NOL Fórum
2017. Augusztus. 22, 15:43:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: E-mail címek ellenőrzése
 
   Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 155 156 157 158 159 [160]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gasztro-MAKKA  (Megtekintve 138413 alkalommal)
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 663

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2385 Dátum: 2017. Február. 27, 19:11:38 »

The internet is disturbed over how Donald Trump takes his steak
ANNA IOVINE, AOL.COM
Feb 27th 2017 11:33AM
X

It's far been established that President Trump likes his steak well done, but another food preference of his has recently been revealed.

On Saturday night, the president reportedly had a "secret" dinner with Nigel Farage, his daughter, Ivanka and others:

They went to BLT Steakhouse in Washington D.C.'s Trump Hotel. According to a report by the Independent Journal Review that cited an anonymous waiter, "The President ordered a well-done steak. An aged New York strip. He ate it with catsup as he always doe

Még mindég a "szték evés"-ről..
President Donald Trump’s penchant for well-done steak is well-documented, and yet somehow the Commander in Chief managed to commit yet-another offense against the beef industry of America. According to a report in the Independent Journal Review, during a Saturday-night dinner at the D.C. location of BLT Prime by David Burke, which is inside Trump’s D.C. hotel, the president ordered his 28-day dry-aged New York strip steak well-done — and then ate it with ketchup (or catsup if you prefer for some reason).

Per the BLT Prime menu, the $54 cut was also finished with herb butter (unless, of course, the prez asked for it without), and the unorthodox condiment must have been a special request, as ketchup does not appear on the BLT menu as a suggested sauce:
 
 


The Meat Show host and beef expert Nick Solares has gone on the record as to why the cloying sweetness of ketchup should be banned from all beef products, particularly high-quality steaks. “Why on earth would someone choose to cover up such a carefully crafted ... beef with a such a sweet, overpowering condiment?” Solares wrote in 2010. Meanwhile, Eater’s Helen Rosner can’t get over the well-done steak as an order in an of itself: “Adults who won’t eat pink-hearted steaks might lean on any number of reasons for their position, but almost always it comes down to this aversion to risk,” she wrote in November, in response to the news that the then-president-elect was a firm-steak fan. That preference, she writes, “is at its core an unwillingness to trust the validity and goodwill of any experiences beyond the limited sphere of your own.”

IJR reporter Benny Johnson, who supposedly booked a table a BLT after receiving a tip the president would dine there, writes that steak wasn’t the only order: “The sides and appetizers on the table were shared. Three jumbo shrimp cocktails were delivered before the meal.” No word on what Ivanka Trump ate for dinner, or if there was any unorthodox condiment use.
• Inside Trump's Secret Dinner: A Side of the President You Don't Ever See [IJR]
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Megjegyzések..a piros részhez..
Nem tudom hol és miként figyasztják az egyes országokban a steakot (sztéket..) de ITT sokan valóságos törvényt tartanak be annak SÜTÉSÉNÉL, azaz MENNYI IDEIG ÉS HŐFOKON, valamint MILYEN SZÓSZOKKAL "ILLIK" AZT ENNI.
Az itteni steak alatt HÁTSZINt vagy ahhoz hasonló húst értenek és nem bélszint. (Lásd később..)
Ami megbotránkoztatta őket az egy részt az hogy az "well done" azaz JÓL MEGSÜTVE ETTE, amit itt ugy könyvelnek el hogy csak a barbárok, a parasztok eszik ugy mert fogalmuk sincs arról mi is az amit esznek, mit rendeltek!

Mert az  vagy "rare" azaz "nyers", ami csak nagyon rövid ideig sűl, jóformán "véres a közepe"   
                    a "medium"-nál tovább sütik és RÓZSASZÍN a közepe, puha, de NEM VÉRES
                     a KETTŐ KÖZÖTT van a "medium rare" ami a rarenél hoszabb ideig sűl de nem medium-ideig.
                    a "well done" amikor tovább sütik, de ovatossan mert ha tul hosszan sütik -hoszú ideig- kiszárad és
                                      olyan lesz mint a cipőtalp
Az ismertetőben az szerepel hogy a husokat 1700 F. fokon sütik, (kérdés az, hány C fok is az?.. Mosolyog..)

A másik ami "megrázó és törvénybe ütköző"(?) az hogy  ketcsappal (ketchup) eszi, azt tett rá......
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
A zöld rész.
A "jobb éttermekben" a sztékhús-féléket ÉRLELIK, azaz hűvös-száraz helyen  -általéban- 25-28 NAPIG tárolják mielőtt felhasználnák, és az amit nem tudtam bemásolni ,de itt van..
A husok nevei, az adagok sulya és árai..
NY STRIP ...........................................16 oz.  (egy font=45 dkg.)  ............................az ára  54 $
KANSAS CITY........................... ....... ..20 oz.   ( cca. 56 dkg.     )......................................  59 $
COWBOY (rib eye, azaz borda/karaj)........22 oz    (  cca. 62 dkg.    )......................................  57 $
PORTERHOUSE..két személyre.................36 oz.   ( cca. 101 dlg.    ),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,102 $
HUNGER (meg nem nevezett hús fajta).....10 oz.    (cca.  28 dkg.    )........................................ 34 $

A ketcsuappal való evés azért is furcsa mert a sztékre a következő szószokból lehet választani és rátenni..
Sztek-szósz- 3 féle mustárból....Red wine..Bearnaise mártás...ChumiChurri(?)...Blue Cheese.....Peppercorn (f.bors)...Horseresish (torma) .....és BBQ
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Amikor "fiatal voltam" minden további nélkűl bevágtam egy font sztéket, vagy még többet. Ma már csak a két harmadát.
Itt mutatkozik meg a kor..
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február. 27, 20:41:56 írta tozser » Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 663

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2386 Dátum: 2017. Április. 16, 02:23:46 »

A "prosciutto" nevű sonka kedvelőonek, azaz melyik a jobb és hány féle fajtája van..

http://www.bonappetit.com/story/difference-between-prosciutto-speck-hams?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_1596299&mbid=synd_zergnet
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 630


nyomozó


« Válasz #2387 Dátum: 2017. Május. 09, 13:53:17 »

Nagyon szeretem a kacsacombot. Miután a svájciak a kacsának csak a mellét eszik ( nem tudják, mi a jó ), át kell sétálni érte Ausztriába ( nincs messze ). Már többször rácsodálkoztam, hogy a kacsa nem egyszerúen kacsa ( Ente ), hanem "repülő kacsa" ( Flugente ). Ma végre eszembejutott, és megnéztem a wikiben, mi ez.

Szóval a repülő kacsa egy rassz a házikacsáknál ( már megint ez a kurva rasszizmus ), amely - a pekingi kacsával ellentétben - tud repülni. Ha a kínai éttermek ropogós kacsasültjeiről tudtam volna, hogy repülésképtelen állatokból készül, lehet, hogy átértékeltem volna mindent.

Biztos Mao bűne, hogy nem lehet csak úgy repkedni ( vagy a Sorosé ).
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 663

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2388 Dátum: 2017. Május. 09, 18:19:23 »

Nekem rossz tapasztalataim vannak a kinai kacsákkal...
Amit eddig -a new yorki "Kina város"ban-vettem, ettem....mindnek furcsa ize volt -édeskés- bár kissé fűstölve volt.
Talán attól kapott más ízt amin nevelték fel, akár a (szép) disznóhúsé ami szintén fura izű volt.
Az is igaz,  fhogy az állat husa felveszi annak a "tápanyagnak az izét" amin nevelik.
Talán azért van az -állitólag- hogy az EU-ba nem exportálhatnak MOSLÉKON nevelt diszók husát, vagy abból készűlt terméket.. otthonról.

Sokan talán furcsának veszik ezt, de csak gondoljanak vissza arra amikor "hal-izű" csirke vagy tyúk hust vettek, amikor a tápba TÖBB hal-lisztet
tettek mint amit az előorás mondott, mert az volt a LEGOLCSÓBB.

Ugyancsak -a new jersey-i ben vett- kinai NYÚL is furcsa volt, amit  (ÉN) ugy könyveltem el hogy talán nem is nyúl (hus) volt hanem egy MACSKA husa volt. He (Mert AKKOR azin a héten nem volt "hazai"...)
Ki tudja, mit adtak NEKI ott enni?
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
kecske
Global Moderator
Hero Member
*****
Hozzászólások: 81 630


nyomozó


« Válasz #2389 Dátum: 2017. Május. 10, 15:38:50 »

Nekem rossz tapasztalataim vannak a kinai kacsákkal...
Amit eddig -a new yorki "Kina város"ban-vettem, ettem....mindnek furcsa ize volt -édeskés- bár kissé fűstölve volt.
Talán attól kapott más ízt amin nevelték fel, akár a (szép) disznóhúsé ami szintén fura izű volt.
Az is igaz,  fhogy az állat husa felveszi annak a "tápanyagnak az izét" amin nevelik.
Talán azért van az -állitólag- hogy az EU-ba nem exportálhatnak MOSLÉKON nevelt diszók husát, vagy abból készűlt terméket.. otthonról.

Sokan talán furcsának veszik ezt, de csak gondoljanak vissza arra amikor "hal-izű" csirke vagy tyúk hust vettek, amikor a tápba TÖBB hal-lisztet
tettek mint amit az előorás mondott, mert az volt a LEGOLCSÓBB.

Ugyancsak -a new jersey-i ben vett- kinai NYÚL is furcsa volt, amit  (ÉN) ugy könyveltem el hogy talán nem is nyúl (hus) volt hanem egy MACSKA husa volt. He (Mert AKKOR azin a héten nem volt "hazai"...)
Ki tudja, mit adtak NEKI ott enni?


Ez persze igaz majdnem mindenre. Addig jó, amyg nem tudjuk, mit eszünk. Azt szokták mondani, aki szereti a kolbászt vagy a fasírtot, jobb, ha nem tudja, hogyan készült.
Naplózva
tozser
Hero Member
*****
Hozzászólások: 23 663

"Ilyen egyszerű az egész!"


« Válasz #2390 Dátum: 2017. Május. 10, 22:42:28 »

Az biztos hogy a kolbászkészités nem egy látványos dolog, már maga a disznóvágás sem az, persze ha csinálja az ember.
(De inkább vonatkozhat arra is amit egy vágóhidon láthat az ember...)
Ott olálkodva,... nézni és közben idzogatni a kisüstit persze, az már más..

A disznóvágásról jut eszembe, mint  "angol azaz amerikai"  kifejezés.
A hentesűzletekben -mert van olyan is ahol ott helyben dolgozzák fel az disznó és marha húst- sokszor ott áll a tábla hogy "fress killed chicken" azaz -szó szerint- frissen MEGÖLT csirke" kapható.
Ami igaz is, mert "készakarva vették el a csirke életét, azaz megölték..... Mosolyog
Naplózva

A legnehezebb dolog a vilagon tudni hogyan kell valamit jol csinalni vagy irni es szo nelkul vegignezni azt hogy azt valaki rosszul csinalja vagy irja.
Purple Fox
Sr. Member
****
Hozzászólások: 2 918


kálium-permanganát


WWW
« Válasz #2391 Dátum: 2017. Május. 10, 22:56:32 »

Az élelmiszeriparban is feltalálták a fából vaskarikát fakarikát... A kisboltban sokszor veszek akciós tejberizst, ami poharas és az alján van valamilyen öntet (pisztácia, karamella, mogyoró, csoki, vanília).
Most a rizsa helyett csokipudingot árulnak ugyanolyan csomagolásban, de a szószok között is megtartották a csokit. Szóval amit vettem, arról kiderült, hogy csoki csokival. Vigyorog

Szóval a repülő kacsa egy rassz a házikacsáknál ( már megint ez a kurva rasszizmus ), amely - a pekingi kacsával ellentétben - tud repülni. Ha a kínai éttermek ropogós kacsasültjeiről tudtam volna, hogy repülésképtelen állatokból készül, lehet, hogy átértékeltem volna mindent.

Biztos Mao bűne, hogy nem lehet csak úgy repkedni ( vagy a Sorosé ).

Sőt még síelni se tud. Az idén láttam egy ilyen kínai kacsát, amelyik a sípálya mellett sétált... Vigyorog
Naplózva

"Nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world... nothing's gonna change my world..." (John Lennon, 1968)
"Ugye a duda egy bőrzsák, ami a kormányban van belül?" (Purple Fox, 2010)
KapitányG
Hero Member
*****
Hozzászólások: 27 361


« Válasz #2392 Dátum: 2017. Május. 11, 05:57:46 »

Sőt még síelni se tud. Az idén láttam egy ilyen kínai kacsát, amelyik a sípálya mellett sétált... Vigyorog
Vagy csak nem volt felszerelése Mosolyog
Naplózva
Habók
Hero Member
*****
Hozzászólások: 17 948


Miss Brutal


« Válasz #2393 Dátum: 2017. Május. 11, 08:22:00 »

Sőt még síelni se tud. Az idén láttam egy ilyen kínai kacsát, amelyik a sípálya mellett sétált... Vigyorog
Vagy csak nem volt felszerelése Mosolyog
Vigyorog
Naplózva

„Sokat dolgozni rossz.
Rosszabb csak az, ha nincs mit.”
(Dévényi Tibor)
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #2394 Dátum: 2017. Június. 19, 09:13:54 »

Változnak a kenyérre vonatkozó előírások. Nekem ez fontos, mert csak teljes kiörlésű búzából készült kenyeret eszem, egészségügyi okokból. És mit látok ?


Az új előírás szerint :
Csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek. Eddig ennek a minősítésnek a birtoklásához a pékségeknek elég volt 5 százalék teljes kiőrlésű lisztből sütött termékeket előállítani.



No, megcsókolhatom az összes eddig elfogyasztott teljes kiörlésemet.

http://forum.nol.hu/index.php?action=post;topic=85693.2385;num_replies=2393
Naplózva
freechess
Hero Member
*****
Hozzászólások: 14 320


« Válasz #2395 Dátum: 2017. Június. 19, 09:58:22 »

Változnak a kenyérre vonatkozó előírások. Nekem ez fontos, mert csak teljes kiörlésű búzából készült kenyeret eszem, egészségügyi okokból. És mit látok ?


Az új előírás szerint :
Csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek. Eddig ennek a minősítésnek a birtoklásához a pékségeknek elég volt 5 százalék teljes kiőrlésű lisztből sütött termékeket előállítani.



No, megcsókolhatom az összes eddig elfogyasztott teljes kiörlésemet.

http://forum.nol.hu/index.php?action=post;topic=85693.2385;num_replies=2393
Eddig nem őrlődtél kétségek között, ami a mindennapi kenyeredet illeti?
Naplózva
matter
Hero Member
*****
Hozzászólások: 21 527


« Válasz #2396 Dátum: 2017. Június. 19, 18:32:49 »

Változnak a kenyérre vonatkozó előírások. Nekem ez fontos, mert csak teljes kiörlésű búzából készült kenyeret eszem, egészségügyi okokból. És mit látok ?


Az új előírás szerint :
Csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek. Eddig ennek a minősítésnek a birtoklásához a pékségeknek elég volt 5 százalék teljes kiőrlésű lisztből sütött termékeket előállítani.



No, megcsókolhatom az összes eddig elfogyasztott teljes kiörlésemet.

http://forum.nol.hu/index.php?action=post;topic=85693.2385;num_replies=2393
Eddig nem őrlődtél kétségek között, ami a mindennapi kenyeredet illeti?
Inkább azon őrlődöm most, hogy miért felejtek le helyesen írni. Bár 5%-os tartalomnak lehet, hogy nem jár a hosszú ő.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június. 19, 21:57:28 írta matter » Naplózva
freechess
Hero Member
*****
Hozzászólások: 14 320


« Válasz #2397 Dátum: 2017. Június. 20, 09:45:38 »

Változnak a kenyérre vonatkozó előírások. Nekem ez fontos, mert csak teljes kiörlésű búzából készült kenyeret eszem, egészségügyi okokból. És mit látok ?


Az új előírás szerint :
Csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek. Eddig ennek a minősítésnek a birtoklásához a pékségeknek elég volt 5 százalék teljes kiőrlésű lisztből sütött termékeket előállítani.



No, megcsókolhatom az összes eddig elfogyasztott teljes kiörlésemet.

http://forum.nol.hu/index.php?action=post;topic=85693.2385;num_replies=2393
Eddig nem őrlődtél kétségek között, ami a mindennapi kenyeredet illeti?
Inkább azon őrlődöm most, hogy miért felejtek le helyesen írni. Bár 5%-os tartalomnak lehet, hogy nem jár a hosszú ő.
Bizonyos nőknek jár csak a nagy Ő... Kacsint
Naplózva
Oldalak: 1 ... 155 156 157 158 159 [160]
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország