai, a héten egy kis kínai büfében (elég sok van azon a környéken) nyolc kincset ettem. Vagy 3 féle hús volt benne, és az egyik tisztára olyan volt, mint a szarvas a Trófeában...  Hááát Tippelni se mertem, hogy milyen húsok voltak, elég, hogy finom volt.
Azért eszembe jutott, amikor tavaly valahol szőlőmártás volt, viszont sóska ízzel (erről írtam is akkor) Mosolyog
Naplózva

"Nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world..." (John Lennon, 1968)
"Ugye a duda egy bőrzsák, ami a kormányban van belül?" (Purple Fox, 2010)
Purple Fox
Sr. Member
****
Hozzászólások: 2 918


kálium-permanganát


WWW
« Válasz #25 Dátum: 2013. November. 22, 21:51:54 »

Sok etkezesi szokas GEN eredetu, -mondhatnam-hiba?
A fiam amikor  kb. masfel-ket eves vlt, a felesegem SPENOT FOZELEKET csinalt neki, ami ADDIG MEG SOHASEM EVETT!
Megfogta a kis tanyert es eltolta magatol es azt mondta ''En EZT nem szeretem!''

Az  edesanyam csak csodalkozott rajta, majd azt mondta " Erdekes, TE SEM  etted meg abban a korban!''

Az ember izlese(?) -es  lehet hogy az ovek is-korral vagy az idovel, valtozik, igy nem szabad feladni a REMENYT!
Fiatal  koromban -OTTHON- a  KAPOSZTAS TESZTAT CUKORRAL ETTEM.
ITT.. RASZOKTAM a soval es borssal valo evesere. Hazamenve...a mamam csodalkozott rajta...

A nagymamám sokat mesélt régen a spenótról... az én apám is kiköpte először, de ugyanazon a napon a 3-4. próbálkozásra már megette  Vigyorog Én a sóskát preferálom, amit ő nem eszik a vesekő miatt. Úgyhogy egyik se nagyon szokott lenni itthon.

Elvből utálom a káposztás ételeket, de cukorral még kevésbé tűnik gusztusosnak... A legjobb haverom meg egyenesen LEKVÁRRAL eszi. Meglepődött Vigyorog
Naplózva

"Nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world..." (John Lennon, 1968)
"Ugye a duda egy bőrzsák, ami a kormányban van belül?" (Purple Fox, 2010)
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 629


nyomozó


« Válasz #26 Dátum: 2013. November. 22, 21:57:38 »

A nagymamám sokat mesélt régen a spenótról...

Popej volt a nagymamád ?
Naplózva
vitezlaszlo
Hero Member
*****
Hozzászólások: 16 515


Vitezlaszlo


« Válasz #27 Dátum: 2013. November. 22, 23:47:27 »

Nagyon szepen koszonom a sok kituno tanacsot! A rantott dolgokat probaltuk, a rantott karfiolt az idosebb csipegeti, a kicsi nem hajlando foglalkozni vele. Van egy rantott cukkini a Maggiano's olasz etteremlancban amit nagyon szeretnek, de otthon meg nem sikerult replikalni pedig mar megprobaltuk vagy otszor. Tettunk porkoltbe zoldseget de az nem nyert hangszorot, kikerultek. A gombapokoltre "pfuj" volt a reakcio.

De van par eszmeletlen dolog amit meg en se probaltam. A tojasporkolt nekem teljesen uj, az hogy keszul, fott tojasbol csinalod a prokoltot?

A zoldbab porkolt is ujdonsag, de ez meg nekem is gyanusan hangzik...

A kermleveseket probaltuk, tipikusan nem mennek, kivetel egyetlen fajta fagyasztott paradicsom-kremleves (most alltak meg arulni, megut a guta), es a burgonya kremleves, ami nem egy dietas kaja, kulonosen ugy nem ahogy a lanyok szeretik - telenyomva fustolt szalonnaval.

A majonezt ugy altalaban nem dijazzak, viszont kecsop johet minden mennyisegben, azzal sikerult mar megetetni par dolgot.

Eddig a legnagyobb siker a fasirttal es a husgomboccal volt ha belekevertunk mondjuk egy kis cukkinit vagy spenotot vagy repat, de nem lehet barmit es barmekkora mennysegben belerakni - es persze amit beleraksz abbol is kisul minden taplalo.

Szoval tovabb kiserletezunk, meg egyszer koszonet a tanacsokert!
« Utoljára szerkesztve: 2013. November. 22, 23:55:09 írta vitezlaszlo » Naplózva
vitezlaszlo
Hero Member
*****
Hozzászólások: 16 515


Vitezlaszlo


« Válasz #28 Dátum: 2013. November. 22, 23:51:30 »

Ha már kínai, a héten egy kis kínai büfében (elég sok van azon a környéken) nyolc kincset ettem. Vagy 3 féle hús volt benne, és az egyik tisztára olyan volt, mint a szarvas a Trófeában...  Hááát Tippelni se mertem, hogy milyen húsok voltak, elég, hogy finom volt.
Azért eszembe jutott, amikor tavaly valahol szőlőmártás volt, viszont sóska ízzel (erről írtam is akkor) Mosolyog
A kinai dolgokkal vigyazni kell. Mint mar irtam, az itteni kinai szupermarketben a legtobb husfelerol meg azt se tudom beloni milyen allatbol valo, kiveve persze a hatborzongato kiakasztott sult kacsakat amitol kiraz a hideg.

Most olvastam hogy egy nemet ceg improtalt az USA-ba egy rakas kinai mezet. Illegalisan mert haromszoros tarifa van rajta, reszben mert rohadt olcso reszben mert nagyon szar. Allitolag nem varjak meg amig a mehek elkeszitik a mezet hanem egy korai fazisban kiszedik a kaptarbol a lepet es szaritoval besuritik. Igy ketszer annyi mezet lehet egy kaptarral termeltetni, de a modszertol a cikk szerint az ize es a szaga a savanyukaposztahoz lesz hasonlo, amit ugy kompenzalnak hogy telenyomjak cukorral.
Naplózva
Sarkanyszeker
Hero Member
*****
Hozzászólások: 13 414



« Válasz #29 Dátum: 2013. November. 23, 06:54:45 »

Tettunk porkoltbe zoldseget de az nem nyert hangszorot, kikerultek. A gombapokoltre "pfuj" volt a reakcio.
Az ellenség megtévesztésére, a helyetekben a gomba mellett húst és kesudiót is raknék bele, egy sűrű pörköltszafnál elég nehéz kitalálni, hogy melyiket is készül bekapni a gyermek. (Az sem elhanyagolandó, hogy anya letagadhatja a gomba létét, hiszen az csak kesudió.)
A tojasporkolt nekem teljesen uj, az hogy keszul, fott tojasbol csinalod a prokoltot?
Úgy, úgy.

Alapvetően nemigen értem, hogyan alakulhatott ki Náluk ez a fitymálás, hiszen Ti, felnőttek, szeretitek és eszitek is a zöldségeket.
Külön főztök Nekik?
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 160
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország