NOL Fórum
2017. Október. 22, 09:04:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Új IP cím
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 150 151 152 153 154 [155] 156 157 158 159 160 161
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gasztro-MAKKA  (Megtekintve 144235 alkalommal)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2310 Dátum: 2016. December. 11, 21:26:28 »

Szentendrén fogok lakni, egy ismerős néni lakásában, aki a lányáékhoz jön ki  másfél hónapra -vagy több- időre.
Ott már minden be van "spájzolva" nekem, a méyhűtőbenis, a disznórorostól kezdve......minden.
A mobil is, a száma még ismeretlen.

És mikor érkezel Magyarországra?
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
december 27.en, este

"sofőröm is van", a házinéni mindent "levajazott"... Mosolyog Mosolyog

Gondolom, természetben hasonlit(hat) hozzád, amire megkérik azt szivessen és  EZER SZÁZALÉKBAN megcsinálja.. Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2311 Dátum: 2016. December. 12, 01:21:18 »

Lehet véleményt -elgondolást- mondani a Mátyás Pince (M P)szilveszteri menűjéről és ugy, az egészről?
Bevezető   azok az árak egyben megszabják azt is hogy KI MEGY ÉS KI MEHET ODA, a menúben szereplő ételek a másik!

1,...egy étterem étlapja egyben bemutatója is a helynek. Az azon lévő ÉTELEKKEL ÉS AZOK ÁRAIVAL.
      Nem is kell oda menni, megnézni a helyiséget.
      Az egyből megmondja, milyen osztályú, menyire nívós az a hely és milyen árai vannak, azon kivűl hogy mit ehet ott az ÁTLAG EMBER!

      KECSKE által leközöltek alapján -talán- a FELSŐ SZÁZ -vagy- TÍZEZER számára van az, de talán még azoknak sem fűllik a foguk
      a menűben foglalt ételekhez, mert azt nem az átlag magyar ember és magyar izlés/gyomor számára állitották össze.

2,...egy ilyen alkalomra igazán lehetséges lenne egy rövid -de magyaros- étlap, menű. Arra az esetre ha az illetők ellőre megmondják hogy
      a cifra elnevezésű -és elkészitésű- ételeket NEM SZERETIK, pontossan azért mert eddigi életük során még olyat nem ettek, és nem akarják azt
      hogy pont az nap este próbálják azt ki.

3,...ha valaki megnézi egy nagyobb szálloda étlapját, számtalan olyan étel található azon amihez nem kell nagy felkészűltség  mert azok FRISSEN
      SŰLTEK, vagy -esetleg- van köztük egy pár KÉSZ ÉTEL IS (AMI EL ÁLL!) például.. Kolozsvári Töltött Káposzta, vagy Házi Disznótoros?

4,..az ára..az egy más dolog.CSAK AZÉRT hogy aznap este cigányzenét hallgason és azokat az ételeket egye...bátor -és gazdag?- embernek kell
     lennie. Egy ÖT FŐS CSALÁD EGY ESTE 200,000 + forint egy vacsorára?

Ennyit a "Hol szilveszterezzünk" témára.

A végén lehet hogy az ismerősöknél kötök ki, és MÁSNAP tartok egy UTÓ SZILVESZTERT?
« Utoljára szerkesztve: 2016. December. 12, 22:04:10 írta tozser » Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #2312 Dátum: 2016. December. 12, 07:20:38 »

Lehet véleményt -elgondolást- mondani a Mátyás Pince (M P)szilveszteri menűjéről és ugy, az egészről?
...

Ha én is elmondhatom a véleményem, az árakat én is nagyon magasnak tartom. Ennél többet Svájcban sem kérnének egy elegáns étteremben összeállított ünnepi menüért. És persze az árakat nem szabad egy az egyben átszámolni az adott ország jövedelmi viszonyainak figyelembevétele nélkül ( pl. ha belegondolok, hogy Norvégiában egy hétköznapi kocsmában 13 Euró körüli összeget fizettünk egy korsó sörért… ).

Szóval drága. A menü különleges volta engem nem zavarna, a magyar konyháról sose volt jó véleményem, nem is igen étkezem a magyar konyha szerint, nekem nem fut össze a nyál a számban, ha házi disznótorosra, vagy kolozsvári töltött káposztára gondolok, évek óra nem ettem ilyesmit, és nincs hiányérzetem. A menü számomra inkább ínyencségnek minősül, és szívesen kipróbálnám. Amit viszont sose értettem: miért kell hatalmas összegeket kiadni, és baromi mennyiségű italt elfogyasztani pusztán azért, mert végetért egy év ? Öregebbek lettünk megint, és ez nem jó hír. Szóval a Szilvesztert nem szoktam nagyon ünnepelni.
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2313 Dátum: 2016. December. 12, 22:18:57 »

2312.-re

Ha viszont egy  "JOBB ÉTTEREM" étlapját nézzük, a  (kimondottan) magyar ételeken KIVŰL számtalan kűlföldi -főleg FRANCIA- ételellel is talákozik az ember.

A BÉLSZIN-t sem  "magyarossan"  készitik, és amikor ha megsűlt -például- fűszeres vajat vagy tökörtojást is tesznek a tetejére.

A "Hideg konyha" készitményei is jobbára francia, mert a Kaszinó tojásra sem lehet azt mondani hogy az egy tipikus alfőldi étel. Mosolyog Mosolyog

Amit ki akarok hozni ebből, az hogy megkell nézni -mondjuk- az ASTORIA Szálló, vagy más szállodák étlapját és akkor nem lesz az hogy csak magyar kaja van.

És oda kell menni, mert ÉN IS oda megyek ha az "OLYAN FÉLE" ételre fáj a fogam, ha vese-velővel-re van kedvem egy Kisbojtár nevű helyet keresek.. Mosolyog

Természetes hogy azok az ételek nemigen fordulnak elő kisebb helyeken, de oda viszont inkább a magyar vendégek járnak.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December. 13, 01:28:38 írta tozser » Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2314 Dátum: 2016. December. 13, 02:42:19 »

Még mindég a Mátyás Pince..

Ott, ahol az ÁRAKRÓL van szó,   A FIZETÉSI FELTÉTELEK-nél
AZ első mondat "egy kicsit cseles"..

Azt mondja  "Az ASZTALFOLALÁSIDIJ(!!!) a számla végleges kifizetésénél kerűl rendezésre."..valahogy' igy.

Ezek szerint ..még az is van?
És ha van is,,hol van az ogy az mibe kerúl?

Igyse' megyek oda, de azért "szeretném tudni hogyan koppasztják meg a vendégeket" Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2315 Dátum: 2016. December. 30, 09:48:03 »

Két téma van.?
Hol lehet "eredeti" TATÁR BIFSZTEKET kapni? (ahol nem egyszerű darált marhahúst adnak bélszin helyet?)

Hogyan készűl a "hagyományos" ujévi LENCSE LEVES? Azaz, virslivel vagy fűstölt csülökkel, alapjában véve?
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #2316 Dátum: 2016. December. 30, 19:22:08 »

Hogyan készűl a "hagyományos" ujévi LENCSE LEVES? Azaz, virslivel vagy fűstölt csülökkel, alapjában véve?

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20161228/lencseleves-recept/

( de biztosan vannak mások, akik szerint másként készül )
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2317 Dátum: 2016. December. 30, 23:04:45 »

Két téma van.?
Hol lehet "eredeti" TATÁR BIFSZTEKET kapni? (ahol nem egyszerű darált marhahúst adnak bélszin helyet?)

Hogyan készűl a "hagyományos" ujévi LENCSE LEVES? Azaz, virslivel vagy fűstölt csülökkel, alapjában véve?
Utoljára (vagy két éve, de tán még régebben) a Vakvarjúban ettem nagyon finomat. Ez ma már hálózat, rá tudsz keresni, melyik a hozzátok legközelebbi.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
sandton
Hero Member
*****
Hozzászólások: 8 463


mer én vagyok az igazi TreBitch


« Válasz #2318 Dátum: 2016. December. 31, 12:34:26 »

2312.-re

Ha viszont egy  "JOBB ÉTTEREM" étlapját nézzük, a  (kimondottan) magyar ételeken KIVŰL számtalan kűlföldi -főleg FRANCIA- ételellel is talákozik az ember.

A BÉLSZIN-t sem  "magyarossan"  készitik, és amikor ha megsűlt -például- fűszeres vajat vagy tökörtojást is tesznek a tetejére.

....

Nos a magyar hidegkonyha évtizedekig tarolt a különböző nemzetközi szakácsversenyeken. ( az Alföldön meg a cseresznye, barack meg a szilva szokott lenni az előétel - nem is kell  rágni  Kacsint )

Én a VIGADÓ-ba szoktam járni ha pl. egy jó pacalra éheztem rá, nemtom megvan e még a HUBERTUS, ott meg mindenféle magyaros kaják vannak ( pl. zuzapörkölt...) .

A bélszinnek van egy magyar változata ( Budapest Bélszin néven futtatják ) , ami ugye bélszin plusz egy rakás lecsó van a tetején.

Szóval most megint éhes lettem...

BUÉK !
Naplózva
sandton
Hero Member
*****
Hozzászólások: 8 463


mer én vagyok az igazi TreBitch


« Válasz #2319 Dátum: 2016. December. 31, 12:40:38 »

....
Utoljára (vagy két éve, de tán még régebben) a Vakvarjúban ettem nagyon finomat. Ez ma már hálózat, rá tudsz keresni, melyik a hozzátok legközelebbi.

Még 73-ban egy potsdami vasuti (!) restiben ettem egy tatárbifszteket ami disznóhúsból volt ( endékás spezialitat....). Milyen hülye tud lenni az ember fia.
Egy ideig én tartottam az ágytól a klozetig sprint világcsúcsát...

Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #2320 Dátum: 2016. December. 31, 12:51:07 »

A bélszinnek van egy magyar változata ( Budapest Bélszin néven futtatják ) , ami ugye bélszin plusz egy rakás lecsó van a tetején.


A Budapest bélszínt zöldséges libamájas raguval szokták szervírozni. Nem rossz, de az én számomra ez nem „bífsztek”. Rendszerint szeletben sütik és jól megsütik, mint egy rostélyost.


Az igazi bífsztek egyben sül sütőben, előtte két-harom napig pácban érlelődik, hirtelen sütik, félidőben egyszer megforgatják, sütés után szeletelik és a közepe véres ( az angolos nagyon, a félangolos kicsit ).

Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2321 Dátum: 2016. December. 31, 15:04:39 »

A bélszinnek van egy magyar változata ( Budapest Bélszin néven futtatják ) , ami ugye bélszin plusz egy rakás lecsó van a tetején.


A Budapest bélszínt zöldséges libamájas raguval szokták szervírozni. Nem rossz, de az én számomra ez nem „bífsztek”. Rendszerint szeletben sütik és jól megsütik, mint egy rostélyost.


Az igazi bífsztek egyben sül sütőben, előtte két-harom napig pácban érlelődik, hirtelen sütik, félidőben egyszer megforgatják, sütés után szeletelik és a közepe véres ( az angolos nagyon, a félangolos kicsit ).

Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2322 Dátum: 2016. December. 31, 15:23:48 »

2312.-re

A BÉLSZIN-t sem  "magyarossan"  készitik, és amikor ha megsűlt -például- fűszeres vajat vagy tökörtojást is tesznek a tetejére.

Az nem bélszín, hanem hátszín. Ha tükörtojás, akkor Holstein módra, ha fűszervaj, akkor Udvarmester módra. Ha jól elkészítik, az íze csaknem olyan jó, viszont az ára alacsonyabb.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2323 Dátum: 2016. December. 31, 15:26:25 »

....
Utoljára (vagy két éve, de tán még régebben) a Vakvarjúban ettem nagyon finomat. Ez ma már hálózat, rá tudsz keresni, melyik a hozzátok legközelebbi.

Még 73-ban egy potsdami vasuti (!) restiben ettem egy tatárbifszteket ami disznóhúsból volt ( endékás spezialitat....). Milyen hülye tud lenni az ember fia.
Egy ideig én tartottam az ágytól a klozetig sprint világcsúcsát...


Egyik barátom szerint viszont ő. Drezdában ette - életében először és utoljára.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2324 Dátum: 2016. December. 31, 15:30:00 »

A bélszinnek van egy magyar változata ( Budapest Bélszin néven futtatják ) , ami ugye bélszin plusz egy rakás lecsó van a tetején.


A Budapest bélszínt zöldséges libamájas raguval szokták szervírozni. Nem rossz, de az én számomra ez nem „bífsztek”. Rendszerint szeletben sütik és jól megsütik, mint egy rostélyost.


Az igazi bífsztek egyben sül sütőben, előtte két-harom napig pácban érlelődik, hirtelen sütik, félidőben egyszer megforgatják, sütés után szeletelik és a közepe véres ( az angolos nagyon, a félangolos kicsit ).


Érd környékén van egy Steak House nevezetű hely, ott darabban aják a bélszínt, de jókora darabban, és NAGGGGYON finom. Angolosból csak nagyobb darabot lehet enni (gondolom, ugyanannyit sütik, mint a félangolost, így kevésbé sül át), de nekem a medium is épp elég volt. (Ja, az ára is megvan. De ott ettem eddig a legjobbat.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Oldalak: 1 ... 150 151 152 153 154 [155] 156 157 158 159 160 161
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország