NOL Fórum
2017. Október. 22, 09:04:16 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gasztro-MAKKA  (Megtekintve 144234 alkalommal)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2325 Dátum: 2016. December. 31, 16:04:16 »

A bélszinnek van egy magyar változata ( Budapest Bélszin néven futtatják ) , ami ugye bélszin plusz egy rakás lecsó van a tetején.
A Budapest bélszínt zöldséges libamájas raguval szokták szervírozni. Nem rossz, de az én számomra ez nem „bífsztek”. Rendszerint szeletben sütik és jól megsütik, mint egy rostélyost.


Az igazi bífsztek egyben sül sütőben, előtte két-harom napig pácban érlelődik, hirtelen sütik, félidőben egyszer megforgatják, sütés után szeletelik és a közepe véres ( az angolos nagyon, a félangolos kicsit ).

sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
Kecske   a te bélszin-sűtésed az valami helyi szokás...lehet.
Ahogy a Hobok irta, a HÁTSZINT szokták egybe sűtni. és ha két személyre akarja valaki, akkor sütik egybe és szeletelik fel.(AZT HISZEM AKKOR TOURNEDOS -vagy mi- a neve..
A bélszin elkészitését is jól irta, a módozatait is.

A bélszint nehéz lenne egybe sütni, mert a HÚS alakja változik van szélesebb és keskenyebb része, a legvége pedig LAPOS, abbol csinálják a tatár bifszteket,
vagy kiklopfolva sőtik meg, mint BÉLSZIN LÁNGOS és szoktak bő zsirban sűlt hagyma karikákat ois rá tenni, akkor már a neve Bélszin lángos LYONI modra.

Az  emlitett "pác" nem pác, hanem egy mustár-olaj-f.bors bevonat, és azzal az egészet bekenik, majd zsírpapirba tekerve/csomagolva teszik be kb.egy hétre hideg helyre, a hűtőbe....OTTHON.
Ha azonban a hús minősége/állaga PUHA van ugy hogy nincs  "pácolás".

EZEN KIVŰL...MINDENKINEK BOLDOG UJ ÉVET KIVÁNOK ÉS JÓ SZILVESZTEREZÉST... Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január. 02, 05:51:26 írta tozser » Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #2326 Dátum: 2016. December. 31, 19:10:14 »

Érd környékén van egy Steak House nevezetű hely, ott darabban aják a bélszínt, de jókora darabban, és NAGGGGYON finom. Angolosból csak nagyobb darabot lehet enni (gondolom, ugyanannyit sütik, mint a félangolost, így kevésbé sül át), de nekem a medium is épp elég volt. (Ja, az ára is megvan. De ott ettem eddig a legjobbat.

Egyetlen egyszer próbálkoztam vele otthon, vagy harmincévvel ezelőtt, de tökéletesen sikerült. Abszolút betartottam a recept előírásait, annyi időt érlelődött a hűtőben, amennyit javasoltak, betartottam a sütő hőfokát és a sütési időt is. Most már nem nagyon merném megpróbálni. Ha az igazit keressük, biztos, hogy Angliában sütik a legjobbat.

( Amúgy azt hiszem, az "angolos"nál kicsit rövidebb a sütési idő, viszont kicsit magasabb a hőfok ; de nem vagyok biztos benne )
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2327 Dátum: 2017. Január. 01, 10:59:51 »

Érd környékén van egy Steak House nevezetű hely, ott darabban aják a bélszínt, de jókora darabban, és NAGGGGYON finom. Angolosból csak nagyobb darabot lehet enni (gondolom, ugyanannyit sütik, mint a félangolost, így kevésbé sül át), de nekem a medium is épp elég volt. (Ja, az ára is megvan. De ott ettem eddig a legjobbat.

Egyetlen egyszer próbálkoztam vele otthon, vagy harmincévvel ezelőtt, de tökéletesen sikerült. Abszolút betartottam a recept előírásait, annyi időt érlelődött a hűtőben, amennyit javasoltak, betartottam a sütő hőfokát és a sütési időt is. Most már nem nagyon merném megpróbálni. Ha az igazit keressük, biztos, hogy Angliában sütik a legjobbat.

( Amúgy azt hiszem, az "angolos"nál kicsit rövidebb a sütési idő, viszont kicsit magasabb a hőfok ; de nem vagyok biztos benne )
Nem vagyok képben, még nem próbálkoztam vele. És az ismereteim is hiányoznak. Azt hiszem, azt a kétévenkénti egy alkalmat inkább hozzáértőre bízom, én maradok a tatárhúsnál.
Jaj, most, hogy Szászországban töltöttem egy hetet, ott kaptunk a reggelihez valamit, amit nem is tudok nevén nevezni. Nagyon finom marhahús volt nem is igazán finomra darálva, csak sóval és borssal fűszerezve (a hagyma mellé volt készítve, de azt tekintettel az egésznapos közös légtérre, és arra, hogy más - Sandtonéhoz hasonló tapasztalatok alapján - nem kockáztatott, én is kihagytam), és olyan finom volt, hogy én minden alkalommal azt reggeliztem. Pedig volt még az asztalon finomság. Szóval egy jó marhahús fűszerek nélkül is jó.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2328 Dátum: 2017. Január. 02, 05:58:13 »

232?
Egyes helyeken kérheted az "egy adagos" bifsztek sűtését ZSIR VAGY OLAJ NÉLKŰL.....SZÁRAZON IS!

Ekkor egy serpenyőbe -vagy akár a platnira is- felteszik sűlni, alá bőven SÓT HINTENEK HOGY A HÚS NE RAGADJON ODA!
És ugy sűlllllll Kacsint

232?...az előzőhöz..
Valószinű hogy egy tatár bifsztek változat lehetett, mi más?
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #2329 Dátum: 2017. Január. 02, 09:09:40 »

Nem vagyok képben, még nem próbálkoztam vele.

Ha van bátorságod hozzá, megéri, szerintem ez az ételek csúcsa. Találtam egy receptet, valami ilyesmit csináltam én is. Bár nekem úgy rémlik, hogy nekem a sütőben félidőben egyszer meg kellett fordítani ( óvatosan, lapáttal, villát nem beleszúrva! ), de ez a recept is kiválónak tűnik. Borzasztó stresszben voltam, vajon sikerül-e, de semmi gond nem volt.

http://www.nosalty.hu/recept/egybesult-belszin
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2330 Dátum: 2017. Január. 04, 12:20:01 »

Nem vagyok képben, még nem próbálkoztam vele.

Ha van bátorságod hozzá, megéri, szerintem ez az ételek csúcsa. Találtam egy receptet, valami ilyesmit csináltam én is. Bár nekem úgy rémlik, hogy nekem a sütőben félidőben egyszer meg kellett fordítani ( óvatosan, lapáttal, villát nem beleszúrva! ), de ez a recept is kiválónak tűnik. Borzasztó stresszben voltam, vajon sikerül-e, de semmi gond nem volt.

http://www.nosalty.hu/recept/egybesult-belszin
Majd egyszer, amikor valamiért nagyon meg akarom jutalmazni magam...
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2331 Dátum: 2017. Január. 07, 08:54:39 »

KI ÁRUL -azaz- HOL LEHET KAPNI OLYAN FŐZŐ/SŰTŐ  EDÉNYEKET AMI "ROZSDAMENTES" ACÉLBÓL VAN , AZ ALJA DUPLA (VASTAG!) ÉS A NYELÉN VAN
A GYÁRTO EBLÉMÁJA..(NAGY) W, alatta (NAGY) M és az melett egy KIS F betű?
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2332 Dátum: 2017. Január. 08, 11:27:48 »

Tárgy:  Nincs mit hozzá tenni
KAPTAM-KÜLDŐM

Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak.

A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.

Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50%-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.
Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!

A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képzõdését.

Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekõ rizikót -kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekõ megelõzési módszerként javasolja.
Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal.
Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történõ átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik.
Különösen jelentõsek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.
Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemõk nyugtatására az anyatejen keresztül.
A komló megtalálható tabletta formában és különbözõ gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elõsegítõ hatása van.

Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévõ anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvezõ hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függõséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések elõtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvezõ élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztõ hatású, károsan hat a gyomorra.
A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentõ szerként hasznosítja. Fertõtlenítõ hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet.
Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen.
A foghagymás pálinka valóságos varázsszer.       
Álljon itt a saját (Máthé Károly) tapasztalatom: 
Valamikor a 60-as évek végén, drága jó APÁM a következõ  recepteket adta át nekem. "Fiam, a gyomor-bél fertõzésre a  legjobb szer a valódi barackpálinka, mig a szivgörcs azonnali  ellenszere a jófajta (nem aromából készült) konyak.  Az elõbbit többször megtapasztaltam, az utóbbira a feleségem  betegsége emlékeztetett.
Ma már otthon a gyógyszerek mellett  mindig van konyak, ami többször húzott ki percek alatt a szivgörcsbõl.   
Érdekességként jegyzem meg, amikor  megpróbáltam a neten utánanézni a konyak eme jótékony   hatásának, csak áttételesen véletlenül akadtam egy orvos javaslata  alapján az igazságra. Terhes nõknek javasolta, hogy a nem kívánt  méhgörcsöt egy pohárka konyakkal megszüntethetik. Annyit  meg  én is tanultam biológiából, hogy a méh, a sziv és az erek mind-mind a sima izmok családjába tartoznak. Igy ha közvetve is, de a doki  megerõsitette az apám által átadott recept hatásosságát, amit  orvosi leiratokban hiába kerestem.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltõ anyag kifejlõdését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a
vörösbor hat órai pácolás végére!
A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban található természetes cukrok gátolják a húsban lévõ, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hõ hatására nem alakulnak át rákkeltõ anyagokká.
Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat mûvel, hatására a fû is gyorsabban nõ. A sört a fodrászatban is elõszeretettel használják a haj formázására és ápolására.
B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetõen erõsebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitûnõ hajformáló. Hajmosás után a fejbõrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bõ vízzel leöblíteni.

Egy neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment.
Én is beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad.
Remélem Te is továbbítod!           












« Utoljára szerkesztve: 2017. Január. 10, 11:05:07 írta tozser » Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
Purple Fox
Sr. Member
****
Hozzászólások: 2 938


kálium-permanganát


WWW
« Válasz #2333 Dátum: 2017. Január. 08, 23:06:44 »

KI ÁRUL -azaz- HOL LEHET KAPNI OLYAN FŐZŐ/SŰTŐ  EDÉNYEKET AMI "ROZSDAMENTES" ACÉLBÓL VAN , AZ ALJA DUPLA (VASTAG!) ÉS A NYELÉN VAN
A GYÁRTO EBLÉMÁJA..(NAGY) W, alatta (NAGY) M és az melett egy KIS F betű?
https://www.google.hu/search?q=wmf+spar&oq=wmf+spar&gs_l=serp.3..0l5j0i22i30k1l5.4561.5053.0.5210.4.4.0.0.0.0.176.310.0j2.2.0....0...1c.1.64.serp..2.2.308.aSGlATc34Go Mosolyog
Naplózva

"Nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world..." (John Lennon, 1968)
"Ugye a duda egy bőrzsák, ami a kormányban van belül?" (Purple Fox, 2010)
Sarkanyszeker
Hero Member
*****
Hozzászólások: 13 414



« Válasz #2334 Dátum: 2017. Január. 09, 09:31:12 »

KI ÁRUL -azaz- HOL LEHET KAPNI OLYAN FŐZŐ/SŰTŐ  EDÉNYEKET AMI "ROZSDAMENTES" ACÉLBÓL VAN , AZ ALJA DUPLA (VASTAG!) ÉS A NYELÉN VAN
A GYÁRTO EBLÉMÁJA..(NAGY) W, alatta (NAGY) M és az melett egy KIS F betű?
https://www.google.hu/search?q=wmf+spar&oq=wmf+spar&gs_l=serp.3..0l5j0i22i30k1l5.4561.5053.0.5210.4.4.0.0.0.0.176.310.0j2.2.0....0...1c.1.64.serp..2.2.308.aSGlATc34Go Mosolyog
Megjegyzem, minthogy nagyon jó minőségű és nagyon olcsó volt a Spar legutóbbi akciója, az edényeket már Karira elkapkodták a frekventált boltokból.
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2335 Dátum: 2017. Január. 09, 11:43:01 »

Köszönöm az ELŐZŐ két beirást, ls segiteni akarást..

A VÉLETLEN SORÁN én is felfedeztem, miután ÖT  vas és edény boltban hiába kerestem, sehol sem ismerták feé és nem is volt.

A megnézett képeken azonban NEM VOLT AZ AMI KELLENE, egy 21 cm.átmérőjű SERPENYŐ!
A West Endben-i SPAR menedzsere mondta  "AKCIÓ VAN RÁ, DE HOGY MIKOR ÉS MIT KAPNAK MAJD, NEM TUDJA!"
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
sandton
Hero Member
*****
Hozzászólások: 8 463


mer én vagyok az igazi TreBitch


« Válasz #2336 Dátum: 2017. Január. 09, 11:44:22 »

KI ÁRUL -azaz- HOL LEHET KAPNI OLYAN FŐZŐ/SŰTŐ  EDÉNYEKET AMI "ROZSDAMENTES" ACÉLBÓL VAN , AZ ALJA DUPLA (VASTAG!) ÉS A NYELÉN VAN
A GYÁRTO EBLÉMÁJA..(NAGY) W, alatta (NAGY) M és az melett egy KIS F betű?


Nálatok (USA) pl. a Woolworth-ben.
MO-on Mark & Spencer-ként ismeretes.
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2337 Dátum: 2017. Január. 10, 11:08:29 »

A baj(!) az hogy AZT ITT KELLENE MEGVENNEM!

Mivel egyet tönkre tettem...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Azon kivűl, hol kapható az igazán finom "NÁPOLYI SZELET"!!?He
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 539


« Válasz #2338 Dátum: 2017. Január. 10, 11:19:42 »

A baj(!) az hogy AZT ITT KELLENE MEGVENNEM!

Esetleg próbálj meg itt érdeklődni:
http://www.homedesignshop.hu/uzletunk_32
Naplózva
sandton
Hero Member
*****
Hozzászólások: 8 463


mer én vagyok az igazi TreBitch


« Válasz #2339 Dátum: 2017. Január. 10, 13:22:55 »

A baj(!) az hogy AZT ITT KELLENE MEGVENNEM!

Mivel egyet tönkre tettem...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Azon kivűl, hol kapható az igazán finom "NÁPOLYI SZELET"!!?He

Hogy sikerült tönkre tenni egy talpig acél serpenyőt ? Kacsint

Igazi nápolyit már csak piacokon találsz ( őstermelőtől ) vagy esetleg vidéken.....
Naplózva
Oldalak: 1 ... 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország