NOL Fórum
2017. Október. 22, 08:59:45 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Elindult az új NOL-Fórum
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 154 155 156 157 158 [159] 160 161
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gasztro-MAKKA  (Megtekintve 144228 alkalommal)
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2370 Dátum: 2017. Február. 24, 18:42:42 »

Nem is hallottam róla, csak a FELESÉGEM meg ne tudja hogy olyan is van!

Legujabban még a "rendes ételek" receptékben is variációk vannak, de LE KELL szoktatnom róla!

Engem nem rázott volna meg, de én nem magyaros konyhát vezetek. Szoktam spenótot enni, de rántással az utóbbi 25 évben egyszer se ettem.
Spenótot vagy magában, vagy zsemlével - mostanában magos zsemlével, mert olyan jó ráharapni a magra. Ja, és mindkét esetben csaknem letális dózis fokhagymával...

2-3 tükörtojást szoktam ráhelyezni a tetejére
Mmmm... amikor a sárgája kibuggyan...  én sült hagymával is szeretem.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2371 Dátum: 2017. Február. 25, 22:41:18 »

Nem is hallottam róla, csak a FELESÉGEM meg ne tudja hogy olyan is van!

Legujabban még a "rendes ételek" receptékben is variációk vannak, de LE KELL szoktatnom róla!
Tegnap is, spenót (paraj) főzelék volt (..lett volna..!) de valamilyen suggallat miatt JUGHURTTAL sűritette be

Engem nem rázott volna meg, de én nem magyaros konyhát vezetek. Szoktam spenótot enni, de rántással az utóbbi 25 évben egyszer se ettem.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Engem is csak "azért rázott meg.." mert SPENÓTOT vártam, nem beszélve arrólhogy a sóskát nem csippem.. Sír

Nem okvetlenűl muszály berántani, de "kell valami" ami besűriti, általában TEJFEL, de van aki LISZT BESZÓRÁSSAL teszi és -ami itt dívik- az a KUKORICA KEMÉNYITŐ por alakban.
Ezt egy kis vizzel simára keverik (fel oldják?) és ugy adják hozzá, és más ételekhez is.
Teljesen IZTELEN!
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2372 Dátum: 2017. Február. 25, 22:43:35 »

Nem is hallottam róla, csak a FELESÉGEM meg ne tudja hogy olyan is van!

Legujabban még a "rendes ételek" receptékben is variációk vannak, de LE KELL szoktatnom róla!

Engem nem rázott volna meg, de én nem magyaros konyhát vezetek. Szoktam spenótot enni, de rántással az utóbbi 25 évben egyszer se ettem.
Spenótot vagy magában, vagy zsemlével - mostanában magos zsemlével, mert olyan jó ráharapni a magra. Ja, és mindkét esetben csaknem letális dózis fokhagymával...
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A zsemle..az külön van vagy BENNE?
Ugyanis, apró kis zsemle kockákat szoktak a főzelékbe tenni, igy több lesz
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2373 Dátum: 2017. Február. 25, 22:55:03 »

Más....sok szó esik arról hogy "génezniek" növényeket, állatokat pedig olyan táppal etetik ami GYORS növést hoz..

Egy cikkben állt.
https://www.aol.com/article/lifestyle/2017/02/03/chicken-breasts-white-striping/21706672/

Az USA-ban nagyon megnőtt a CSIRKE/TYUK iránti kereslet az 50-es években és utánna, amit csak GYORS neveléssel -tenyésztéssel- tudtak csak az igényet lielégiteni, elérni.

MOST egy tyuk HAT FONTRA (270 dkg.!)NŐ MEG 47 NAP  ALATT azaz ÉRI EL AZT A SULYT(!), addig az 50-es években CSAK A FELÉT  érte el
-azaz 3 fontot (135 dkg.) 70 NAP ALATT!
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2374 Dátum: 2017. Február. 26, 08:42:59 »

Nem is hallottam róla, csak a FELESÉGEM meg ne tudja hogy olyan is van!

Legujabban még a "rendes ételek" receptékben is variációk vannak, de LE KELL szoktatnom róla!

Engem nem rázott volna meg, de én nem magyaros konyhát vezetek. Szoktam spenótot enni, de rántással az utóbbi 25 évben egyszer se ettem.
Spenótot vagy magában, vagy zsemlével - mostanában magos zsemlével, mert olyan jó ráharapni a magra. Ja, és mindkét esetben csaknem letális dózis fokhagymával...
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A zsemle..az külön van vagy BENNE?
Ugyanis, apró kis zsemle kockákat szoktak a főzelékbe tenni, igy több lesz
Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2375 Dátum: 2017. Február. 26, 08:44:49 »

Más....sok szó esik arról hogy "génezniek" növényeket, állatokat pedig olyan táppal etetik ami GYORS növést hoz..

Egy cikkben állt.
https://www.aol.com/article/lifestyle/2017/02/03/chicken-breasts-white-striping/21706672/

Az USA-ban nagyon megnőtt a CSIRKE/TYUK iránti kereslet az 50-es években és utánna, amit csak GYORS neveléssel -tenyésztéssel- tudtak csak az igényet lielégiteni, elérni.

MOST egy tyuk HAT FONTRA (270 dkg.!)NŐ MEG 47 NAP  ALATT azaz ÉRI EL AZT A SULYT(!), addig az 50-es években CSAK A FELÉT  érte el
-azaz 3 fontot (135 dkg.) 70 NAP ALATT!
Igen, és ha elkészíted a mostani csirkét, kb annyi marad belőle, mint a régi csirkéből maradt volna. A többi elgőzölög a konyhában.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 539


« Válasz #2376 Dátum: 2017. Február. 26, 08:55:28 »

Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Egyszer próbáld meg úgy, hogy a hagymát kihagyod belőle. A végén pedig szórd meg egy kis töröttborssal.
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2377 Dátum: 2017. Február. 26, 11:05:16 »

Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Egyszer próbáld meg úgy, hogy a hagymát kihagyod belőle. A végén pedig szórd meg egy kis töröttborssal.
Úgy kezdtem. És úgy is szerettem. De most a hagymás változatot jobban kedvelem. (De csak akkor csinálom így, ha a barátnőm a vendég, másoknak a hagymátlan variáns készül. Én viszont szeretem a hagymát...) És persze, törött bors. Sőt, egy leheletnyi pirospaprika is. Vagy, ha nem magamnak csinálom, akkor egy kis zöldfűszer-keverék. De abból csak kevés, hogy spenót íze maradjon.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február. 26, 11:06:52 írta Habók » Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
freechess
Hero Member
*****
Hozzászólások: 14 372


« Válasz #2378 Dátum: 2017. Február. 26, 15:13:29 »

Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Egyszer próbáld meg úgy, hogy a hagymát kihagyod belőle. A végén pedig szórd meg egy kis töröttborssal.
Úgy kezdtem. És úgy is szerettem. De most a hagymás változatot jobban kedvelem. (De csak akkor csinálom így, ha a barátnőm a vendég, másoknak a hagymátlan variáns készül. Én viszont szeretem a hagymát...) És persze, törött bors. Sőt, egy leheletnyi pirospaprika is. Vagy, ha nem magamnak csinálom, akkor egy kis zöldfűszer-keverék. De abból csak kevés, hogy spenót íze maradjon.
A hagymát is hagymával eszed?  Vigyorog
Naplózva
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 706


nyomozó


« Válasz #2379 Dátum: 2017. Február. 26, 16:41:56 »

Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Egyszer próbáld meg úgy, hogy a hagymát kihagyod belőle. A végén pedig szórd meg egy kis töröttborssal.
Úgy kezdtem. És úgy is szerettem. De most a hagymás változatot jobban kedvelem. (De csak akkor csinálom így, ha a barátnőm a vendég, másoknak a hagymátlan variáns készül. Én viszont szeretem a hagymát...) És persze, törött bors. Sőt, egy leheletnyi pirospaprika is. Vagy, ha nem magamnak csinálom, akkor egy kis zöldfűszer-keverék. De abból csak kevés, hogy spenót íze maradjon.
A hagymát is hagymával eszed?  Vigyorog

Habók a medvehagymát szereti ( és már megint Gödnél tartunk ).
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 783

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2380 Dátum: 2017. Február. 27, 00:34:03 »

Más....sok szó esik arról hogy "génezniek" növényeket, állatokat pedig olyan táppal etetik ami GYORS növést hoz..

Egy cikkben állt.
https://www.aol.com/article/lifestyle/2017/02/03/chicken-breasts-white-striping/21706672/

Az USA-ban nagyon megnőtt a CSIRKE/TYUK iránti kereslet az 50-es években és utánna, amit csak GYORS neveléssel -tenyésztéssel- tudtak csak az igényet lielégiteni, elérni.

MOST egy tyuk HAT FONTRA (270 dkg.!)NŐ MEG 47 NAP  ALATT azaz ÉRI EL AZT A SULYT(!), addig az 50-es években CSAK A FELÉT  érte el
-azaz 3 fontot (135 dkg.) 70 NAP ALATT!
Igen, és ha elkészíted a mostani csirkét, kb annyi marad belőle, mint a régi csirkéből maradt volna. A többi elgőzölög a konyhában.
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
Monden hús tele van vizzel, azt vesziti el.Van amikor SÓZÁSSAL veszik azt ki, mint amikor a sonkát/szallonát sózzák füstöláés előtt, egy kicsit.

Minden hús veszit a sulyából mindegy hogyan készited, igaz, ha előtte mód van azt egy kicsit "főzni vagy párolni" akkor már SÜTÉS KÖZBEN nem ugrik annyira össze, és nem veszit annytit a sulyából.
Én -például- ha d. csőlköt sütök előtte KUKTÁBAN félig megpárolom utánna kezdem el sütni.
Más ételek sütésénél még nem próbáltam, mondjuk csirke vagy kacsa sütésénél. ott a tepsiben párolgatom egy kicsit.

A cikk azzal foglalkoziok csak ami a csirke/tyúk nevelésével foglalkozik és nem hiszem hogy a "háztáji csirke" több lesz sütés után mint az amit
gyorsan neveltek fel, mert ABBAN kevesebb a víz.
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2381 Dátum: 2017. Február. 27, 06:35:29 »

Más....sok szó esik arról hogy "génezniek" növényeket, állatokat pedig olyan táppal etetik ami GYORS növést hoz..

Egy cikkben állt.
https://www.aol.com/article/lifestyle/2017/02/03/chicken-breasts-white-striping/21706672/

Az USA-ban nagyon megnőtt a CSIRKE/TYUK iránti kereslet az 50-es években és utánna, amit csak GYORS neveléssel -tenyésztéssel- tudtak csak az igényet lielégiteni, elérni.

MOST egy tyuk HAT FONTRA (270 dkg.!)NŐ MEG 47 NAP  ALATT azaz ÉRI EL AZT A SULYT(!), addig az 50-es években CSAK A FELÉT  érte el
-azaz 3 fontot (135 dkg.) 70 NAP ALATT!
Igen, és ha elkészíted a mostani csirkét, kb annyi marad belőle, mint a régi csirkéből maradt volna. A többi elgőzölög a konyhában.
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
Monden hús tele van vizzel, azt vesziti el.Van amikor SÓZÁSSAL veszik azt ki, mint amikor a sonkát/szallonát sózzák füstöláés előtt, egy kicsit.

Minden hús veszit a sulyából mindegy hogyan készited, igaz, ha előtte mód van azt egy kicsit "főzni vagy párolni" akkor már SÜTÉS KÖZBEN nem ugrik annyira össze, és nem veszit annytit a sulyából.
Én -például- ha d. csőlköt sütök előtte KUKTÁBAN félig megpárolom utánna kezdem el sütni.
Más ételek sütésénél még nem próbáltam, mondjuk csirke vagy kacsa sütésénél. ott a tepsiben párolgatom egy kicsit.

A cikk azzal foglalkoziok csak ami a csirke/tyúk nevelésével foglalkozik és nem hiszem hogy a "háztáji csirke" több lesz sütés után mint az amit
gyorsan neveltek fel, mert ABBAN kevesebb a víz.
Pedig de.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2382 Dátum: 2017. Február. 27, 06:36:06 »

Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Egyszer próbáld meg úgy, hogy a hagymát kihagyod belőle. A végén pedig szórd meg egy kis töröttborssal.
Úgy kezdtem. És úgy is szerettem. De most a hagymás változatot jobban kedvelem. (De csak akkor csinálom így, ha a barátnőm a vendég, másoknak a hagymátlan variáns készül. Én viszont szeretem a hagymát...) És persze, törött bors. Sőt, egy leheletnyi pirospaprika is. Vagy, ha nem magamnak csinálom, akkor egy kis zöldfűszer-keverék. De abból csak kevés, hogy spenót íze maradjon.
A hagymát is hagymával eszed?  Vigyorog
Vigyorog
Nem. Fokhagymával.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 18 054


Miss Brutal


« Válasz #2383 Dátum: 2017. Február. 27, 06:36:37 »

Jóül megáztatom tejben (hisz úgyis azzal higítom a spenótot), aztán egy kis hagymás-(sok)fokhagymás olajon még megfuttatom, aztán jöhet bele a spenót, és jól elkeverem, hogy ne legyenek benne zsömleszigetek.
Egyszer próbáld meg úgy, hogy a hagymát kihagyod belőle. A végén pedig szórd meg egy kis töröttborssal.
Úgy kezdtem. És úgy is szerettem. De most a hagymás változatot jobban kedvelem. (De csak akkor csinálom így, ha a barátnőm a vendég, másoknak a hagymátlan variáns készül. Én viszont szeretem a hagymát...) És persze, törött bors. Sőt, egy leheletnyi pirospaprika is. Vagy, ha nem magamnak csinálom, akkor egy kis zöldfűszer-keverék. De abból csak kevés, hogy spenót íze maradjon.
A hagymát is hagymával eszed?  Vigyorog

Habók a medvehagymát szereti ( és már megint Gödnél tartunk ).
Asserossz.
Csak nem tart egész évben.
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 539


« Válasz #2384 Dátum: 2017. Február. 27, 07:03:44 »

Más....sok szó esik arról hogy "génezniek" növényeket, állatokat pedig olyan táppal etetik ami GYORS növést hoz..

Egy cikkben állt.
https://www.aol.com/article/lifestyle/2017/02/03/chicken-breasts-white-striping/21706672/

Az USA-ban nagyon megnőtt a CSIRKE/TYUK iránti kereslet az 50-es években és utánna, amit csak GYORS neveléssel -tenyésztéssel- tudtak csak az igényet lielégiteni, elérni.

MOST egy tyuk HAT FONTRA (270 dkg.!)NŐ MEG 47 NAP  ALATT azaz ÉRI EL AZT A SULYT(!), addig az 50-es években CSAK A FELÉT  érte el
-azaz 3 fontot (135 dkg.) 70 NAP ALATT!
Igen, és ha elkészíted a mostani csirkét, kb annyi marad belőle, mint a régi csirkéből maradt volna. A többi elgőzölög a konyhában.
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
Monden hús tele van vizzel, azt vesziti el.Van amikor SÓZÁSSAL veszik azt ki, mint amikor a sonkát/szallonát sózzák füstöláés előtt, egy kicsit.

Minden hús veszit a sulyából mindegy hogyan készited, igaz, ha előtte mód van azt egy kicsit "főzni vagy párolni" akkor már SÜTÉS KÖZBEN nem ugrik annyira össze, és nem veszit annytit a sulyából.
Én -például- ha d. csőlköt sütök előtte KUKTÁBAN félig megpárolom utánna kezdem el sütni.
Más ételek sütésénél még nem próbáltam, mondjuk csirke vagy kacsa sütésénél. ott a tepsiben párolgatom egy kicsit.

A cikk azzal foglalkoziok csak ami a csirke/tyúk nevelésével foglalkozik és nem hiszem hogy a "háztáji csirke" több lesz sütés után mint az amit
gyorsan neveltek fel, mert ABBAN kevesebb a víz.
Pedig de.

Bizony így van. Nem véletlenül nevezik a nagyüzemi csirkét luficsirkének.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 154 155 156 157 158 [159] 160 161
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország